maritbet girişmaritbet
Bahattin Uçar, İş Dünyası programına katıldı!

Bahattin Uçar, İş Dünyası programına katıldı!

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Bloomberg HT'deki İş Dünyası programında önemli açıklamarda bulundu.

Bloomberg HT ekranlarında yayınlanan İş Dünyası programının bugünkü konuğu Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar'dı. İnşaat sektörünün son durumunu, pandeminin etkilerini ve yeni projelerini değerlendiren Bahattin Uçar, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bahattin Uçar'ın İş Dünyası programındaki açıklamaları..

Konutta stoklar eriyor

Türkiye'de ruhsat alımlarında bir düşüş var. Bu da stokların erime esnasında olduğunu gösteriyor. Arz şu an yok, önümüzdeki dönemde talebin olduğu bir dönemi yaşayacağız. Bugünden sonra yeni projeleri çıkmamız gerekiyor.

Fiyatlar için öngörünüz nedir?

İkinci ellerde faizlerin düştüğü dönemde ev almak çok mantıklı gözükmüyor. Sıfır konutlarda genelde müteahhitlerde biz bunları üretiyoruz ve satmamız gerekiyor mantığı var. Faiz düşünce zamlar yansıtılmıyor. İkinci ve üçüncü ellerde faiz düştüğünde talep arttığı için fiyat yükseliyor. Faizler bugün yüksek seviyede. Türkiye'de psikolojik sınır yüzde 1'in altında olması gerekiyor. 1'in altına indiğinde bunu yaşadık, gördük. Bankaların yaptığı kampanyada talep inanılmaz arttı. İhtiyaç olduğu için vatandaş ciddi alımlar gerçekleştirdi.

Yabancıya satış ne seviyede?

Geçmişteki yılları değerlendirdiğimizde Suudi Arabistan'ın alım yaptığını görüyorduk Son dönemde İran, Irak, Kuveyt, Türk cumhuriyetleri bizden gayrimenkul satın aldı. 2019'a kadar yabancıya satışta sıkıntı yoktu, çünkü pandemi yoktu. 2020'nin ilk 3 ayında bu seyir devam etti. Ancak pandemi süreciyle birlikte yabancıya satış düştü. Biz satıcılarda buna adapte olduk, görüntülü görüşmeler üzerinden satış yapıyoruz. Satış grafiğimizi yukarıya çekmiş durumdayız. Günün şartlarına uyuyoruz, 2019 sonundaki satış rakamlarını 2020'de de yakalayabiliriz. Yabancı da Türkiye'de gayrimenkulün ucuz olduğunu biliyor. İstanbul'da ortalama metrekare fiyatı 6 bin TL civarında çıkıyor. Bugün Avrupa'da böyle bir fiyat yok. Avrupa'da ortalama metrekare fiyatı 3 bin Euro ve üzerinde seyrediyor. Önümüzdeki dönemde de yabancı talebinin artacağını düşünüyorum.

Invest Vadi'de balkon ve bahçeleri genişlettik

Vadistanbul ve Vadikoru yakınında yeni projemiz var. Pandemiyle birlikte herkes uzaktan çalışmaya başladı.Biz bu dönemi gözlemleyerek geçirdik. Satış ofislerinde ilk sırada bahçe, ikinci sırada balkon talebi geldi. Sonrasında ortak sosyal alanların fazla olması gerektiğini gördük. Pandemi bize bunu olmazsa olmaz dedirtti. Invest Vadi'de revizyona gidip balkonları büyüttük, bahçeleri ve sosyal alanları genişlettik. Bu projede futbol sahası kadar peyzaj alanı olacak. İki kilometrelik yürüme alanlarımız yer alacak. Site içerisindeki sosyal alanlara özellikle pandemide çok büyük ihtiyaç oldu.

2021 için beklentileriniz neler?

Türkiye'de özel sektörün geliştirmiş olduğu kentsel dönüşüm projesi Vadistanbul'dur. Burada 424 bin metrekare arazide projemizi gerçekleştirdik. Sadece bu projede yürümeye kalksanız 6 kilometrelik bir yürüme alanı var. Invest Vadi'de 25 bin metrekare arazide yükselecek. Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık vermemizin sebebi, şehir merkezlerinde proje geliştirme hedefimiz.

Ofise olan talep arttı

Pandemiyle birlikte ofis ihtiyacının azalacağı ya da talebin düşeceği konuşuluyor. Geliştirdiğimiz iki projede Türkiye'de en büyük ois kompleksi bizde. Ofis satışlarımıza baktığımızda çok yükseldiğini de gördük. Son 4 aylık süreçte ofis talepleri arttı diyebiliriz. Ofis satışlarımızda da ciddi artışlar yaşadık. İnsanlar artık daha büyük ofisler ve açık alanları tercih ediyor.

emlaktasondakika

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başkan Erdoğan, Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin açılışını yaptı
  • 14.10.2022 16:13

Başkan Erdoğan, Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin açılışını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytinburnu Millet Bahçesi ve Buz Adası Açıl ...

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin resmi açılışı 14 Ekim'de yapılacak
  • 12.10.2022 15:40

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin resmi açılışı 14 Ekim'de yapılacak

Geçen yıl fiilen hizmete alınan Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin resmi açılış töre ...

Balıklı Rum Hastanesi'ndeki yangın, binanın taşıyıcı unsurlarına zarar vermedi!
  • 05.08.2022 16:59

Balıklı Rum Hastanesi'ndeki yangın, binanın taşıyıcı unsurlarına zarar vermedi!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Binada basit tadilat ve tamirat yapıl ...

Invest Vadi projesinin basın lansmanı yapıldı!
  • 13.06.2022 11:43

Invest Vadi projesinin basın lansmanı yapıldı!

Metrekare fiyatlarının 87 bin TL'den başladığı Invest Vadi projesinin lansmanı y ...

Bahattin Uçar, Invest Vadi projesini anlatıyor!
  • 13.06.2022 11:41

Bahattin Uçar, Invest Vadi projesini anlatıyor!

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Invest Vadi projesinin detay ...

Zeytinburnu Millet Bahçesi hizmete açıldı
  • 04.11.2021 15:29

Zeytinburnu Millet Bahçesi hizmete açıldı

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Millet Bahçesi'nin dün itibarıyla hizm ...