maritbet girişmaritbet
İş GYO ile Artaş imzaladı, Profilo AVM’nin yerine konut projesi geliyor!

İş GYO ile Artaş imzaladı, Profilo AVM’nin yerine konut projesi geliyor!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. portföyünde yer alan Profilo Alışveriş Merkezi’nin konut projesine dönüşümü için Artaş İnşaat ile sözleşme imzaladı.

İş GYO, Türkiye’nin en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Profilo AVM’yi portföyüne dahil edilmesinin ardından, Artaş İnşaat ile proje geliştirilmek üzere arsa payı karşılığı hasılat paylaşımı ve kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladı. Sözleşmeye göre, Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., arsa üzerinde tüm giderleri kendisi tarafından karşılanmak ve inşa edilecek bağımsız bölümleri üçüncü kişilere satmak üzere proje geliştirmesi, proje satışları kapsamında elde edilecek gelirler üzerinden İş GYO’ya en az 65 milyon USD+KDV değerinde hasılat payı ödemesi belirlendi. 

1998 yılında kapılarını açan ve İstanbul Şişli ilçesi Mecidiyeköy sınırları içerisinde yer alan Profilo AVM, 2410 ada, 246 parselde, 15.963 m2 alana sahip arsa üzerinde yer alan, 60 bağımsız bölümden oluşan “Alışveriş Merkezi” nitelikli taşınmaz ile 9221 ada, 1 parselde, 2.686,34 m2 alana sahip. 

İş GYO güçlü finansal yapısı ve deneyimiyle portföyünü büyütmeye ve yeni projeler hayata geçirmeye devam edecek

İş GYO, güçlü finansal yapısı ve deneyimiyle 2023 yılında da portföyünü büyütmeyi ve yeni projelere imza atmayı hedeflemektedir. Türkiye’nin en prestijli AVM’leri arasında yer alan Kanyon AVM, İzmir’in incisi Ege Perla AVM’yi portföyünde bulunduran İş GYO, Çınarlı Bahçe, Manzara Adalar ve İnistanbul projeleriyle de konut sektöründe fark yaratmıştır. Yine seçkin bir konut projesi olan Litus İstanbul’un Altunizade’de inşaatı devam etmektedir. 2023 yılında Ömerli Kasaba Evleri, Yıldız Posta rezidans projesi ve Tuzla Konut Projesinin de hayata geçirilmesi beklenmektedir. Doğru portföy yönetimiyle sürdürülebilir gelir akışını sağlamak, çağdaş insana ve çağdaş kentlere yaraşır mekânlar oluşturmak ve paydaşlarına değer üretmek İş GYO’nun başlıca stratejik hedefi olmaya devam edecektir. 

İş GYO olarak doğru stratejilerle sürdürülebilir değer üretmeye odaklıyız

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Hasan K. Bolat, “Çevresel ve ekonomik değişkenlerin hızlı bir şekilde yön değiştirdiği bu dönemde şirketlerin faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından finansal güç, istikrar ve doğru iş birlikleri her zamankinden çok ön plana çıkmaktadır. Bugüne kadar yapılan iş ortaklıklarımızı da göz önünde bulundurarak;  gayrimenkulümüz üzerinde geliştirilmesi öngörülen projeye benzer ölçek ve kalitede konut projesi geliştiren bir firma ile iş birliği yapmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. İş GYO olarak her zaman doğru stratejilerle sürdürülebilir değer üretmeye odaklıyız” dedi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz