maritbet girişmaritbet
Batışehir 818 bin metrekarelik inşaat alanı ile dikkat çekiyor

Batışehir 818 bin metrekarelik inşaat alanı ile dikkat çekiyor

Avrupa'nın en büyük karma projesi ünvanına sahip olan Batışehir'in yatırım değeri tam 700 milyon lira.

Sahip olduğu inşaat alanıyla "Avrupa'nın en büyük karma projesi" olarak nitelendirilen Batışehir'de ilk ve ikinci etaplara olan yoğun talep sebebiyle üçüncü etap satışları da başlıyor. 818 bin metrekarelik inşaat alanı bulunan proje 700 milyon liralık yatırımla hayata geçiriliyor. Projede 25 milyon liralık çevre yatırımı da yapılıyor.

İnşasını Egeyapı Group'un üstlendiği projenin ön satışa sunulduğu Ağustos 2011'den bu yana ilk etabının satışlarının büyük bölümü 2 ay içinde tamamlanırken 2. etap satışlarının da yüzde 30'u tamamlandı. 3. etap satışlarının ise yoğun talep neticesinde ön plana çekildiği proje toplamda 3 bin 123konuttan oluşuyor. E-5 ve TEM Otoyolu'nun kesiştiği bölgede hayata geçirilen Batışehir'in tamamlandığında içinde yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı bir kent olması planlanıyor. Bulunduğu lokasyon sebebiyle yüksek prim potansiyeli taşıyan projede konut ve rezidans dışında bir şehir oteli prestijli ofisler ve özel eğitim kompleksine yer veriliyor.

ÇEVRECİ ANLAYIŞ DİKKAT ÇEKİYOR

Sürdürülebilir yaşam konseptinin benimsendiği projede gölet ve yansıma havuzlan sayesinde oluşan ekosistemle iklimi düzenleniyor. Yeşil çatı uygulamasına yer verilen projedeki binalar güneş ışığından maksimum fayda sağlamak için birbirinin ışığını engellemeyecek şekilde tasarlandı. ilk etabın Ağustos 2013'te teslim edilmesi planlanan projede ayrıca 25 milyon liralık yeni bir çevre yatırımı gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Esenler ve Bağcılar ilçelerine enerji sağlayan 154kVa'lık yüksek gerilim hattının6 bin 100 metrelik kısmı yer altına alınıyor. Ekim 2012 gibi bitirilmesi planlanan ve yaklaşık 350 bin kişinin faydalanacağı proje ile Esenler ve Bağcılar ilçeleri daha modern daha çevreci bir görünüme kavuşturuluyor.

YAPIMCININ GÖZÜNDEN

Türkiye'nin en iddialı projelerinden birine imza attıklarını belirten Egeyapı Group Yönetim Kurulu Başkam İnanç Kabadayı "İçerisinde 3 bin 123 adet konu ve rezidans bir şehir oteli ofisler eğitim kompleksi açık hava çarşısı spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacak proje 700 milyon TL'lik yatırımla hayat bulacak" dedi. "Proje tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent haline gelecek" diyen Kabadayı "Proje tasarımıyla Türkiye'nin en iddialı projelerinden biri olacak. EGEYAPI Group 800 bin metrekarelik yeni projesi ve inşaatı devam eden diğer projeleri ile toplam inşaat alanını 1 milyon metrekareyi çıkarmış olacak" diye ekledi.Projenin lokasyonu fiyatlandırma politikası cazip ödeme koşulları ve tüm ihtiyaçları bir araya toplayan sosyal yaşam merkezleri ile tüketicilerin ilgisini kazandığını söyleyen Kabadayı "Bu sayede ilk etap satışlarımızın ardından ikinci etapta da kısa sürede ciddi bir satış rakamına ulaştık. Proje ilerledikçe elde edilecek avantajın yoğun talebe paralel olarak katlanarak artacağını öngörüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Milliyet Emlak-Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"
  • 17.05.2022 11:40

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Nisan 2022 konut satış istati ...

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!
  • 10.05.2022 15:59

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!

Cumhurbaşkanı’nın konut alacaklara yönelik açıkladığı Konut Finansman Paketi çer ...