maritbet girişmaritbet
Batışehir 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak!

Batışehir 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak!

Avrupa’nın en büyük karma projesi olarak gösterilen Batışehir bittiğinde 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak.

818 bin metrekarelik inşaat alanıyla Avrupa'nın en büyük karma projesi olarak gösterilen Batışehir bittiğinde 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak. İnşaatın hızla sürdüğü proje 40 farklı seçeneğiyle konut satın almak isteyenlere çok geniş bir yelpaze sunuyor.

Şantiye turumuzun bu haftaki konuğu bittiğinde İstanbul'un en iyi projelerinden biri olması beklenen Batışehir projesi. Projenin en büyük özelliği ise 818 bin metrekarelik inşaat alanıyla sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın da en büyük projesi olması.

Batışehir'i Emlak Konut GYO ile birlikte hayata geçiren Egeyapı Group'un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı ile satış ofisinde buluşuyoruz. Hemen söyleyeyim projenin satış ofisi bile hem büyüklüğü hem de tasarımı ile insanı hemen etkiliyor. 1600 metrekare büyüklüğündeki satış ofisi hem çok geniş hem de çok yüksek tasarlanmış. 3 milyon lira harcanan ofiste çalışan sayısı ise 30 kişi. Projeyi yakından incelemek isteyenlere her türlü detayın verildiği ofiste projenin büyük bir maketinin yanı sıra 3 boyutlu ekran da Batışehir'i farklı bir gözle görmeniz de mümkün.  

Projenin satış ofisini şimdiye kadar 4 bin kişi ziyaret etmiş. Bu rakam belki az görünebilir ama 1300 kişinin konut satın aldığı düşünüldüğünde neredeyse her 3 kişiden birinin daire satın aldığı ortaya çıkıyor.

Öte yandan 1 milyar 325 milyon lira ihale bedeli bulunan projenin satış grafiğini artırarak bu rakamı 1.5 milyar liraya çıkarması bekleniyor. Proje bu büyüklüğüyle de Türkiye'nin en değerli projeleri arasına da giriyor.

3. köprüye direk çıkış

Projenin en önemli özelliklerinden bir diğeri ise lokasyonu, yani konumu. TEM ve E-5'in kesişme noktasında yer alan Batışehir bu özelliğini daha da pekiştirecek gibi. Çünkü projeye TEM'den direk giriş ve çıkış verilecek. Ayrıca projenin arkasından 3. Köprü'ye direk bağlantı yolu da hazır. Bu sayede Batışehir tamamlandığında araçlarını kullanacaklar için oldukça fazla alternatif mevcut. Araçları olmayanlar içinse projeye 600 metre uzaklıkta bir metro istasyonu hizmete girecek. Bu da toplu taşımaya olan ilgiyi artıracak gibi.

Örnek daireler hazır

Projede toplamda 40 çeşit daire bulunuyor. Bunların hepsinin örneğini yapmak mümkün olmayacağı için satış ofisinde 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde örnek daireler mevcut. İyi bir şekilde tasarlanan örnek daireler konut almak isteyenleri oldukça etkileyecek gibi görünüyor. Bu dairelerde mobilya ve elektronik eşyalar dışında kullanılan tüm malzemeler gerçek konutlarda da bulunacak. Konutlar ankastrelerle birlikte verilecek.

Erken teslim gündemde

Batışehir'de 3 bin 148 konut bulunuyor. Projenin ilk etabının kaba inşaatının yüzde 55'i tamamlanırken, ikinci etap inşaatı ise yeni başladı. 2014 başında teslim edilmesi gereken ilk etap Ağustos 2013'te teslim edilecek. Böylece oradan daire alanlar konutlarına birkaç ay erken kavuşacak. Projenin tamamı ise Aralık 2014'te hayata geçecek. İnşaatın hızla devam ettiği projenin şantiyesinde ortalama 1000 kişi çalışıyor.

Üç etap da satışta

Üç etabın da satışa çıktığı Batışehir'de 1020 konuttan oluşan ilk etabın yüzde 90'ı, 903 konuttan oluşan ikinci etabın yüzde 55'i satılırken, 330 konuttan oluşan 3. etabın ise yüzde 15'i satıldı. Projeyle genelde farklı sektörden beyaz yakalılar ilgileniyor. Satışların yüzde90'ı İstanbul'a yapılırken, Türkiye'nin diğer şehirlerinde de iş ya da çocuklarının eğitimini düşünerek satın alanlar oluyor.

Yelpaze çok geniş

Projede 40 çeşit dairenin bulunması büyü bir avantaj. Çünkü bu sayede konut satın almak isteyenlere çok geniş bir yelpazede daire alma seçeneği sunuluyor. Yani konut almak için Batışehir'e gidenlerin aradığı daireyi bulamaması mümkün değil gibi görünüyor. Zaten İnanç Kabadayı da projenin en büyük artısının bu kadar seçenek sunmasını gösterirken, alışılmışın dışında tasarlanan Batışehir'de tüm blokların birbirinden farklı olduğunu ifade ediyor. Proje bu özelliği sayesinde farklı yaşam tarzı olanlara birbirlerini rahatsız etmeden yaşama fırsatı sunuyor.

% 100 prim hedefi

Proje ilk satışa çıktığında metrekare fiyatı 2 bin 400 liraydı. Şimdi ise 3 bin 200 lira seviyesine geldi. Batışehir tamamlandığında ulaşması planlanan metrekare fiyatı ise 5 bin lira. Bu tablo ise projeyi hala yatırım yapılabilir kılıyor. Projede her gün en az 4-5 daire satışı yapılırken, alanların büyük bölümü oturmak için alıyor.

