maritbet girişmaritbet
Yüzde 40 satışları %40 düşürür

Yüzde 40 satışları %40 düşürür

Kredi ile konut alımlarında, %25 peşinatın, öz kaynak olarak %40’lara çıkarılmangirişimleri, satışlarda %40’a varan düşüşlere sebebiyet verir.

Kredi ile konut alımlarında, %25 peşinatın, öz kaynak olarak %40'lara çıkarılmangirişimleri, satışlarda %40'a varan düşüşlere sebebiyet verir.

Zaten, dar gelirli ve orta direğin öz kaynağı, yastık altındaki, altınıydı… Orta direk alıcı profilinde, kuyumcuya altın bozdurmak için gitmeyenlerin oranı %10'dur. %90 özkaynak olarak, yastık altı bankasına! müracaat etmektedir. %40 öz kaynak talebi, inşaat sektörüne vurulacak bir darbedir.

Bu girişim ve söylemler, inşaat sektörünün tam bir ivme kazandığı dönemde, çarkın kırılmasına yol açacaktır. Her ne kadar, kesinleşmiş bir karar olmamasına rağmen, bankalarda “kendi ayağına kurşun sıkacak” kadar konuya duyarsız kalmayacaklar umudundayız.

%40 özkaynak şartı, büyük oranda, krediyle ev alacakların mağduriyetlerine yol açacaktır. Eh diyeceğimiz, yazacağımız şudur ki, yol yakınken, yanlış karar ve uygulamalardan dönülmesidir. Son cümlemizde, yaygın bir atasözü ile bağlayalım.

“Araba devrilince, yol gösteren çok olurmuş.”  Bizce önemli olan; araba devrilmeden yol göstermektir.

Başkent Mektubu / Salim TAŞCI ( Gayrimenkul Uzmanı)

 

Önceki yazıları

- Merhaba ve hoşbulduk

  • Etiketler:

Yorum Yaz