maritbet girişmaritbet
Yeni Evim konut kredi kampanyasında taksit desteği 18,2 milyar TL!

Yeni Evim konut kredi kampanyasında taksit desteği 18,2 milyar TL!

Yeni Evim konut kredisi kampanyası kapsamında Hazine'nin ilk 3 yıl sağlayacağı taksit desteğinde ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre ilk 3 yıl sağlanacak taksit desteğinin toplam büyüklüğü 18,2 milyar TL olarak açıklandı. 31 Aralık 2023 tarihine kadar finansman kullandırılabilecek olan kampanyayı Cumhurbaşkanı'nın 31 Aralık 2024'e kadar uzatma yetkisi bulunuyor.

Yeni Evim konut kredisi ve finansman kampanyası kapsamında yeni detaylar ortaya çıktı. Kredi kampanyası ne zamana kadar sürecek sorusu da böylelikle yanıt buldu. 31 Aralık 2023 tarihine kadar kredi finansmanı kullanılabilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanı, kampanyayı 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatma yetkisine sahip olacak.

Yeni Konut Finansman Programı Ne Getiriyor?

Konut kredisi kampanyası özelinde belirlenen Yeni Konut Finansman Programı, ev almak isteyen vatandaşlar için çok cazip fırsatlar sunuyor. Yüzde 10 peşinat oranıyla konut sahibi olunabilen modelde 5 milyon TL’ye kadar konut kredisi kullanımı gerçekleştirilebiliyor. Minimum kredi oranı ise yüzde 0,69 olarak uygulanıyor.

Hazine desteği ne kadar olacak?

Yeni Konut Finansman Modeli kapsamında Hazine’nin konut taksitlerine destek olacak. 2023, 2023 ve 2025 yıllarında Hazine’nin sunacağı destek tutarı 18,2 milyar TL olarak gerçekleşecek. Konut kredi taksitinde sağlanan destek, son 8 yıllık taksitlere eklenerek tahsil edilecek. Bu sayede konut alan vatandaşın ilk yıllarda yaşayabileceği ödemedeki zorluklar bertaraf edilmiş olacak.

Kredi Kampanyası Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Konut kredisi kampanyasında başvurular devam ederken kampanyanın hangi tarihe kadar süreceği de merak konusu oldu. Konut finansmanları yapılan açıklamalara göre 31 Aralık 2023 tarihine kadar kullandırılabilecek. Cumhurbaşkanı’nın bu süreyi 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatma yetkisi bulunacak. 

Hangi Projeler Kampanyaya Dahil?

Yeni Evim Konut Kredisi kampanyasına Türkiye Müteahhitler Birliği, Emlak Konut GYO, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON gibi derneklere üyeliği bulunan firmalarla birlikte tüm yükümlülükleri yerine getiren firmalar dahil olacak. Sokak arası olarak ifade edilen küçük müteahhitlerin büyük bir bölümü kampanya kapsamında yer alamıyor.

yeni evim konut kredisi kampanyası hangi projeler ne zamana kadar devam edecek


 

  • Etiketler:

Yorum Yaz