2 farlı ödeme seçeneği

Batışehir'de konut almayı kolaylaştıran kampanyalar da mevcut. Bunlardan birinde yüzde 1 peşin verilirken, yüzde 29 ise 16 ay sonraya erteleniyor. Kalan yüzde 70 için banka kredisi kullanılıyor. Diğer seçenekte ise yüzde 15 peşin veriliyor diğer yüzde 15 vade farksız ödeniyor. Yüzde 70 için kredi çekilirken taksitlerse 2013'te başlıyor. Projede büyük oranda kredi kullanılırken, yüzde 7'lik kısım ise peşin para ödeyerek alım yapıyor.

Vatandaşa konut uyarısı

Egeyapı Group'un Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Batışehir'de tüm detayları düşündüklerini belirterek, vatandaşların da tüm sorularına karşılık verdiklerini ifade ediyor. Projenin ruhsatını, zemin etüt raporlarını ve diğer tüm belgeleri müşterilerine gösterdiklerini belirterek, konut alacak olanlara ise önemli bir uyarıyı şu şekilde yapıyor:

“Öncelikle arkasında TOKİ ya da Emlak Konut gibi kamu kuruluşu olan ya da kurumsal firmalar tercih edilmeli. Daha sonra banka kredisi kullandıran projelere bakılmalı. Çünkü bankalar kredi kullandıracağı tüm firmaları inceliyor ve mali yapısı uygun olmayan firmalara kredi vermiyor. Ayrıca satış sonrası hizmeti iyi olan firmalar da tercih edilmeli.”

‘Daha iyisi için çalışıyoruz'

İnanç Kabadayı, projede her şeyin çok iyi gittiğini belirterek, “Proje benim beklentilerimi karşıladı. Müşterilerimizden edindiğimi izlenim de o yönde. Bu bizi mutlu ediyor ve bu başarıyı devam ettirmek için motive ediyor” dedi. Projeyi üzerine sürekli çalıştıklarını ve daha iyi bir noktaya getirmeyi planladıklarını anlatan Kabadayı, “Projeye direk yol bağlantısı aldık. Projede yer alan okul, AVM ve otel için çok önemli markalarla anlaşacağız. Bu sayede çok daha değerli bir proje ortaya çıkaracağız” diye konuştu.

Depreme ek önlem alıyor

Projenin yapıldığı arazi 2. derecede deprem bölgesinde yer alıyor. Fakat Batışehir'de tüm inşaat birinci dereceye göre yapılıyor.  Bu da projenin depreme daha dayanıklı olacağını gösteriyor. Zemin etütleri ve güçleri detaylı olarak yapılmış. Zaten Emlak Konut GYO'nun görevlendirdiği ekip de projeyi her an denetliyor.  

Nasıl gidilir?

Batışehir'e gitmek için Levent'ten öğlen vakti özel araçla yola çıktık ve TEM'den tam 13 dakikada trafik olmadan satış ofisine ulaştık. Tabi trafik olduğu saatlerde bu süre uzayacaktır. Projeye gitmek için TEM'den İstoç'a gelmeden hemen önce sağdan sapmak gerekiyor. Zaten, yol üzerinde projenin büyük boy tabelalarını da mutlaka göreceksiniz. Tabelalar o kadar görünür ki satılan konutların yüzde 30'u bu panolar sayesinde yapılmış. Çünkü projenin önünden her gün 200 bin araç geçiyor.

YAKIN PLAN

Projenin adı: Batışehir
Projenin YERİ: İstanbul Bağcılar
Yapımcı şirket: Ege Yapı – Emlak Konut GYO
İnşaata başlama tarihi: 2011 Kasım
Teslim tarihi: İlk etap 2013 Ağustos
Arsa alanı: 165 bin metrekare
İnşaat alanı: 772 bin metrekare
Satılabilir inşaat alanı:391 bin metrekare
Blok sayısı:23 blok
Toplam konut sayısı:3148
Konut tipleri ve adetleri: 1+0, 1+1, 2 + 1, 3 + 1, 4 + 1, 5+1
Konutların metrekareleri: Net 34-214 m2, brüt 53-340 m2
Mağaza sayısı:84
Ofis sayısı:76 adet ofis
Projenin mimarı:Bünyamin Derman / DB Mimarlık
Otopark kapasitesi:5500

Hangi daire kaç lira?

Tipi      Fiyat*
1+0      141.000
1+1      174.000
2+1      263.000
3+1      377.000
4+1      589.000

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!
  • 25.01.2023 14:29

Ege Yapı, iki yılda 7 yeni projeye imza atacak!

Gayrimenkul sektörünün öncü firmalarından Ege Yapı, hayata geçirdiği inşaat proj ...

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”
  • 06.01.2023 11:24

“Yeni Konut Finansman Modeli inşaat sektörü için can suyu olacak”

Merakla beklenen yeni konut finansman modeli hakkında ayrıntılar açıklandı. Ege ...

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!
  • 27.10.2022 17:23

Ege Yapı, Mamut Art Project'in ana sponsoru oldu!

Sanatı ve sanatçıları destekleyecek çalışmaların içerisinde yer almaya devam ede ...

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"
  • 17.05.2022 11:40

"Konut finansman paketleri tüketiciler açısından fırsatlar doğuracak"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Nisan 2022 konut satış istati ...

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!
  • 10.05.2022 15:59

İnanç Kabadayı, yeni konut finansman paketini yorumladı!

Cumhurbaşkanı’nın konut alacaklara yönelik açıkladığı Konut Finansman Paketi çer ...