maritbet girişmaritbet
Arma Business Life projesi otel, konut ve ofis konseptini bir araya getirdi!

Arma Business Life projesi otel, konut ve ofis konseptini bir araya getirdi!

Konyalı Oklalar İnşaat’ın İstanbul Kurtköy’de inşa ettiği Arma Business&Life projesinde otel, konut ve ofis konsepti bir araya getiriliyor. Dönemsel kiralamaların da yapılacağı projeye özellikle yatırımcılar ilgi gösteriyor

 

Şantiye turumuzun bu haftaki projesi Konya merkezli Okkalar İnşaat'ın Kurtköy'de inşa ettiği Arma&Business Life projesi. 1976 yılında İbrahim Okka tarafından kurulan Okkalar İnşaat'ın ikinci kuşağını temsil eden 30 yaşındaki Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka ile projeyi geziyoruz. 
 
Okkalar İnşaat, İstanbul'da daha önce de projeler gerçekleştirmiş. Firma İstanbul'u gayet iyi tanıyor. Mahmut Bey de 2005 yılından beri İstanbul piyasasının içinde bulunuyor. Bu nedenle projeyi farklı bir konseptte inşa ediyor. Otel, konut ve ofis üçlemesini iyi bir şekilde harmanlamış.
 
Kurtköy'deki gelişim uzun yıllardır konuşuluyor ama bölge son yıllarda ivme kazandı. Bölgede ticari proje yatırımları sınırlı olduğu için Mahmut Bey, bunu dikkate alarak projeyi otel ve iş konseptine büründürmüş. Bölgede ticari ruhsat ve özellikle otel ruhsatı verilmediği için Arma Business&Life bu eksikliği giderme amacını da taşıyor. 
 
Mimarı da Konya'dan
Mahmut Bey, kat karşılığı aldığı 14 bin 389 metrekarelik arsa için 2011 başında sözleşme yapmış. Arsa yatırımı yapmak isteyenlere duyurulur çünkü bu arsanın ilginç bir hikayesi var. Bir araya gelen bireysel yatırımcılar İstanbul'da gelişeceklerine inandıkları yerlerde arsa satın alıyorlar. Bu arsa da bunlardan biriymiş. Yıllar önce satın almışlar. 
 
Arsa işi çözüldükten sonra Mahmut Bey proje hazırlıkların başlamış. Proje için 5 ayrı mimarlık ofisiyle çalışılmış. 4 tanesi İstanbul, biri ise Konya'dan. Hepsi farklı bir şeyler çizmiş ama Mahmut Bey, Konyalı grubun tasarımını tercih etmiş. Ortaya da gayet iyi bir konsept çıkmış. 
 
Otel gibi tasarlandı
Mahmut Bey, projeyi hayata geçirmeden önce çok ciddi bölge analizi yaptıklarını anlatarak, “Bölgede çok fazla konut olduğunu gördük. Ama teknopark, havalimanı ve sanayi bölgelerine yakın olması nedeniyle küçük metrekareli konutlar ürettik. Ve bu konutlara otel hizmeti veren bir proje yaptık. Projeyi de otel gibi tasarladık” dedi.
 
100 daire kiralanacak
Mahmut Bey, dönemsel kiralama için belli sayıda daireyi sisteme alacaklarını belirterek, “Sadece 100 daireyi bu şekilde kiralayacağız. Rezidans hizmeti vereceğiz. Anlaşma yapıp daireleri tek tip hale getireceğiz. Dairelerde yüzde 70 doluluk oranına ulaşırsak, normalde getireceği kira gelirine göre yüzde 150 artış olacak. Normal kirası 1200 lira iken dönemsel kiralamayla gelir 2500 lirayı buluyor. Bu da yatırımcılar için çok daha karlı olacak. Ama biz burada kira garantisi vermiyoruz” diye konuştu. 
 
İkinci etap satışta
Son yıllarda yatırımcıları küçük konutlara yöneldiğine vurgu yapan Mahmut Bey, “Bu kişiler uygun fiyatlı ve prim yapacak proje arıyorlar. Bu nedenle bizim projemiz ilgi görüyor” diye konuştu. Projede ilk etabın tamamı satılırken, ikinci etap satışa çıktı. Projeden genelde yatırımcılar konut alıyor. Sanayiciler, müşavirler ve Konyalılar projeyi tercih edenler arasında bulunuyor.
 
5 ayda 40 bin liralık artış
Mahmut Bey, bu projeden ilk alanların kazanmasını hedeflediklerini anlatarak, fiyatları da buna göre planladıklarını ifade ediyor. Projede 138 bin liradan satışa çıkan konutun fiyatı bugün 178 bin lira. 5 ayda 40 bin liralık artış olmuş. Bu dairenin fiyatının teslimde 220 bin lirayı bulması bekleniyor. Bu da dairelerin oldukça yüksek oranda prim yapacağını gösteriyor. Alanların yüzde 30'u peşin para öderken, kalanlar ya firmaya ya da bankaya borçlanıyor. 
 
İnşaat takvime uygun 
Çizimler bittikten sonra 2011 Eylül ayında hafriyat başlamış, bu yılın mart ayında ise temel atılmış. Süreç gayet iyi bir şekilde gelişmiş. Şu anda ise 1 etabın betonarmesi biterken, ikinci etabın temeli atılıyor. Projenin tamamı Haziran 2014'te tamamlanacak. Peyzajı yapılmış ve anahtar teslim olarak konutlar sahiplerine verilecek. Mahmut Bey de projede her şeyin takvime uygun olarak seyrettiğini söylüyor fakat “Bu projemizde de erken teslim etmeyi planlıyoruz” diye ekliyor. 
 
