maritbet girişmaritbet
Folkart Vega'da anahtar teslimleri başladı!

Folkart Vega'da anahtar teslimleri başladı!

Folkart Yapı, Folkart Vega projesinde anahtar teslim sürecine söz verilen tarihte başladı.

Folkart Vega’da anahtar teslim süreci söz verilen tarihte başladı. Folkart Vega’ya yatırım yapanlar, Türk lirası bazında bileşik enflasyonun, dövizde yaşanan artışa rağmen Amerikan Doları ve Euro’nun çok üzerinde getiri elde etti.

İzmir, sadece Türkiye’nin değil tüm dünyada gayrimenkul piyasalarının yükselen yıldızı. İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank’in, 2021 yılının ilk çeyrek verilerini kapsayan global konut fiyatları endeksi de bunu net olarak gösteriyor. 150 kenti kapsayan ve 12 aylık fiyat değişimlerini ele alan bu rapora göre, dünyada konutların en fazla değer kazandığı şehir yüzde 33,9 ile İzmir oldu.

Folkart tarafından 12 Ekim 2018’de lansmanı yapılan ve dün itibariyle anahtar teslimi başlayan Folkart Vega Projesi ise yatırımcısına hem İzmir hem Türkiye hem de dünya ortalamasının üzerinde bir gelir sağladı.

Adını Lir Takımyıldızı’ndaki en parlak yıldızdan alan Folkart Vega, İzmir Körfezi’nin tam karşısında, merkezde yer alıyor ve 843 konut ile 53 ticari alandan oluşuyor. Folkart Vega’ya yatırım yapanlar, Türk lirası bazında bileşik enflasyonun, dövizde yaşanan artışa rağmen Amerikan Doları ve Euro’nun çok üzerinde getiri elde etti.

“SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ ZAMANINDA TESLİM”

Yaklaşık 1 milyar 650 milyon liralık yatırım değerine sahip Folkart Vega’ya, pandemiye rağmen zamanında teslim etmekten mutlu olduklarını belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Vega’nın ilk konutlarının teslim edildiği törende şunları söyledi: 

“Vega projemizin lansmanını İstanbul-İzmir otoyolunun hizmete girmesinden kısa bir süre sonra yapmıştık. O gün İzmir’in artık çok daha kolay ulaşılabilen bir kent haline geldiğini vurgulamış ve bunun kent ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söylemiştim. Anahtar tesliminden hemen önce de 1915 Çanakkale Köprüsü hizmete girdi. İzmir artık tüm yolların çıktığı kent. Kısaca ‘Tüm yollar İzmir’e çıkar’ da diyebiliriz. Pandemi döneminden önce başlayan ve devam eden beyaz yakalı göçü artarak sürüyor. Folkart olarak imza attığımız nitelikli projelerle hem kent kültürüne hem de ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Folkart Gallery ve çeşitli alanlardaki destekler ile kentin kültür, sanat hayatına katkı sağlıyoruz. Sponsorluklar ile bu güzel kentin takımlarını destekliyoruz. ‘Folkart yaparsa en iyisini yapar, Folkart’a yatırım yapan da çok iyi kazanç sağlar’ anlayışı markamıza olan güveni simgeliyor. Pandemi dönemine rağmen Vega’yı söz verdiğimiz, planladığımız ve tasarladığımız gibi zamanında teslim ettiğimiz için çok mutluyuz.”

FOLKART NEFES İSTANBUL SÜRÜYOR

Saya Grup bünyesindeki Folkart, günümüzde 8 ayrı proje için projelendirme ve inşaat çalışmalarına devam ediyor. Folkart’ın İzmir dışındaki ilk projesi olan Folkart Nefes İstanbul’da geniş bahçeli, özel havuzlu müstakil yaşam tarzına uygun 96 villa bulunuyor. FOLKART NEFES İSTANBUL ve İzmir Urla Bademler’deki FOLKART COUNTRY URLA projelerinin yapımı hızla devam ediyor.

İzmir’den çıkan Türkiye’nin en büyük inşaat firması olmak için hedeflerine adım adım ilerleyen Folkart, bugüne kadar 16 farklı projeye imza attı. Folkart’ın, yaptığı ve şu an yürüttüğü tüm projelerin toplam yatırım değeri, 25 Milyar TL’yi buluyor.

