maritbet girişmaritbet
İstanbul’daki konut projeleri, çocuklar için eğitimi içinde yaşam sunuyor!

İstanbul’daki konut projeleri, çocuklar için eğitimi içinde yaşam sunuyor!

İstanbul'da büyük ölçekli markalı konut projeleri, arazilerine konut ve sosyal donatı alanlarının yanı sıra özellikle çocuklu ailelerin hayatını kolaylaştıracak çözümler arıyorlar

 

İstanbul'daki konut projeleri, çocuklar için eğitimi içinde yaşam sunuyor!

İstanbul'da büyük ölçekli markalı konut projeleri, arazilerine konut ve sosyal donatı alanlarının yanı sıra özellikle çocuklu ailelerin hayatını kolaylaştıracak çözümler arıyorlar. Şehir merkezlerindeki arazi sıkıntısı yüzünden projelerini merkezden uzak lokasyonlara inşa eden firmalar, şehir içinde şehir büyüklüğünde kurdukları projelerin içerisine okullar kondurmayı ihmal etmiyorlar. 
Anaokulundan ilköğretime kadar okullar inşa eden firmalar, okulları ünlü eğitim markalarının işletmesine emanet ediyorlar. Bahçeşehir Koleji, Doğa Koleji gibi ünlü eğitim kurumları, oluşturulan projelerin içerisinde yerlerini alıyorlar. Özellikle çalışan anne-babaların hayatını kolaylaştıran bu detay, alıcıları cezbederken, çocuklar da evlerinin yanı başında eğitim alma fırsatını yakalıyorlar. İşte İstanbul'un "eğitimli" konut projeleri:

İstanbul'un ikinci Boğazı'nda ilköğretim okulu

Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece'de İstanbul'un simgeleşmiş saraylarını günümüze uyarladığı İstanbul Sarayları'nda çocuklu aileler için bir ilköğretim okulu bulunuyor. Bundan sonraki hemen her projesinde eğitim binası oluşturmayı hedefleyen Sinpaş GYO'nun İstanbul Sarayları projesinde bulunan ilköğretim okulu 2013 -2014 eğitim yılında öğrenci kabul etmeye başlayacak.

Projede ayrıca minyatürlerden esinlenilerek oluşturulan setli bahçeler, Boğaz manzaralı koru yolları, İstanbul Sarayları'nda yeniden canlanan çınarlı, servili iskele kıyı çıkmazları, korulardan meydanlara uzanan yeşil halı ve tematik bahçeler bulunuyor.

Batışehir, okuluna karar verdi

Ege Yapı tarafından Bağcılar'da hayata geçirilen Batışehir, 15 bin kişinin yaşayacağı konut projesi olarak inşa ediliyor. Batışehir'in içerisinde 3 bin 143 konut ve rezidans, bir şehir oteli, ofisler, açık alışveriş çarşısı, açık ve kapalı yürüyüş-gezi parkurları ve 100 bin metrekare peyzaj alanı bulunacak. Tüm bu donatıların yanı sıra 40 derslikten oluşan eğitim kompleksi içinse Doğa Koleji ile anlaşma sağlandı. Okul 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak.

Tuzla'nın tepesine şehir kuruyor

Tuzla'da hayata geçirilen Evora İstanbul ile Teknik Yapı, 5 bin konutun yanı sıra eğitim binası, kreş, tıp A merkezi, cami, mağazalar  ve restoranları ile bir kent kuruyor. Evora İstanbul, 300 dönüm arazi üzerinde, 20 binden fazla kişiye ev sahipliği yapacak 5 parsel ve 44 bloktan oluşuyor. Çarşı, cami, sağlık merkezi gibi donatılarla süslenecek projede, 4 + 4+4 sistemine uygun bir ilköğretim okulu da yapılacak. Özel bir eğitim kurumu ile görüşmelerin sürdüğü okul projesinde, anaokulu veya kreş tarzında ikinci bir okulun da yapılması gündemde.

Bahçeşehir Koleji Bosphorus City'de

Sinpaş GYO tarafından İstanbul'un ikinci Boğaz'ını Küçükçekmece'ye getirmeyi hedefleyerek tasarlanan Bosphorus City, 26 bin metrekare büyüklüğünde ve 720 metre uzunluğunda gölete sahip. Boğaz yalıları ve seçkin semtleri, meydanları, badem ağaçlarından erguvanlara kadar onlarca çeşit barındıran bahçeleri ve seyir alanlarıyla zenginleşen Bosphorus City'de tenis kortları, squash sahaları, mini golf sahası, fitness merkezi, pilates ve yoga alanı, yürüyüş ve bisiklet parkurları bulunuyor.

İstanbul'da hem lüks hem de "eğitimli" projeler arasına adını yazdıran Bosphorus City'de, Bahçeşehir Koleji tarafından üstlenilen bir anaokulu da bulunuyor.

Rings İstanbul okulları için Bilfen'le el sıkıştı

Selin Yapı tarafından Sancaktepe'de hayata geçirilecek olan Rings İstanbul projesi, 238 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. Toplamda 1500 konuttan oluşacak projede, Rings AVM, 40 bin metrekarelik kapsamlı sosyal tesisler bulunacak.

Çocuklu aileler içinse projenin içerisinde Bilfen Anaokulu ve İlköğretim okulu yer alacak. Mayıs 2013'te teslim edilmesi planlanan projenin içerisindeki okullar ise , 2013-204 eğitim sezonunda açılacak.

Bakırköy'e kreşli proje

 Halk GYO ve Kiler Holding iştiraklerinden Biskon Yapı, Referans Bakırköy projesini - hayata geçiriyor. 256 konut ve 70 dükkândan oluşan Referans Bakırköy projesi 24 ayda tamamlanacak. Bakırköy'ün ilk sosyal donatılı projesi olma özelliğini taşıyan Referans Bakırköy 8 katlı 4 bloktan oluşuyor. Proje, kapalı ve açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, sauna, fitness, hamam, kreş, çocuk oyun alanı, kapalı basketbol sahası ve kapalı otopark gibi pek çok sosyal olanağa sahip olacak.

Habertürk Emlak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?
  • 05.09.2011 14:39

İstanbul'un projelerine havadan bakmaya ne dersiniz?

İstanbul'un birçok bölgesi markalı projelerin ilgi odağı haline geldi. İşte hava ...

İşte megakent İstanbul’un en pahalı daireleri!
  • 26.11.2020 14:11

İşte megakent İstanbul’un en pahalı daireleri!

İstanbul'da hayata geçirilen lüks konut projelerinde dairelerin fiyatı 220 milyo ...

Düşük peşinatla ev alabileceğiniz markalı konut projeleri!
  • 26.04.2018 16:10

Düşük peşinatla ev alabileceğiniz markalı konut projeleri!

İstanbul'da yükselen, bulunduğu bölgenin değerini arttıran, düşük peşinatlı konu ...

İstanbul Avrupa Yakası’nın en gözde konut projeleri!
  • 13.04.2018 16:06

İstanbul Avrupa Yakası’nın en gözde konut projeleri!

İstanbul Avrupa Yakası’nda inşa edilen lükste ve konforda birbiri ile yarışan ko ...

İstanbul'da en fazla konut hangi ilçede satılıyor?
  • 11.04.2017 11:25

İstanbul'da en fazla konut hangi ilçede satılıyor?

2017'nin ilk Ocak ve Şubat aylarını kapsayan istatistiki rakamlara göre 6 bin 70 ...