maritbet girişmaritbet
Ankaralı Tunç Grup İnşaat, İzmir ve Bursa’da rezidans projelerini hayata geçirecek!

Ankaralı Tunç Grup İnşaat, İzmir ve Bursa’da rezidans projelerini hayata geçirecek!

Ankara’daki mütevazi ofislerinden Afganistan’dan Cibuti’ye 150 milyon dolarlık yatırım ve müteahhitlik işi yapan Tunç Grup, ülke sayısını 28’e çıkarmayı planlarken, 2013’de 300 milyon dolarlık yatırım hedefliyor

 

Ankara'daki mütevazi ofislerinden Afganistan'dan Cibuti'ye 150 milyon dolarlık yatırım ve müteahhitlik işi yapan Tunç Grup, ülke sayısını 28'e çıkarmayı planlarken, 2013'de 300 milyon dolarlık yatırım hedefliyor.

Ankaralı inşaat şirketi Tunç Grup İnşaat ve Ticaret A.Ş, kapılarını yurt dışına açarak milyon dolarlık yatırımlarla Türkiye ekonomisine can katıyor. Afganistan'dan Kenya'ya birçok ülkede müteahhitlik faaliyetleri gerçekleştiren şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Tunç, yıllık 150 milyon dolar yatırım yaptıklarını ve hedeflerinin 2012'de 300 milyon dolar olduğunu belirtti. Tunç, şu anda beş ülkede çalıştıklarını ve bu sayıyı 28'e çıkaracaklarını kaydetti. Yabancı ülkelerde kullandıkları malzemelerin birçoğunu Türkiye'den götürdüklerini aktaran Tunç, yatırımları hakkında şu bilgileri verdi:

5'ten 28'e çıkacak

“Afganistan, Tanzanya, Kenya, Etiyopya, Cibuti ve Suudi Arabistan'da yabancı ortaklarımızla çalışıyoruz. Yatırım yaptığımız ülkelerin sayısını 28'e çıkarmayı hedefliyoruz. Güney Sudan'dan Uganda'ya birçok Afrika ülkesinde fizibilite çalışması yaptık, raporlar hazırladık, uygun olanlar, olmayanlar listesi oluşturduk. Riskler ve avantajları sıraladık. 70 ülkeyi mercek altına aldık, 28 ülke belirledik.

Kendimizi kanıtladık

Afganistan'da sınır gümrük tesislerini yapıyoruz. Burası stratejik bir öneme sahip. Çünkü Afganistan'a deniz yoluyla açılan tek kapı. Bu ihaleye İngiliz ve Amerikalı 45 firma katıldı, ihaleyi biz aldık, çalışmaya başladık, 2013'te teslim edeceğiz.

Afganistan'da yine askeri üs, havaalanı, tesisler ve alt yapı işlerini yapıyoruz.

Tanzanya'da 5 bin konut yapıyoruz. Etiyopya'da yol ihalesine giriyoruz. Kenya'da Jeotermal Enerji tesisi ile un ve yağ fabrikaları kuracağız. Bu ülkelerde kendimizi kanıtladık.

Türk malları kullanıyoruz

Bizler, anlaşma yaptığımız ülkelerde projelerimizde Türk mallarının kullanılmasını sağlayacak maddeler koyuyoruz. Türk mallarını kullanıyoruz. Mesela Afganistan'daki proje malzemelerinin yüzde 95'ini Türkiye'den götürdük. Türk mallarının kalitesine ve garantisine güveniyoruz. Yıllık yatırımlarımız 150 milyon dolar, 2013'te hedefimiz 300 milyon dolar. Hedefimiz yatırım yaptığımız ülkeler ve Türkiye dahil 5 bin kişiyi istihdam etmek

Çayyolu'na Rezidans

ANKARA'da sadece konut işiyle uğraşıyoruz. Sincan, Etimesgut, Dikmen başta olmak üzere orta ölçekli projelerde dar ve orta gelirli ailelere konut yaptık. Çayyolu Park Caddesi'nde 23 katlı 83 dairelik bir rezidans yapmayı düşünüyoruz. Proje, kendi enerjisini kendisi üreten bir sistemle Türkiye'de bir ilk olacak. Akıllı sistemle donatacağız. Yazlık ve kışlık çocuk oyun alanları bulunacak. İzmir Bayraklı'da 20 katlı 101 daireden oluşan rezidans projemize başlayacağız. Bursa'da AVM ve rezidans projemiz hayata geçirilecek.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ceytun İnşaat'tan Niyazi Berberoğlu vefat etti!
  • 22.03.2013 09:37

Ceytun İnşaat'tan Niyazi Berberoğlu vefat etti!

Tunç Grup-Ceytun İnşaat Grubu'nda uzun yıllar yöneticilik yapmış Niyazi Berberoğ ...

Ankaralı Tunç Grup İnşaat, İzmir ve Bursa’da rezidans projelerini hayata geçirecek!
  • 15.09.2012 07:52

Ankaralı Tunç Grup İnşaat, İzmir ve Bursa’da rezidans projelerini hayata geçirecek!

Ankara’daki mütevazi ofislerinden Afganistan’dan Cibuti’ye 150 milyon dolarlık y ...