maritbet girişmaritbet
Ziraat Bankası’ndan cazip faizli yalıtım kredisi

Ziraat Bankası’ndan cazip faizli yalıtım kredisi

Ziraat Bankası düşük faizli kredi için devreye girerek, vatandaşların evlerine yalıtım yapmasını sağlıyor

Ziraat Bankası tarafından verilecek olan yalıtım kredisi,  Blue' Safe Mavi Kale tarafından “Isı yalıtımsız bina kalmasın” hedefiyle destekleniyor.

Artan nüfus ve azalan kaynaklar enerji tasarrufunu daha önemli kılmaktadır. Ülkemizde enerjinin %40'ı binalarda kullanılmaktadır. Bu enerjinin de % 75'i ithal edilmektedir. Devletin borçlanmasının en önemli kalemlerinden biri olarak enerji sayılabilir.

Binaların %90'ının yalıtımsız olduğu ülkemizde her yıl %10'una yalıtım yapılsa 2 milyar dolarlık finansman tasarruf edilmektedir. Devlet teşvik sağlarsa 2-4 yılda geri dönecek bir yatırımdır. Bu nedenle de Ziraat Bankası düşük faizli kredi için devreye girerek hem sektöre, hem hane hem de devlet bütçesine katkıda bulunmaktadır.

Amacı, ülkemizdeki yalıtım bilincini geliştirmek ve yalıtım yaptırmak isteyen vatandaşlarımızı teşvik etmek olan kampanya, tüm dünyada yaşanan enerji sıkıntısı dikkate alındığında son derece önemli bir işlevi üstleniyor. Ayrıca bu kampanya, aşırı enerji tüketiminin neden olduğu küresel ısınmaya karşı çevreci bir duyarlılık sergilemenin en aktif adımlarından birisi olarak görülüyor.

Ziraat Bankası'nın çok düşük faizlerle vereceği kredilerle vatandaşlarımız da artık zorunlu hale gelen ısı yalıtım çalışmalarını zorlanmadan hayata geçirebilecek.

İzoder teknik danışmanlığında gerçekleşecek yalıtım kredisinden bireyler, yönetimler sadece İzoder'e üye ve uzman uygulayıcı firmalar kapsamında yararlanabilecek.

Mardav Satış ve Pazarlama Direktörü Alper Doğruer; Bireyler açısından bakıldığında da yapılan masrafın 2-4 yılda geri döneceğini, sonrasında ise hayat boyu tasarruf sağlanmasına olanak tanıyacağını belirtiyor.

TÜRKİYE HİÇBİR KALEMDE BU KADAR TASARRUF EDEMEZ!

2010'da Türkiye'de 35 milyon m² ısı yalıtımı yapıldı. Bunun % 30'u Blue'Safe Mavi Kale'ye ait. Pazar 2009'a kıyasla %20 büyüdü.Türkiye'nin bir yıllık enerji ihtiyacı 154 milyar $. Çok ciddi bir enerji ihtiyacımız var.

Isı yalıtımı ile sağlanan %50 enerji tasarrufu sayesinde 10 milyar $ tasarruf yapılması hedefleniyor. Türkiye'nin enerji dışında hiçbir kalemden 10 milyar $ tasarruf etme imkanı bulunmuyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz