maritbet girişmaritbet
Güneri İnşaat, Ataşehir projesine yakında başlıyor

Güneri İnşaat, Ataşehir projesine yakında başlıyor

Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güneri, Türkiye'de ilk defa uyguladıkları "katılımcı dönüşüm modeli" hakkındaki soruları yanıtladı

Firmanızdan ve faaliyet alanlarınızdan bahseder misiniz? 

İnşaat sektörüne ilk adımımızı 1968 yılında konut ve iş merkezi projeleriyle Konya'da attık. Konya'nın o dönemki en güzel projelerinden birkaçını biz yaptık. Daha sonra merkezimizi İstanbul'a taşıdık. Son yirmi yıldır özellikle Boğaz hattında A+ villa, konut ve iş merkezi projeleri yapıyoruz. Projelerimizde Türkiye'nin önde gelen işadamları, siyasetçiler, sanat ve spor camiasından değerli aileler ikamet etmektedir. 

Kurumsal değerleriniz hakkında neler söylemek istersiniz? 

Biz bir aile şirketiyiz. Öncelikle bir aile şirketi olmanın tüm avantajlarından yararlandığımızı belirtmek isterim. Şirketimizde her zaman "biz" bilinciyle hareket ederiz. Güçlü kurumsal kültürümüzü tüm çalışanlarımızla birlikte oluşturup ilk günkü heyecanımızı kaybetmeden "içinde kendimiz yaşayacakmışız gibi" özenli bir anlayışla projelerimizi tasarlıyoruz. 

Güncel projelerinizi öğrenebilir miyiz? 

İstanbul Finans Merkezi'ne komşu Ataşehir Barbaros Mahallesi'nde 130 bin metrekarelik alanda örnek bir kentsel dönüşüm projesine hazırlanıyoruz. Bu proje yaklaşık 2000 dairelik, sosyal ve kültürel alanları içinde barındıran, mahalle kültürünü kaybetmeden yerinde dönüşümü hedeflediğimiz, özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olacak. Biz kentsel dönüşüm projelerinde yeni bir model oluşturmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Türkiye'de ilk defa katılımcı dönüşüm modelini uyguluyoruz. Hedeflenen proje için, alanında başarılı DOME Mimarlık, Swanke Hayden Connel Architects ve TAGO Mimarlık ofislerine konsept projeler çizdirdik. Bu projeleri arsa sahiplerine büyük bir organizasyonla tanıttık ve şirketimizin web sitesinde arsa sahiplerinin en beğendikleri projeyi oylama yoluyla seçebilmelerini sağladık. Yakın zamanda Ataşehir projemizin ilk etabının inşaatına başlayacağız. Kadıköy Suadiye'de 101 daire, Caddebostan'da 54 daire, kentsel dönüşüm projelerimizin inşaatına devam ediyoruz. Bunun yanında Kandilli'de villa, Anadoluhisan'nda köşk ve yalı gibi projeleri de yapmaya devam ediyoruz. 

Sizce bir projenin marka değerini yükselten en kritik unsurlar hangileridir? 

Bir projenin tüm yönleriyle ele alınıp, bölge ihtiyaçlarını gözeterek o bölgenin örnek projesi haline gelmesini sağlamak çok önemlidir. Projeniz ister tek bir villa olsun, ister tek bir apartman ya da binlerce dairelik büyük sitelerden oluşsun, projeyi tasarlarken insan faktörü her zaman ön planda tutulmalıdır. Yaşanabilir, doğa - insan - mekân ilişkisini ön plana çıkaran, çok yönlü düşünülmüş projeler iyi bir pazarlama stratejisiyle marka değerini yükseltir. Projenin her kaleminde kaliteli malzeme kullanılması ve iyi işçilikle inşaatının yapılması, projede yaşam başladıktan sonra marka değerinizin yükselmesine olumlu yönde katkıda bulunur. Bunun yanında projenin lokasyon özellikleri de projenizin marka kimliğini oluşturan etkili faktörlerden biridir.
Marka projelerin marka olabilmesi için proje bünyesinde belli standartlan barındırması gerekiyor. Projeden yer almak isteyenler, artık daha bilinçli hareket ediyor ve bu standartların oluşmasına katkıda bulunuyorlar. Onların istekleriyle doğru orantılı bir şekilde projeler; artık daha konforlu, daha güvenli ve yatırımcısına daha çok kazandıracak şekilde yapılıyor. 

Yakın gelecekteki yatırım planlarınızı öğrenebilir miyiz? 

İnşaat, enerji ve geri dönüşüm alanında yatırımlarımız var. İnşaat kaleminde özellikle İstanbul Ataşehir, Üsküdar ve Kadıköy'de arsa yatırımlarımızla birlikte hedeflediğimiz kentsel dönüşüm projelerimiz mevcut. Enerji alanında Türkiye'de güneş enerjisi ile ilgili yatırım planlarımız var. Yurt dışında da atık petrol geri dönüşümü tesisi sayımızı arttırmayı hedefliyoruz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teoman Rıza Güneri, Barbaros projelerini anlattı
  • 03.05.2014 15:12

Teoman Rıza Güneri, Barbaros projelerini anlattı

Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Teoman Rıza Güneri, düzenlediği topla ...

Güneri İnşaat, Ataşehir projesine yakında başlıyor
  • 02.09.2016 10:25

Güneri İnşaat, Ataşehir projesine yakında başlıyor

Güneri İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güneri, Türkiye'de ilk defa uyguladı ...

Güneri İnşaat'tan Ataşehir Barbaros'ta katılımcı dönüşüm!
  • 15.04.2014 21:17

Güneri İnşaat'tan Ataşehir Barbaros'ta katılımcı dönüşüm!

Güneri İnşaat özel sektörün en büyük kentsel dönüşüm projesine hazırlanıyor ...

Güneri İnşaat'ın Ataşehir projesi 15 Nisan'da görücüye çıkıyor
  • 11.04.2014 15:09

Güneri İnşaat'ın Ataşehir projesi 15 Nisan'da görücüye çıkıyor

Güneri İnşaat, Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde 130 bin metrekarelik alanda örnek ...