Sosyal tesisin geliri siteye
Mahmut Bey, projede çok sayıda sosyal tesis olması nedeniyle aidatlarla ilgili bir düzenleme yaptıklarını belirterek, “Çok sayıda sosyal tesis var ve buraları dışarıya açtık. Profesyonel bir işletmeye vereceğiz. Dışarıya üyelik verilecek ve buradan gelecek gelirle projenin giderleri karşılanacak. Konut sahipleri bu alanlardan indirimli faydalanacak ama açık yüzme havuzu site sakinlerine açık olacak” dedi. 
 
5 bin konut üretti
İnşaat sektöründe 35 yıllık bir deneyimi olan Okkalar İnşaat, konut ve ticari işyeri üretiminde uzmanlaşırken, bugüne kadar 1 milyon metrekarenin üzerinde inşaat yaptı. 5 bini aşkın konut üreten Okkalar, Konya'dan sonra büyüme hamlesine İstanbul'da devam ediyor. Okkalar İnşaat'ın Konya'da halen inşası ve satışları devam eden üç konut projesi de bulunuyor. 
 
Tavan yüksekliği 3 metre
Arma Business&Life projesinde 48 ile235 metrekare arasında stüdyodan 341'e kadar farklı konutlar bulunuyor. Toplam 264 konutun bulunduğu projede bu konutların 240 tanesi stüdyo ve 1+1 tipinde tasarlanmış. Projede net 3 metre kat yüksekliğe sahip home-ofisler ferah ve rahat bir ortam sağlıyor. Projedeki daire çeşitliliği ise 170. Bu da herkesin aradığı daireyi bulmasına olanak tanıyor. 
 
Havaalanına bakıyor
30 milyon lira yatırım değerine sahip proje Arma Business&Life, 400 metreyi aşan cephesiyle de bölgedeki en yüksek dış cepheye sahip olacak. Projedeki bütün home-ofisler, Sabiha Gökçen Havaalanı'na bakıyor. 
 
Peyzajı bol tutuldu
30 bin metrekare inşaat alanına sahip proje 3 bin metrekarelik taban alanı üzerine inşa ediliyor. 11 bin 500 metrekarelik peyzaj düzenlemesi bulunan projede, toplantı odaları, kapalı-açık yüzme havuzu, fitness center, buhar odaları, sauna, kafeterya, restoran, çocuk bakım odası, kuru temizleme ile basketbol, voleybol, mini futbol sahası olan çok amaçlı spor tesisleri yer alıyor. Ayrıca çocuklar için bir oyun parkı da mevcut. 
 
Banka garantisi var
Projede isteyenler banka kredisi kullanabiliyor. Türkiye Finans, Albaraka, İş Bankası ve Bank Asya'dan konut kredisi kullandırılıyor. Bu da projenin en büyük garantisi oluyor. 
 
KDV'si yüzde 1
Projenin bir başka avantajı ise yüzde 1 KDV ile satılıyor olması. Bilindiği gibi 1 Haziran 2012'den itibaren ruhsat alan projelerde KDV oranları yeniden düzenlenecek ve bir artış olacak. Ama Arma Business&Life projesi bu artıştan etkilenmeyecek.
 
Peşinde yüzde 15 indirim
Projede uygulanan kampanyaya göre peşin alımlarda yüzde 15 indirim, banka kredisi kullanılması durumunda ise yüzde 13 indirim yapılıyor. Yarısını peşin verenlere e yüzde 50 indirim uygulanıyor.
 
Hangi daire kaç lira?
TipiAlanı (m2)Fiyat
1+048-88178.000-243.000
1+185-109227.000-284.000
2+1138-158301.000-341.000
3+1222-236403.000-426.000
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mahmut Okka, 4 yeni projenin detaylarını açıkladı
  • 07.03.2017 12:39

Mahmut Okka, 4 yeni projenin detaylarını açıkladı

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, yeni projelerinin detaylarını a ...

Mahmut Okka Arma Business&Life'ı anlattı!
  • 08.06.2012 19:03

Mahmut Okka Arma Business&Life'ı anlattı!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, Kurtköy Arma Business&Life ve K ...

Okkalar İnşaat’tan, Çengelköy’de 2 yeni proje!
  • 01.09.2018 11:21

Okkalar İnşaat’tan, Çengelköy’de 2 yeni proje!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Okka, " 2019 yılında İstanbul Çengelköy’deki ...

Okkalar İnşaat Arma Menta'dan ev alana alışveriş çeki veriyor
  • 08.06.2018 16:23

Okkalar İnşaat Arma Menta'dan ev alana alışveriş çeki veriyor

Okkalar İnşaat, Temmuz ayı sonuna kadar “Arma Menta” projesinden daire satın ala ...

Okkalar, 2018'de 3 yeni kampanyanın startını verdi
  • 24.01.2018 13:50

Okkalar, 2018'de 3 yeni kampanyanın startını verdi

Okkalar İnşaat, İstanbul’un yükselen değeri Kartal’da inşasını başlattığı “Arma ...

Arma Menta, 7 ay erken teslim edilecek!
  • 04.12.2017 11:21

Arma Menta, 7 ay erken teslim edilecek!

Okkalar İnşaat’ın hayata geçirdiği Arma Menta projesi, 2018 yılının Aralık ayınd ...