maritbet girişmaritbet
'Cer İstanbul, dünyadaki örnek projelerden biri olacak!'

'Cer İstanbul, dünyadaki örnek projelerden biri olacak!'

Cer İstanbul'un basın lansmanında konuşan Ege Yapı Genel Müdür Yardımcı Serdar Sipahioğlu, projenin dünyadaki örnek projelerden biri olduğunu söyledi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı'nın ev sahipliğinde, Yedikule'de geliştirilen Cer İstanbul projesinin lansmanı  yapıldı.

Ege Yapı'nın yeni projesi Cer İstanbul'un basın lansmanında konuşan Ege Yapı Genel Müdür Yardımcı Serdar Sipahioğlu, lansmandaki konuşmasında, projenin Tarihi Yarımada'da yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerinde inşa edildiğini söyledi.

Aslına uygun restorasyonuyla modern mimariye sahip bir proje...

Projenin temel tasarım hedefinden bahseden Sipahioğlu, "Cer İstanbul projesindeki yaklaşımımız öncelikle; zaman, insan ve tarihe saygı ilkemiz ışığında köklü bir kültüre tanıklık etmiş tarihin yenilenerek, geleceğe paha biçilemez bir miras olarak aktarılması hedeflenmiştir. Tarihi yapıların aslına uygun restorasyonu, yeni binaların da modern mimari yaklaşımla yorumlanarak dünyadaki örnek projelerden biri olacak Cer İstanbul projemiz, tarihi İstanbul siluetine saygısı, eski eserlerle ilişkisi, mekanın ruhunu yaşatarak her insanın geçmişten geleceğe taşıncağı bir eser olmanın haklı gururunu taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.

Geniş peyzaj alanları

Sipahioğlu, projede peyzaj alanlarına verdikleri önemden de bahsederek, "Tarihimize, insana ve geçmişe sahip çıkarak eski binaların aslına uygun restorasyonu, zamansız dokunuşlar ile çağdaş ve lüks yapıların hazırlandığı projemiz Cer İstanbul'da yaklaşık 40 bin metrekarelik alanın 31 bin metrekaresi alanı peyzaj alanına bırakılmaktadır. Doğa ve tarihin tüm güzellikleri ile dolu az katlı ama çok değerli bir yaşam oluşturmaktayız . Geçmişin görkeminden geleceğin yaşamına taşıyacağımız 5 adet özgün  tescilli eser yapının içersinde ticaret, ofis ve otel loft üniteler olarak planlanmıştır" dedi.

‘Cer İstanbul, ulaşım akslarının merkezinde yer alıyor'

Projenin ulaşım akslarının merkezinde olduğunu belirten Sipahioğlu, "Cer İstanbul, Tarihi Yarımada'nın güneybatısında bulunan Altınkapı girişine yakın, güneyinde protokol yolu, Kennedy Caddesi'ne 558 metre cephesi Tarihi Yarımada, Adalar ve Marmara Denizi'ne bakan yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerinde bulunuyor. Hemen yanındaki; Marmaray- Kazlıçeşme istasyonu, Avrasya Tüneli'ne 2 kilometre mesafesi, sahilde yaklaşık 30 kilometrelik yeşil yürüyüş alanları ile olan bağlantı imkanı ve hemen önündeki marine ilişkisi ile tüm  ulaşım akslarına yakınlığı da bahis edilmesi gereken özelliklerindendir" dedi.

Sipahioğlu konuşmasına şöyle devam etti: 

"Planlanan tüm yapılarla ilgili özet bilgi verecek olursak; 5 adet tescilli eser yapılarımız aynen korunarak restore edilecek olup, yeni 5 adet yapımızın dördü zemin+3 kat, zemin +1 kattan oluşacak şekilde az katlı planlanmıştır. Geçmişin montaj atölyeleri, tornaj atölyeleri, ticari alanlar, vagon bakım atölyeleri ve marangozhane loft üniteler olarak tasarlanmaktadır. 

Cer İstanbul, 125 adet rezidans ve 23 adet ticari üniteden oluşuyor

Bu tarihi yapılarda yer alan 23 adet 12 metreye varan tavan yüksekliği bulunan  bağımsız bölümler için toplam satılabilir ticari alan yaklaşık 16 bin 700 metrekaredir; yeni yapılarda ise 1+1'den 6+1'e kadar, 63 metrekare ile 348 metrekare alan aralığında toplam 13 bin 100 metrekare satılabilir brüt alana sahip 125 adet rezidans daire projemizde yer almaktadır. 47 bin 350 metrekare toplam inşaat alanımızın 29 bin 800 metrekaresi satılabilir alanı içerisinde toplam 125 adet rezidans daire ve 23 adet ticari bağımsız bölüm bulunmaktadır."

Projeye dahil 700 metrekarelik bir sosyal tesis bulunuyor

Projenin diğer ayrıcalıklarından bahseden Sipahioğlu, "Projemizde son teknoloji ve ekipmanlarıyla donatılacak olan 700 metrekarelik bir sosyal tesis bulunmaktadır. Bu sosyal tesisin içerisinde; kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve buhar odaları gibi tüm fonksiyonlarda yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!
  • 03.01.2022 12:18

Cer İstanbul şantiyesinde son durum!

Emlak Konut GYO ve Ege Yapı işbirliği ile Yedikule'de geliştirilen Cer İstanbul ...