maritbet girişmaritbet
Bayramdan sonra dev projeler geliyor

Bayramdan sonra dev projeler geliyor

Daha önceki yıllarda olmadığı kadar çok sayıda konut projesinin satışa sunulduğu emlak piyasasında yeni projelerlerle birlikte binlerce konutun görücüye çıkması bekleniyor

 
Gayrimenkul sektöründe gözle bayram sonrasında okulların açılmasıyla birlikte başlayacak canlılığa çevrildi. Daha önceki yıllarda olmadığı kadar çok sayıda konut projesinin satışa sunulduğu piyasada yeni projelerin eylül ayıyla birlikte bir bir görücüye çıkması bekleniyor. Şu anda mevcut projelerinin satış ve teslimlerine odaklanan şirketler, büyük ve iddialı projelerini eylül ayıyla birlikte piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Ramazan sonrası hareketlenecek piyasada binlerce yeni konut tüketiciye sunulmuş olacak. Yılın son çeyreğinde lansmanı yapılacak konut sayısını 20 bini bulması bekleniyor. Bu konutların arasında ekonomik konutlar bulunurken, piyasadaki dev şirketler ise dev projelerle geliyor.
 
Ağaoğlu'dab Maslak'a 6 bin konut
Isa süre önce My Home Maslak projesini satışa çıkaran Ağaoğlu asıl projesini ise ekim ayına saklıyor. Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilecek proje 6 bin konuttan oluşacak.
İstanbul'un farklı yerlerinde arsa stoğu olan Ağaoğlu'nun Maslak Ayazağa projesini  242 dönümlük dev arsada yapacak. Myhome Maslak projesine yakın bir konumda bulunan proje rüya olarak tanımlanırken, farklı bir mimari kosepte sahip olacak maslak projesinin oldukça ses getirmesi bekleniyor.
 
Teknik Yapı'dan Tuzla'ya 5 bin 500 konut
 
Dört yılda Kartal'a yaklaşık 2 bin 400 konutluk beş projeyle neredeyse küçük bir şehir kuran Teknik Yapı, şimdi de 5 bin 500 konut için Tuzla'ya geçiyor. Firma, Emlak GYO'nun gerçekleştirdiği hasılat paylaşımı modeli ile projeyi gerçekleştirecek. Tuzla'da konut ve rezidans ağırlıklı bir projeye başlayacak olan firma toplam 300 bin 566 metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşecek 'mini şehir' projesinin ihalesini kazanmıştı.Tuzla'yı markalı projelerin çekim merkezi yapmak isteyen Teknik Yapı'nın çok uygun fiyatlardan satışa çıkması bekleniyor. Eylül ayında görücüye çıkacak olan projede kreşten parka, ticaret merkezinden okula kadar geniş sosyal alanlar yer alacak. Projenin büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar lira olması bekleniyor.
 
 
Ofton'dan merkeze 2 proje Bomonti'de dönüşüme öncülük ederek lüks konut projeleri yapan Ofton inşaat, yeni konut pğrojelerine yelken açtı. Ortaköy, Merter ve Kandilli'yi hedef alan firma kupon araziler üzerine yatırımcısına kazandıran projeler yapmak için harekete geçti. Kat karşılığı inşaat yapacak olan firma bu sayede atılımlarını sürdürecek.
Kandilli Rasathanesinin yakınında 30 dönüm arazide de 180 dairelik sitenin inşaatına başlayacak olan firma burada 45 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek. Bomontiye ilk olarak Elysium Residence Bomonti ile giren firma 2012'de Bomonti'de 500 konutluk bir projeye daha başlayacak. Bu da firmanın bir diğer projesi olan Elysium Fantastic'e benzeyecek.
 
Emaar'ın Çamlıca projesi eylülde geliyor
 
Toskana Vadisi projesiyle adından söz ettiren Emaar uzun süredir merakla beklenen ve Yeni İstanbul olarak bilinen Çamlıca projesini eylülde satışa sunacak.Toprak Grubu'na ait araziyi ihaleyle 425 milyon dolara alan Emaar Türkiye, projenin tanıtımın yapılacağı 6 bin metrekarelik satış ofisinin inşaatı tamamlandı ve örrnek evleri tamamladı.
Çamlıca projesi 66 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Konut, alışveriş merkezi, otel, ofis ve rezidansların bir arada bulunacağı şekilde çok amaçlı olarak tasarlanan projede, 1100 konut, 36 bin metrekarelik kiralanabilir alanda ofis, 130 bin metrekare kiralanabilir alanıyla İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biri, 190 odalı 5 yıldızlı otel yer alıyor.
 
