maritbet girişmaritbet
Bölgenin ilacı Haliç'te! 1.3 milyar dolar...

Bölgenin ilacı Haliç'te! 1.3 milyar dolar...

İstanbul'un en eski semtlerinden Kasımpaşa'da yüzde 100 doluluk seviyesine ulaştı. Haliç Port ve kentsel dönüşüm bölgenin kaderini değiştirecek

İstanbul'un en eski semtlerinden birisi olan Kasımpaşa son günlerde büyük bir hareketlilik yaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyüdüğü semt olan Kasımpaşa, 1923 yılında kurulan spor kulübüyle de dikkat çekiyor. Adım atacak yerin kalmadığı bölgenin ilacı ihalesi 1.3 milyar dolarlık Haliç Port projesi.

Tersaneleri, tarihi evleri, mimari dokusu, türbeleri, dar caddeleri ile kendine ait bir tarzı olan Kasımpaşa, inşaat anlamında hareketli bir dönemden geçiyor. Havaş'ın hemen arkasında bulunan Türk Telekom'un bulunduğu bölgeye Kasımpaşa Town Center projesi inşa edilecek.

Emlaktasondakika.com ekibi olarak Kasımpaşa'nın eski emlakçılarından Adnan Doğan ile görüştük, bölgedeki son durumu öğrendik.

Bölge şantiyeye döndü

Kasımpaşa'nın genel durumu hakkında bilgi veren Adnan Doğan ‘Bölge, kentsel dönüşüm ve Haliçport projesiyle birlikte iyiden iyiye inşaat sahasına dönüştü. Bugün, inşaat sahalarını genişletmek için var olan binaları yıkıp yeni alanlar açıyoruz. Kasımpaşa'da altyapı sorunları olduğu için birçok proje yarım kalıyor. Bu nedenle alt ve üstyapı sorunlarını çözmeliyiz' dedi.

Kasımpaşa'nın gelişmesi zor

Kasımpaşa'da alışveriş merkezlerinin olmadığına dikkat çeken Adnan Doğan ‘Bölge, İstanbul'un yükünü en alan bölgelerden birisi. 72 milletten herkes var. Kasımpaşa yükünü fazlaca tuttuğu için gelişemez. Yapılması gereken ise Kasımpaşa halkını biraz daha dışarıya serpiştirmek ya da çok katlı binalar yapmak. Ancak belediye Deprem Yönetmeliği nedeniyle 12,50 üzerinde imar vermediği için yüksek yapılar inşa etmek pek mümkün gözükmüyor' diye konuştu.

Haliç Port bölgeyi uçurdu

Haliç Port projesiyle bölgenin hareketlendiğini açıklayan Adnan Doğan ‘Kasımpaşa'da değer artışını 1-1,5 seviyelerinde beklerken bu rakam 3 oldu. 80-100 bin lira seviyelerinde satılan evler bugün 250-300 bin lira seviyelerinde. Özellikle Tarlabaşı halkının Kasımpaşa'ya inmesi fiyatları yükseltti. Burada bir tane Havuzlar dediğimiz İDO tersanesi var. Diğer tersanelerin hiçbiri aktif değil. Hasköy'e kadar olan tüm tersaneler Haliçport'ta yapılacak otel ve limanlara ayrılmış durumda' dedi.

Arsa kalmadı

Kasımpaşa'da boş arsa kalmadığını belirten Doğan ‘Kentsel dönüşüm çalışmaları belediye seçimlerine kadar vardı ancak sonra durdu. Şu anda bir faaliyet yok. Kasımpaşa'da 100 metrekarelik bir dükkanın fiyatı 650 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişiyor' dedi.

Örnektepe'de dönüşüm tam gaz

Diğer bölgelerdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Adnan Doğan ‘Örnektepe'de kentsel dönüşüm devam ediyor. Ancak Sütlüce'de dönüşüm değil yeni yapılanma var. Bu bölgede bazı yerler toprak tapulu, tapu tahsis belgeli, tapulu olduğu için sorunlar var' açıklamasında bulundu.

Belediye herkese eşit mesafede

Kasımpaşa bölgesinde fiyatların biraz daha yükseleceğini söyleyen Doğan 'Belediye hiç taviz vermeden herkese eşit davranıyor. O nedenle yeni yapılan binalarımızın tamamı depreme dayanıklı olarak inşa edildi' dedi.

Otel semti olacağız

Bölgedeki turizm yatırımları hakkında da bilgi veren Doğan ‘İstanbul'un çok iyi bir konumundayız. Oteller anlamında büyük bir gelişme sağladık. Kasımpaşa yüksek ihtimal oteller bölgesi olacak' diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

500 bin sosyal konut ile ev sahibi Türkiye!
  • 24.10.2025 15:27

500 bin sosyal konut ile ev sahibi Türkiye!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak
  • 30.09.2025 10:21

81 ilde 500 bin sosyal konut yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Yüzyılın Konut Projesi’ kapsamında 81 ilde ...

Türkiye ve Kazakistan'dan şehircilik alanında işbirliği
  • 30.07.2025 12:26

Türkiye ve Kazakistan'dan şehircilik alanında işbirliği

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve beraberindeki heyetin Türkiye z ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”
  • 27.06.2025 10:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kentsel dönüşüm bir millî güvenlik meselesidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Güngören’de konut ve iş yeri anahtar teslimi, te ...

Deprem bölgesinde 250 bininci konut teslim edildi
  • 19.06.2025 19:09

Deprem bölgesinde 250 bininci konut teslim edildi

Kahramanmaraş'ta “250 Bininci Afet Konutu Anahtar Teslimi ve Kura Çekimi Töreni” ...