maritbet girişmaritbet
İşte megakent İstanbul'un en pahalı daireleri!

İşte megakent İstanbul'un en pahalı daireleri!

İstanbul'da hayata geçirilen lüks konut projelerinde bir dairenin fiyatı 20 milyon dolar seviyesine kadar çıkıyor.

Gayrimenkul sektörünün hızla gelişmesiyle birlikte İstanbul, konutta merkez haline geldi. Markalı konut piyasasının büyümesi, lüks ve orta segmentte yatırımların artmasını sağladı. Öyle ki İstanbul genelinde ultra lüks onlarca proje hayata geçirildi. Ünlü isimlerin de tercih ettiği lüks projelerde yaşamın başladığı yatırımları sizler için araştırdık.

Ağırlıklı olarak Beşiktaş, Sarıyer, Ataşehir gibi bölgelerde yer alan markalı lüks konut projeleri, fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Zorlu Center'da 16 milyon dolara satılan bir daire fiyatına, İstanbul'da 500 bin lira değere sahip 150'ye yakın ev satın alınabilir. Hal böyleyken ortaya ilginç bir tablo çıkıyor.

İşte İstanbul'un en pahalı daireleri...

Zorlu Center

Yapım hikayesi dahi zorlu olan bir proje. 2007 yılında ihale sürecinde Araplarla yarışan ve 800 milyon dolarlık rekor teklifle arsanın yeni sahibi olan Ahmet Nazif Zorlu, eşsiz proje için düğmeye de basmış oldu. Zorlu Center adını alan proje, lüks AVM ve oteliyle birlikte birçok ünlü isme de ev sahipliği yapıyor. Projede Cem Yılmaz, Seda Sayan, Orhan Gencebay, Mehmet Ali Erbil ve Nusret Gökçe gibi isimlerin ev aldığı biliniyor. Projede ikinci el konutlarda 840 metrekarelik 7+2 daireler 17 milyon dolar seviyelerinde alıcılarını bekliyor. 750 metrekare büyüklüğe sahip Boğaz manzaralı konutların fiyatları ise 12-13 milyon dolar seviyelerinde seyrediyor.

Maçka Residence

Astaş Holding tarafından hayata geçirilen ve İstanbul'un en lüks projeleri arasında yer alan Maçka Residences'ta yaşam 2012 yılında başladı. Ultra lüks konseptte tasarlanan ve Armani Casa'nın tasarımıyla eşsiz bir boyut kazanan Maçka Residences'ta ikinci el satışları devam ediyor. Bir dönem Galatasaray'da top koşturan Wesley Sneijder, Maçka Residences'ın 700 metrekarelik dubleks dairesinde yaşıyordu. Projede ikinci el satışlarda 9 milyon dolara 5+1 daire, 6 milyon dolara 3+1 daire bulmak mümkün.

Belleuve Residence

Yine Astaş Holding imzasıyla İstanbul'a kazandırılan bir lüks proje daha… Muhteşem konumuyla öne çıkan Belleuve Residence projesinde yaşam 2008'de başladı. Kempinski'nin yüz yılı aşkın otel tecrübesiyle yönetilen lüks projede ikinci elde satışlar devam ediyor. Etiler'de yükselen Belleuve Residence'ta daha önce Haluk Ulusoy'un oğlu Saffet Ulusoy'a ev aldığı açıklanmıştı. Projede ikinci el konutlarda konumuna göre 3+1, 4+1 ve 5+1 evlerin fiyatları 1 milyon dolar ile 5 milyon dolar arasında değişiyor.

Trump Towers

Mecidiyeköy'de inşa edilen Trump Towers, Türk-yabancı ortaklı proje örnekleri arasında yer alıyor. İçerisinde yer alan AVM'si ve lüks hizmetlerin sunulduğu konut bölümüyle Trump Towers ünlü isimlerin dikkatini çekti. Dünyanın en büyük petrol tankeri filosuna sahip Palmali Şirketler Grubu'nun Azeri patronu Mübariz Mansimov, Trump Towers'ın rezidans bloğundan 8 daire birden satın almıştı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da projede konut sahibi olduğu biliniyor. Trump Towers ikinci el piyasasında 1+1'den penthouse daire seçeneklerine kadar birçok ev tipi bulunuyor. Bu kapsamda fiyatlar 500 bin dolar seviyelerinden başlayıp 6 milyon dolara kadar yükselebiliyor.