Folkart’ta aile geçmişine dayalı köklü ‘etik’ değerler eşliğinde; sürdürülebilir ‘yenilik’ bilinci taşıdıklarını vurgulayan Mesut Sancak, geçtiğimiz yıl sonu açtıkları Dubai ofisinin ardından, bu yaz Almanya Berlin’de ofis açacaklarını, global alanda Avrupa merkezli, dünya bazında ciddi ilerleyiş sağlamak üzere özel olarak çalıştıklarını belirtti.

Sancak, Folkart’ın, Pharmactive İlaç, Volt Motor, Volt Redüktör, Volt Teknoloji gibi şirketlerle birlikte, sanayide derinleşen SAYA GRUP’un bir iştiraki olduğunu belirtirken; önümüzdeki dönemde, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin önemli kentlerinde yeni yatırımlar planladıklarını da söyledi.

GÜNCEL VERİLERLE FOLKART VEGA

Folkart Vega’da satışların yüzde 37,8’i lansmanın ardından gelen ilk üç ay içinde gerçekleşti. İlk yıl yüzde 72,8’lik satış oranına ulaşılırken, inşaat tamamlanmadan proje yeni sahipleri ile buluştu. Vega’da ciddi oranda Avrupa merkezli yabancı satışı da gerçekleşti.

Folkart Vega hem yatırımcısına kazanç sağladı hem de ‘pandemi süreci’ gibi kritik bir dönemde istihdamı destekledi. Vega’da ilk günden inşaat tamamlandığı güne kadar, yaklaşık 4 bin 500 kişi çalıştı. Özel peyzaj ve yeşil alanlara sahip proje, özerk bahçe kullanım alanları içeriyor, farklı yükseklikte üç kule ve yatay bir bloktan oluşuyor. 

ANAHTAR TESLİM SÜRECİ

Folkart Vega’nın ilk konut sahipleri iş dünyasından Nedim Saba ve Eli Alharal ile tiyatro sanatçısı Volkan Severcan oldu. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Folkart Genel Müdürü Metin Sancak’tan anahtarlarını teslim aldılar.

Folkart Vega projesinin anahtar teslim süreci Folkart Müşteri Hizmetleri Departmanı tarafından gerçekleştiriliyor. Kalite Kontrol ve Müşteri Hizmetleri Departmanlarının 3 aşamalı detaylı kontrolleri sonrasında teslim aşaması başlıyor. Görevliler, Folkart Vega sakinlerine ulaşarak, bir randevu günü belirlenmesi için görüşmeler yapıyor. Folkart sakinleri, konutlarını belirlenen randevu gününde teslim alıyor. Folkart bünyesindeki Forent Gayrimenkul ise uzman ekibiyle isteyen Folkart sakinlerine kiralama ve ikinci el satış hizmeti veriyor. 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!
  • 26.09.2022 14:22

Folkart'tan İzmir'e 600 milyon dolarlık yeni yatırım!

Türkiye’nin en büyük ve öncü gayrimenkul geliştirici şirketlerinden biri olan Fo ...

Folkart Vega'da anahtar teslimleri başladı!
  • 07.04.2022 16:47

Folkart Vega'da anahtar teslimleri başladı!

Folkart Yapı, Folkart Vega projesinde anahtar teslim sürecine söz verilen tariht ...

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!
  • 21.10.2021 09:21

Folkart, 'Nefes' ile İstanbul'a çıkarma yapıyor!

Yapı sektöründe Türkiye’nin öncü ve lider şirketi Folkart, artık İstanbul’da. Şi ...

"Folkart Vega'yı titizlikle çalıştık, özenle geliştirdik"
  • 15.10.2018 15:42

"Folkart Vega'yı titizlikle çalıştık, özenle geliştirdik"

Tago Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Gökhan Aktan Altuğ, Folkart Vega projesinin ...

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"
  • 15.10.2018 14:31

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"

Folkart'ın iş geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımıcısı Maşallah Mutlu, şirk ...

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor
  • 13.10.2018 15:13

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de gerçekleştirdikleri yeni p ...