maritbet girişmaritbet
İstanbul’un taşı, toprağı, tuğlası altın projeleri

İstanbul’un taşı, toprağı, tuğlası altın projeleri

Dünyanın başkenti İstanbul mimar dolarlık projelerle değerine değer katıyor

Yerli ve yabancı olmak üzere gayrimenkul sektörünün gözü İstanbul'da. Coğrafi konumu, temiz havası, 3 yanının denizle çevrili olması yatırımcıları İstanbul'a iten etkenler arasında yer alıyor. Özel şirketlerin yanı sıra TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun projeleri de İstanbul'da sektörün hareketlenmesine neden oluyor. Konumlarıyla dikkat çeken arsa ihalelerinde verilen milyarlık teklifler sektörün ne kadar ileride olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bizde sizler için İstanbul'da, yatırım bedelleriyle dikkat çeken 10 projeyi araştırdık.

Vadi İstanbul

Artaş İnşaat, Keleşoğlu ve Aydınlı Grup ortaklığında 424 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen proje arsa hariç 2 milyar liralık yatırımla yükseliyor. Teras, Bulvar ve Bahçe etaplarından meydana gelen projenin tamamlandığında yüzde 40-45 oranında prim yapması bekleniyor. Vadi İstanbul içerisinde konutlar, ofisler, alışveriş merkezi, otel, alışveriş cadesi, cadde mağazaları, Türkiye'nin ilk özel metrosu gibi birçok özel seçenek bir arada sunuluyor. Projede dairelerin fiyatları 507 bin liradan, satılık ofislerin metrekaresi ise 3 bin 400 dolardan başlangıç gösteriyor. İki Design ve SOM Architecture tarafından tasarlanan proje, İstanbul'un vazgeçilmezleri arasında yer alacak.

Tema İstanbul

Sektörün devlerini buluşturan proje Tema İstanbul'un yatırım değeri 2 milyar dolar. Artaş İnşaat, ÖZtaş, Kantur-Akdaş ve Mesa Mesken ortaklığında yükselen proje içerisinde konutlar, ticari birimler ve Tema World isimli devasa oyun alanı bulunuyor. Açık ve kapalı olmak üzere toplam 7 bin 200 araç kapasiteli otoparkıyla dikkat çeken Tema İstanbul projesi 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1'den oluşan 3 bin 614 konutu kapsıyor. Banka kredisi kullanımına uygun olan projede fiyatlar 261 bin liradan başlıyor. 

Viaport Venezia

İstanbul'un dikkat çeken bölgeleri arasında yer alan Gaziosmanpaşa'nın İtalyan esintili projesi Viaport Venezia 1,5 milyar liralık yatırım değerine sahip. İçerisinde 1000 konutluk Venedik Sarayları bölümünü de barındıran proje Via Properties ve Gürsoy ortaklığında inşa ediliyor. Kiptaş'ın arsası üzerinde yükselen proje gondolları, mağazaları, cafeleri, restoranlarıyla dikkat çekiyor.

Quasar İstanbul

İsviçreli Viatrans ve Türk ortağı Meydanbey tarafından Mecidiyeköy'de, eski Likör Fabrikası arsası üzerinde inşa edilen projenin yatırım değeri 500 milyon İsviçre Frangı. (Yaklaşık 1,5 milyar TL) Emlak Konut GYO ile hayata geçirilen Quasar projesi Boğaz Köprüsü, Nişantaşı, Levent, Taksim, Beşiktaş gibi akslara yakın konumuyla dikkat çekiyor. 1+1 ile 5+1 arasında konutların yer aldığı projede 257 konut bulunuyor. Lüks hizmetleri bulunan projede yaşam 2015 sonunda başlayacak.

Maslak 1453

TOKİ, Emlak Konut GYO ve Ağaoğlu ortaklığında inşa edilen Maslak 1453 projesi gayrimenkul sektörünün simgeleri arasında yer alıyor. 5 bin 300 bağımsız birimden meydana gelen ve Körfez yatırımcıları tarafından yoğun ilgi gören proje yaklaşık 4 milyar liralık yatırım değerine sahip. 325 bin metrekare alana kurulan Maslak 1453 projesi ticari birimleri, ofisleri, konutları, alışveriş caddeleri, meydanları, mağazalarıyla şehrin yeni buluşma noktası olacak.

Zorlu Center

İnşaat sektörünün en dikkat çekici projeleri arasında yer alan Zorlu Center, konutları ve AVM'siyle yaşama başladı. Başta Apple olmak üzere dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapan Zorlu AVM'nin konutları de Boğaz manzarasına sahip. Seda Sayan, Orhan Gencebay, Mehmet Ali Erbil, Beyazıt Öztürk projeden ev alan ünlüler arasında bulunuyor.

Skyland İstanbul

Tamamlandığında 280 metrelik kulesiyle Avrupa'nın en uzun binası olma ünvanını kazanacak olan Skyland İstanbul projesi konut, otel ve ofislerden meydana geliyor. Alışveriş merkezinin de yer aldığı projenin yatırım değeri 700 milyon dolar. Eroğlu Gayrimenkul imzasıyla yükselen projede 1+0 ile 4+1 arasında değişen konutlar bulunuyor. 46 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılan projede yaklaşık 100 daire bulunuyor ve yaşamın Ağustos 2016'da başlaması planlanıyor.

Metropol İstanbul

TOKİ, Emlak Konut GYO ve Gap İnşaat-Varyap ortaklığında inşa edilen Metropol İstanbul projesi Ataşehir'de, İstanbul Finans Merkezi sınırları içerisinde yükseliyor. 2015 yılının sonlarında teslim edilecek olan proje 1,5 milyar liralık yatırımla yükseliyor. 250 metrelik kulesiyle Avrupa'nın en uzun binaları arasına girecek olan Metropol projesinde ev alanlar dünyaca ünlü yıldız Jennifer Lopez'e komşu olacak. 800 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen proje mimari tasarımıyla da göz dolduruyor.

Torun Center

Torunlar GYO, Torun Yapı ve Kapıcıoğlu ortaklığında inşa edilen proje eski Ali Sami Yen Stadyumu arsasında yükseliyor. İstanbul'un yeni buluşma noktası olmaya aday olan proje yaklaşık 1 milyar liralık yatırım değerine sahip. Boğaz manzarasına hakim rezidans ve ofislerin bulunduğu proje kapsamında ticari alanlarda yer almakta. 160 metre uzunluğa sahip iki konut kulesi ve 36 katlı ofis kulesinin bulunduğu projede toplam inşaat alanı 241 bin metrekare olarak belirlendi. 34 bin 640 metrekare alanda yükselen projede 353 daire yer almakta.

Varyap Meridian

Ataşehir'in ilgi çeken, talep gören, tasarımıyla göz dolduran projesi Varyap Meridian şehrin en özel projeleri arasında yer alıyor. Yüksek beton kalitesi ve dış rengiyle sağlıklı ve muhteşem bir yaşamın kapılarını aralayan proje 800 milyon liralık yatırımla inşa edildi. Daire, rezidans ve ofis konseptiyle hayat bulan proje1+0 ile 4+1 arasında değişen 1500 daire bulunuyor. 450 farklı konut tipini barındıran projede Meridian Business Kulesi de bulunmakta.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''
  • 16.12.2021 11:59

Süleyman Çetinsaya ''Tema İstanbul yüzde 592 prim yaptı''

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Tema İstanbul 2 ve Tema ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...