maritbet girişmaritbet
Ankaralılar, Golfkent'in spor etkinliğinde buluştu

Ankaralılar, Golfkent'in spor etkinliğinde buluştu

Uluslararası standartlara uygun yapılan yemyeşil çimlenmiş golf sahası ile dikkat çeken Golfkent, yılın son “Yemyeşil Spor” etkinliğini gerçekleştirdi

Turyap Akademi Müdürü Doç Dr. Kadir Murat  Altıntaş 2016 yılı boyunca Ankarıların golf buluşma noktası olan Golfkent'in yeni yıla yeni sloganlarla gireceğini belirtti.

“Lansman ve tanıtım dönemini artık geride bırakıyoruz. Artık başkent Ankara; sivil toplum kuruluşlarından,  mesleki odalarına,  ralli camiasından, spor sever yerel topluluklara,  bisikletçilerden, fitness  tutkunlarına,  öğrencilerden,  insani değerler dernek yapılanmalarına kadar Ankara Golf kentte ağırlandı. Golf sporu ve teması ile Ankaralı buluştu" diyerek yeni yıl vizyonunu  şöyle belirledi: 

2017 İÇİN “ANKARANIN GOLFÜNE  BAK” ALGISI YAŞANACAK

Golf kadar yapıldığı topraklara gelir üstüne gelir sağlayan bir spor dalı. Turizm gelirleri içinde % 20 ‘lik bir payasi sahip. Sıradan bir turist ziyaret ettiği ülkeye  kişi başı 600 USD bırakırken, katma değerli golf turisti 1.607 USD bırakıyor. Bu bir golf sahası için yılda 16,5 milyon USD gelir demek… Her golf tesisi yemyeşil bacasız bir fabrika… Şimdi Golfkent'in uluslararası standartlara uygun yapılan yemyeşil çimlenmiş golf sahası ile başkentimiz marka değeri açısından kat kat büyüyecek.. Biz böylesi bir temanın geniş bir kesime iletilmesinde küçük de bir rol üstlenmenin bile büyük sonuçlar oluşturacağına inanıyoruz.

TURYAP AKADEMİ EĞİTİMLERİYE GOLFKENT'TE

Golfü  Ankara'nın yeni yüzü yapacağız. Golfkent hafta sonu kahvaltı lezzetlerini  2016 yılı boyunca Ankarıların ortak tutkusu oldu. Artık Ankaranın golfüne bak… Diyeceğiz. Ve gözler Ankaraya golf için çevrilecek.  Turyap Akademi'den Dr Tansen Altıntaş ise : “Dünyanın en zengin ve seçkin turist kafilelerinin, başkenti bu yönü ile yeniden keşfetmeleri çok memnuniyet verici. Golf, gelir açısından bacasız, yemyeşil bir fabrika gibi… Geliri katma değerli bu yatırım uluslararası ortamda yalnızmış gibi gösterilen canımız gibi sevdiğimiz ülkemizin yararınadır. Turyap Akademi ; 2017 yılı ihtisas eğitimleriyle, kariyerini arttırmak isteyen,  kamu ve özel sektör profesyonelleri ve akademisyenlerle buluşmak isteyenlere  Ankara Golfkent'te  fırsatlar sunacak…. ” şeklinde konuştu.

BAHARLA BİRLİKTE KIR DÜĞÜNLERİ, YAZIN SÜNNET DÜĞÜNLERİ VE  GÜNBOYU HAVUZ KEYFİ BAŞLIYOR

Golf hakkında bilgi veren Akademisyen-Sporcu Doç. Dr. Kadir Murat Altıntaş: 
“Golf turizmi, dünya turizminden 3 kat hızlı büyümektedir (yılda % 10-12 civarında). Bir golf oyuncusunun harcaması da, ortalama bir turistin yaptığı harcamanın yaklaşık üç katıdır. Son 5-6 yıl itibariyle dünya ölçeğinde golf turizmi ile elde edilen gelirin 100 milyar $ civarında olduğu ifade edilmektedir. Bu gelir, toplam 919 milyar $ olan dünya turizm pastasının yaklaşık %11'i kadardır. Golf oynayan genç sayısı hızla artarken, dünya nüfusunun da giderek yaşlanması, hareketli sporlardan daha az aktif sporlara yönelmesi , golf sporunu popüler hale getirmektedir.

Avrupa'da golf sahaları sayısı bakımından ilk üç ülke sırasıyla, İngiltere, Almanya ve Fransa'dır. Avrupa'da her yıl 150-200 yeni golf sahası inşa edilmektedir. Dünya'da toplam 61 milyon kişi golf oynamaktadır. Bu kişilerin yaklaşık 37 milyonu Amerika'da, 13,6 milyonu Asya'da ve 7 milyonu ise Avrupa'da bulunmaktadır. 

Akdeniz çanağındaki yakın rakiplerimiz olan İspanya ve Portekiz golf turizminden önemli gelir elde etmektedirler. İspanya'da yılda 3 milyon, Portekiz'de 1 milyon yabancı turist golf oynamaktadır. Golf turizminden elde edilen gelir İspanya'da 5 milyar Euro (7 milyar $), Portekiz'de 2 milyar Euro (2,8 milyar $) civarındadır. Her iki ülkede de toplam turizm gelirinin yaklaşık % 10'u golften elde edilmektedir." 

Turyap Akademi, ünlü bir markanın  outlet garaj mağazası, bahardan itibaren açık hava etkinlikleri, kır düğünleri, yazın tam gün havuz ve ikram keyfi ile yeni yıla hazırlanıyoruz. Ankara Golfkent, kendine baktıracak, golfüne baktıracak, ziyaretçilerin yaşam keyfini arttıracak… Mutlu, huzurlu ve esenlik dolu bir yıl dileriz” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Golfkent projesi görselleri yayında!
  • 08.08.2016 11:14

Ankara Golfkent projesi görselleri yayında!

TURYAP tarafından inşa edilen Ankara Golfkent projesi 3 etapta 2 bin 640 konutta ...

Ankara Golfkent arsaları ihale ile satışta!
  • 17.09.2018 10:38

Ankara Golfkent arsaları ihale ile satışta!

Ankara’nın yeni yaşam merkezlerinden Golfkent’te konut, ticari, eğitim, sağlık t ...

Turyap, Ankara Golfkent'in arsalarını satıyor
  • 17.10.2017 10:09

Turyap, Ankara Golfkent'in arsalarını satıyor

Ankara’nın yeni yaşam merkezi Golfkent’te konut, ticari, eğitim, sağlık tesis im ...

Ankaralılar, Golfkent'in spor etkinliğinde buluştu
  • 28.12.2016 08:07

Ankaralılar, Golfkent'in spor etkinliğinde buluştu

Uluslararası standartlara uygun yapılan yemyeşil çimlenmiş golf sahası ile dikka ...

Ankara Golfkent En Başarılı Temalı Konut Projesi seçildi
  • 03.12.2016 14:45

Ankara Golfkent En Başarılı Temalı Konut Projesi seçildi

Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen “Shining Star Awards Eğlence ...

Ankara Golfkent, Yemyeşil Spor etkinliğine ev sahipliği yapacak!
  • 18.11.2016 15:08

Ankara Golfkent, Yemyeşil Spor etkinliğine ev sahipliği yapacak!

Ankara'nın en önemli gayrimenkul yatırımları arasında yer alan Golfkent, 20 Kası ...