Selenium Twins

Aşçıoğlu İnşaat imzası taşıyan Selenium Twins, adeta ünlülerin gayrimenkul yatırımlarını yaptığı bir proje. 2009 yılında yaşamın başladığı proje 180 bin metrekare inşaat alanına sahip. Beşiktaş Süleyman Seba Kompleksi içerisinde yer alan Selenium Twins'te Rahmi Koç, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Şenol Güneş, Şenes Erzik ve Mehmet Kutman gibi isimlerin ev sahibi olduğu biliniyor. Projede ikinci el piyasasında 1+1'ler 500 bin dolar seviyesinde, 7+1 ve 7+2 daireler ise 5 ile 5 milyon 500 bin dolar civarında satılıyor.

List İstinye

14 blokta 150 suit, çatı ve bahçe dublekslerinden meydana gelen proje, Boğaz'a yakın konumu ve lüks hizmetleriyle eşsiz bir yaşamın kapısını aralıyor. Vale park, concierge hizmetleri, SPA gibi lüks seçeneklerin bulunduğu List İstinye'de yaşam 2011'den beri devam ediyor. Projenin ikinci el piyasasında 2+1 daireler 1 milyon dolar seviyelerinden satılıyor. Projedeki ikinci elde en yüksek satış fiyatı ise 3 milyon 550 bin dolarlık fiyatıyla 5+1 ve 5+2 konutlar olarak göze çarpıyor.

İstanbloom

Beşiktaş'ın başkanı Fikret Orman'ın sahibi olduğu İstanbloom projesinde yşaam 2015'te başladı. İstanbul Boğazı'nda Arnavutköy ve Bebek semtlerine 3,5 kilometre uzaklıkta hayata geçirildi. 35 katı rezidans olan projenin içerisinde 3 kat ofis alanı olarak ayrıldı. 2016 yılında Serenay Sarıkaya'nın İstanbloom projesinden ev aldığı açıklanmıştı. Projede satışlar devam ediyor. Projenin ikinci el piyasasında 1+1'ler 1 milyon dolar civarında satılıyor. İstanbloom'da en yüksek fiyatları konutlar ise penthouse tasarıma sahip daireler olarak göze çarpıyor.

Varyap Meridian

2010 yılında “Dünyanın En İyi Mimari Projesi” ödülüne layık görülen ve 2012'den beri yaşamın devam ettiği Varyap Meridian'da ikinci el satışları devam ediyor. Anadolu Yakası'nın en lüks projeleri arasında yer alan Varyap Meridian, yaptığı primle de çok konuşuldu. Emlak Konut GYO ortaklığıyla hayata geçirilen proje, İstanbul Finans Merkezi'ne yakın konumuyla da dikkat çekiyor.

Emaar Square

İçerisinde yer alan lüks AVM'si ve konutlarıyla Emaar Sqaure, İstanbul'un en lüks projeleri arasında yer alıyor. Konut, ofis, otel, AVM seçeneklerinin bulunduğu projenin konut bölümünde yaşam başladı. Satışların devam ettiği Emaar Square, Türkiye'nin en büyük yabancı sermayeli şirketlerinden Emaar Türkiye  tarafından inşa edildi. Projenin ikinci el piyasasında 3 milyon dolara 5' penthouse daire bulmak mümkün. Emaar Square ikinci el piyasasında ise 1+1 konut fiyatları 350 bin dolar seviyelerinde.

Ağaoğlu Andromeda

Projenin sahibi Ali Ağaoğlu'nun da 51'inci katında evi bulunan Andromeda projesi, lüks hizmetleri ve ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor. Altın sarısıyla kaplanmış dış cephesiyle ikonik bir yapıya sahip olan projenin ikinci el konutlarında satışlar devam ediyor. Projede 330 metrekarelik 3+1 konutlar ikinci elde yaklaşık 3 milyon liraya satılıyor. Yine 225 metrekare büyüklüğe sahip 4+1 konutlar ise 2 milyon 500 bin lira seviyelerinde alıcılarını bekliyor. Projede aynı tip konutları kounumu nedeniyle daha uygun fiyatlara da bulmak mümkün.

Quasar İstanbul

Fairmont Hotel'in ilk kez Türkiye'ye geldiği proje Quasar İstanbul, İsviçreli Viatrans ve Türk Meydanbey ortaklığıyla inşa edildi. Emlak Konut GYO arsasında inşa edilen Quasar İstanbul, ultra lüks hizmetleri ve konumuyla öne çıkıyor. Özellikle yabancı yatırımcıların çok büyük oranda konut satın aldığı projede satışlar devam ediyor. Projenin ikinci el piyasasında 750 bin dolara 1+1 bulmak mümkün.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte megakent İstanbul'un en pahalı daireleri!
  • 22.05.2018 14:09

İşte megakent İstanbul'un en pahalı daireleri!

İstanbul'da hayata geçirilen lüks konut projelerinde bir dairenin fiyatı 20 mily ...