Foster'ın tasarladığı kulenin alanda otel, üzerinde rezidans, onun üzerinde de bir manzara terası ve restoran kulübü olacak. The Addres Otel geliyor operatör olarak gelecek. Emaar Mail Gruop sayesinde yeni markalar giriş yapacak. Konutlar ise Üsküdar, Beyoğlu ve Nişantaşı tarzında olacak. Proje etrafında İstiklal Caddesi'ndeki gibi tramvaylar dönecek. Proje 'Yeni İstanbul' olarak anılsa da lansmanda yeni bir isim ortaya çıkacak.
 
 
Varyap'tan Ataşehir'e Avrupa'nın en yüksek kulesi
 

 
Varlıbaş Holding'in gayrimenkul şirketi Varyap ve GAP Ortak Girişimi'nin Avrupa'nın en yükseği olarak nitelendirilen projesiyle ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Ruhsatın alınmasıyla birlikte görücüye çıkması beklenen proje 100 bin metrekarelik arsada 650 bin metrekarelik inşaat olarak planlandı. Üç büyük kule olarak tasarlanan projede otel, ofis ve rezidans bir arada bulunacak.
Yatırım değeri 1.5 milyar doları bulacak projenin dört yılda tamamlanması planlanıyor.
 
Projede Bağdat Caddesi'nin benzerini bir alışveriş sokağı olarak tasarlanacak caddenin altına 150 bin metrekarelik AVM de yapılacak.
 
Dumankaya Maltepe'ye konsept proje
Konutun başarılı isimlerinden olan Dumankaya da yeni projeleri bir bir görücüye sunuyor. Son olarak Dumankaya Konsept Halkalı'yı satışa sunan firmanın yeni projesi ise Maltepe'de yapacağı Dragos Drive olacak. Sahilyolunda inşa edilecek proje 14 bin metrekare inşaat alanında 4 blokta 77 konuttan oluşacak. Toplam 15 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak projede 138 metrekare ile 288 metrekare arasında farklı büyüklerde konutlar bulunacak. 9'ar katlı 4 bloktan oluşan projede sosyal tesisi, yüzme havuzu, spor sahası ve kapalı otopark bulunacak.
 
Özyazıcı İnşaat Ataköy'e Yalı Marine yapacak
 
 
Nish İstanbul ve Nish Adalar gibi projeleri hayata geçiren Özyazıcı İnşaat, İstanbul'un güzel projelerinden biri olan Yalı Marine Ataköy'e başlıyor. Özyazıcı İnşaat ve Karadeniz Örme ortaklığıyla Ataköy sahilinde inşa yapılacak ve yaklaşık 600 konuttan oluşacak Yalı Marine ismiyle lanse edildi.
Ataköy sahilde denize sıfır konumdaki Yalı Marine 75 bin metrekare arsa üzerinde bulunuyor. İstanbul'un en güzel manzaralarından birine sahip olacak Yalı Marine Ataköy'de teknoloji ve yeşil iç içe olacak.
 
           
Özyurtlar İnşaat da Esenyurt 'ta yaklaşık 3 bin konutluk üç proje ile geliyor. 120 milyon liralık Ncity 1150 konuttan oluşacak. Nşehir 1500 konuttan oluşacak..
Sinpaş Yapı Sultanbeyli 'de 654 konutluk yeni projeye başlıyor. Ön satış aşamasında olan dairelerin resmi satışları kısa süre sonra başlayacak. Doğa Gayrimenkul, 228 konutluk Dragos projesine başlayacak. Dap Yapı, Maltepe ve Çağlayan 'da bin konutluk yeni projelere başlayacak. Artaş, 650 konuttan oluşan Ispartakule 3 projesini satışa çıkaracak. Ayazağa 'da 500 konutu görücüye çıkaracak. Sur Yapı, Güneşli 'de, 300 konut ve ticari ünitelerden oluşacak projesini ekimde satışa çıkacak.

 Kim ne kadar konut yapacak?

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Emaar'da Galaxy Z Fold3 5G veya Flip3 5G kazanma şansı!
  • 07.10.2021 10:54

Emaar'da Galaxy Z Fold3 5G veya Flip3 5G kazanma şansı!

15 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında Emaar mağazalarından 500 TL ve üzeri alışv ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...