maritbet girişmaritbet
Bu projelerin yatırım değeri devlet ekonomilerine bedel

Bu projelerin yatırım değeri devlet ekonomilerine bedel

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün verdiği güven yatırımcıların milyar liralık projeler üretmesini sağlıyor

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat ve gayrimenkul sektörü büyük yatırımla sahne olmaya devam ediyor. Emlaktasondakika.com'un araştırmasına göre ev almak isteyenlerin büyük ilgi gösterdiği konut projelerinde kalite ve estetik her geçen gün artıyor. 

Özellikle İstanbul sektör yatırımcılarının ilk adresi olmuş durumda. Dünyanın gözbebeği konumunda bulunan şehirde çok özel gayrimenkul projeleri hayata geçiriliyor. Yüzlerce konut projesine aynı anda ev sahipliği yapan İstanbul'a yabancı yatırımcılarda büyük ilgi gösteriyor. YDA Group'un Ankara'da 800 milyon dolar yatırımla inşa ettiği Park Avenue'de Türkiye'nin en büyük konut projeleri arasında yer alıyor.

Vadi İstanbul

Artaş İnşaat, Aydınlı ve Keleşoğlu ortaklığında inşa edilen ve yatırım değeri 2 milyar lira olan proje Teras, Bulvar ve Bahçe olmak üzere 3 etaptan meydana geliyor. İçerisinde konut, otel, ofis, AVM, alışveriş caddesi, cadde mağazaları gibi birçok seçenek yer alıyor. 424 bin metrekarelik Evyap arsası üzerinde inşa edilen projede satışlar tüm hızıyla devam ediyor. Projede ayrıca özel metro seçeneği de yer almakta.

Park Avenue

YDA Group tarafından Ankara'da 800 milyon dolar yani yaklaşık 1.6 milyar lira yatırımla inşa edilen Park Avenue projesi özellikleriyle dikkat çekiyor. Geniş yeşil alanları, dikkat çeken mimarisi, lüks sosyal alanlarıyla Ankara'nın en önemli projesi olarak dikkat çekiyor. Konut almak isteyen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören projede 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. 133 bin metrekare alana kurulan projenin arsa büyüklüğü 133 bin metrekare. Projede ilk etap Temmuz 2016'da, ikinci etap ise Temmuz 2017'de teslim edilecek.

Tema İstanbul

Artaş inşaat, Mesa Mesken, Öztaş İnşaat, Kantur&Akdaş ortaklığında inşa edilen Tema İstanbul projesi 2 milyar dolar yani 4 milyar liralık yatırım değerine sahip. Tema İstanbul, Tema World ve Tema Plaza bölümlerinden meydana gelen projenin tema parkı da merakla bekleniyor. 1 milyon 500 bin metrekarelik arsa üzerinde yükselen projede 3 bin 614 daire bulunuyor. Projede teslimlerin Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Skyland İstanbul

Eroğlu Gayrimenkul tarafından Seyrantepe bölgesinde hayata geçirilen Skyland projesi 700 milyon dolarlık yatırım değerine sahip. 46 bin metrekare arsa üzerinde konumlandırılan projede 1000 konut ile birlikte ofis, otel ve AVM bulunuyor. Tamamlandığında 280 metre uzunluğa sahip olacak olan projede teslimlerin Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Konut kredisine uygun olan projenin yapımına 2012 yılında başlandı.

Zorlu Center

Arsası 2007 yılında Zorlu Holding tarafından 800 milyon dolara satın alınan Zorlu Center projesi konumuyla tüm İstanbul'un gözdesi durumunda. Yabancı yatırımcılarla birlikte Türk ünlülerin yoğun ilgi gösterdiği proje eşsiz Boğaz manzarasıyla farkını ortaya koyuyor. Toplam yatırım değeri 2.5 milyar dolar yani yaklaşık 5 milyar lira olan projenin arsasını Karayolları Genel Müdürlüğü satmıştı. 70 bin metrekarelik peyzaj alanının bulunduğu projede rezidanslar 117 metrekare ile 735 metrekare arası değişen alana sahip. Projenin AVM bölümünde Türkiye'de açılan ilk Apple mağazası da bulunuyor.

Metropol İstanbul

Varyap ve Gap İnşaat ortaklığında Ataşehir'de İstanbul Finans Merkezi sınırları içerisinde inşa edilen proje 800 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. 1381 konutla birlikte ticari birimlerin bulunduğu proje 1,5 milyar liralık yatırım değerine sahip. Mimari tasarımıyla göz dolduran proje tamamlandığında 250 metre uzunluğa sahip kuleyi bünyesinde barındıracak.

Quasar İstanbul

Türk Meydanbey ile İsviçreli Viatrans ortaklığında Mecidiyeköy'de, eski Likör Fabrikası arsasında inşa edilen proje 500 milyon İsviçre Frangı yani 1 milyarın üzerinde yatırım değerine sahip. 23 bin 700 metrekare alana kurulan ve 257 daire ile birlikte ofis ve AVM seçeneklerinin de bulunduğu proje Emre Arolat tarafından tasarlandı. Konumuyla dikkat çeken Quasar, yabancı yatırımcıların gözdesi durumunda.

Torun Center

1 milyar liralık yatırımla eski Ali Sami Yen Stadyumu arsası üzerinde konumlandırılan proje Torunlar GYO- Torun Yapı ve Torunlar Gıda ortaklığında Mecidiyeköy'de yükseliyor. 2015 yılının üçüncü çeyreğinde teslim edilmesi planlanan projede arsa büyüklüğü 34 bin 640 metrekare olarak belirlendi. 353 konutla birlikte ofis ve ticari alanlarında bulunduğu projede dairelerin yer aldığı bloklar 160 metre uzunluğa sahip olacak. Projenin toplam inşaat büyüklüğü 241 bin metrekare olarak belirlendi.

Viaport Venezia

Gaziosmanpaşa'da Kiptaş arsası üzerinde Via Properties ve Gürsoy ortaklığında inşa edilen Venezia, 1,5 milyar liralık yatırım değerine sahip. İçerisinde Venedik Sarayları ve Venedik Ofisleri isimli iki bölümün bulunduğu projede arsa büyüklüğü 82 bin metrekare olarak belirlendi. Cazip ödeme koşullarıyla da dikkat çeken projede gondollarla gezinti de yapma fırsatı sunulacak.

Emaar Square

2.3 milyar dolar yani yaklaşık olarak 4.6 milyar liralık yatırım değerine sahip olan Emaar Square projesi Çamlıca'da 66 bin metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor. 100 konutla birlikte otel, ofis, AVM, cadde mağazaları gibi birçok seçeneğin yer aldığı projede mimari konseptiyle de dikkat çekiyor. Proje lüks sosyal donatıların yanı sıra Beşiktaş'a 10 kilometre, Boğaziçi Köprüsü'ne 7 kilometre, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 25 kilometre mesafede konumlanıyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!
  • 01.09.2021 14:43

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verileri yayında!

Güncel Proje Bilgileri Ağustos 2021 verilerine göre bu dönemde İzmir, Muğla ve İ ...

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı
  • 05.04.2014 15:35

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı

Apple'ın Türkiye'deki ilk mağazası Zorlu Center'da açıldı. Açılıştan çok özel ka ...