maritbet girişmaritbet
Yeni Evim Kampanyası Başvuru Şartları Neler, Nasıl Başvurulur?

Yeni Evim Kampanyası Başvuru Şartları Neler, Nasıl Başvurulur?

Yeni Evim Kampanyası Başvuru Şartları, Nereden Başvurulur, Konut Finansman Programı, Kampanya ve Hesaplama Şartları noktasında detaylar haberimizde yer alıyor.

Yeni Evim Kampanyasında başvuru yapmak isteyenler öncelikle alacağı evi bulup, fiyat üzerinden hesaplama yapması gerekiyor. Minimum yüzde 10 peşinat verildiği taktirde kalan kısım bankadan krediyle tamamlanabiliyor. Bu noktada apartman dairesinde ev alacak kişilerin, müteahhitle detaylar üzerinden konuşup anlaşması gerekiyor. Bazı bölgelerde müteahhitler gerekli şartları sağlayamadığı için bu kampanyaya dahil olamıyor. Bu durumda ev alacak kişiler gerekli kullanımı sağlayamayabiliyor. Markalı konut projelerinde ise durum daha farklı. Burada ev almak isteyen kişiler, projelerin satış ofislerine gidip beğendiği konut üzerinden hesaplama gerçekleştirebiliyor. Burada peşinat oranında mutabık kalındıktan sonra gerekli başvurular yapılıyor. Başvuru sonucuna göre, kredi miktarı doğrultusunda 0.69, 0.79 ya da 0.99 oranında kullanım sağlanabiliyor. Her planda devletin 3 yıllık taksit desteği fırsatı ev alan kişilere sunuluyor.

Yeni Evim Kampanyası Kredi Hesaplama

Yeni Evim Kampanyası kredi hesaplaması vatandaşlar tarafından sıklıkla soruluyor. Kredi hesaplama oranı, kullanılan miktar ve yatırımın bölgesine göre değişiyor. 1. Bölge İstanbul’da azami kredi tutarı 5 milyon TL, 2. Bölge olan Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da azami kredi tutarı 4 milyon TL olarak belirlendi. 3. Bölge olan diğer şehirlerde ise azami kredi tutarı 2 milyon TL olarak açıklandı. 1 milyon TL kullanılan kredinin örnek ödeme tablosuna göre Hazine destekli 2023 yılı taksitleri aylık 4 bin 410 TL, 2024 yılı taksitleri aylık 5 bin 400 TL, 2025 yılı taksitleri aylık 6 bin 480 TL olarak gerçekleşiyor. 2026, 2027, 2028 ve 2029 yıllarında taksitler 9 bin 719 TL olarak ödeniyor. Kalan yıllarda ise, ilk 3 yıl sunulan devlet desteğinin ödemesi başlıyor. Bununla birlikte taksit rakamı 11 bin 896 TL’ye çıkıyor.

Yeni Evim Konut Finansman Programı

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ortaklığında gerçekleştirilen kampanyada toplam dağıtılacak kredi tutarı 25 milyar TL olarak belirlendi. Bu kampanya sonrasında gerçekleşecek ekonomik hareketliliğin 600 milyar TL seviyelerinde olması bekleniyor. 

Yeni Evim Projesi Şartları Neler

Yeni Evim Kampanyası kapsamında kredi kullanacak kişilerin kendilerinin ya da eşlerinin üzerine bir gayrimenkulün olmaması gerekiyor. Ayrıca son 1 yıl içerisinde mülk satışı gerçekleştirmemiş olması da lazım. Bununla birlikte finansman kullanılarak elde edilen konut 5 yıl boyunca satılamayacak.

Yeni Evim Finansmanına Katılan Bankalar Hangileri

Yeni Evim konut kredi kampanyasına katılan bankalar Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve Ziraat Katılım olarak belirlendi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz