maritbet girişmaritbet
Kredide rahatlatan seçenekler! 10 kredi seçeneği!

Kredide rahatlatan seçenekler! 10 kredi seçeneği!

Bankalar, rekabet yarışı içinde konut kredisindeki ürünlerini de zenginleştirdiler. Artık sadece sabit faizli, sabit taksitli ürünler sözkonusu değil

Kaynak: Selma ŞENOL / Bugün


Bankalar, rekabet yarışı  içinde konut kredisindeki ürünlerini de zenginleştirdiler. Artık sadece sabit faizli, sabit taksitli ürünler sözkonusu değil. Yeni ürünler mevcut evini satmakta zorlananlardan tutun da ilk kez evini alacak olan ama kirayla beraber taksit ödemekte zorlananlara kadar geniş bir yelpazede müşteri kitlesini rahatlamaya da dönük. Bazı bankalarda ürün çeşitleri şimdiden 20'ye yaklaşmış durumda.


Yine bankalar başka bankalardaki müşterileri çekmek için Transfer Mortgage isimli ürünleri de piyasaya sürdü. Tüketiciler başka bir bankadan daha önce kullandıkları konut kredisini güncel faiz oranları ile başka bir bankaya transfer edebiliyorlar. Bu işlem genelde yeni bankanın faizinin daha düşük olması ve borçlanma maliyetlerini düşürebilmesi nedeniyle tercih ediliyor.


Bankacılara klasik konut kredisi ürünlerinden ziyade müşterilerinin en fazla hangi ürünlerle ilgilendiğini sorduk. İşte bankacıların tespitleriyle en çok ilgi çeken ve kredide rahatlatan 10 ayrı seçenek:


+ Yeni Evim Mortgage:

Mevcut evini satarak yeni bir ev almak isteyenler bu ürünle önce beğendikleri ev için Akbank'tan mortgage kullanıp daha sonra evi satılınca kredilerine yüksek tutarda ara ödeme yapabiliyorlar. Yeni Evim Mortgage'ın sunduğu 1 yıla kadar ödemesiz dönemli kredi imkanıyla tüketiciler evini satmak için beklemeden ya da değerinden daha düşük tutara satmak zorunda kalmadan yeni evlerine sahip olabiliyorlar. Bu üründen yararlananlar eski evlerini sattıkları zaman yapacakları kredi kapatmasında yüzde 2'lik erken kapama ücreti de ödemiyorlar.
 

+ Masrafsız Konut Kredisi:

Hemen hemen her bankanın bu yönde bir ürünü bulunuyor. Dosya ücreti, başvuru ücreti ve ekspertiz bedeli talep edilmeyen bu ürünlerde faiz standart bir konut kredisinin biraz üzerinde gerçekleşiyor.
 

+ Ev Beraber Mortgage:

Yapı Kredi'de en çok ilgi gören üründe tüketicilerin evlerini arkadaşları, akrabaları ya da eşleriyle ortak aldıkları konutun kredisini de ortak ödeyebiliyor. Maddi durumları kredi taksitlerini tek başına ödemeye elvermeyen ya da yatırım için ev almak isteyen kişilerin bir araya gelerek kullandıkları bu krediyle tüketicilerin hareket alanının genişlemesi öngörülüyor. Benzer ürünler DD Mortgage ile ING Bank'ta bulunuyor.
Ortak sayısı 4'e kadar çıkabiliyor. Krediyi kullananlar hem borca hem eve ortak oluyor. Uzun vadeli borçlanmak için yeterli gelire sahip olmayanların ortaklaşa aldıkları bu krediye bugün 100 kişiden 10'u talep gösteriyor.
 
+ Tadilat Kredisi:

Evinde tadilat yapmak isteyen tüketiciler mutfak banyo yenileme, doğalgaz ısı yalıtımı, bahçe tanzimi, havuz yapımı, sauna yapımı, evde tamirat gibi ihtiyaçlarına finansman bulabiliyor. Bu ürünün sağladığı önemli avantajlardan biri de konut kredisi gibi KKDF ve BSMV vergilerinden muaf olması.
 

+ İlk Ev Sahibi Olana Mortgage:

Kira öder gibi ev sahibi olma fikri 30-35 yaş arası kişilerde daha çok olduğu için bu ürün Fortisbank'ta en fazla bu yaş grubunun ilgisini çekiyor. Kredi kullananlar ilk 24 ay sadece faiz ödüyor. Bu sürede de zaten evin inşaatı bitmiş ve yerleşmiş oluyor.
 

+  Her Keseye Mortgage:

ING Bank'ta uzun vadeli kredi esnekliği ve diğer kredilerin aksine belirli bir orana kadar herhangi bir erken ödeme ücreti olmadan ara ödeme seçeneklerinin olması müşteriye kendi ihtiyaçlarına ve bütçesine uygun düşük taksitlerle ödeme imkanı sağlıyor. Bu üründe tüketiciler 10 yıl vadeli eşit taksitli bir kredinin taksit tutarından yüzde 40'a varan daha düşük taksit tutarları ile 5 yıl vadeli kredi kullanabiliyor. Aynı miktarda taksit ödeyebilecek durumda olanlar da yüzde 40'a varan daha fazla kredi kullanarak evini alabiliyor.
 

+ Şimdi Al Sonra Öde Mortgage:

Yeni ev alırken veya taşınırken masraflarınız arttıysa bu krediyle taksitlerinizi 6 aya kadar ertelemek mümkün. TL cinsinden kullanılabiliyor, Teminat olarak satın aldığınız evin ipoteği yeterli.  Garanti Bankası'ndaki uygulamada kredi ödemelerinin vade başından itibaren 3 aya kadar ötelenmesi durumunda,
kullandırılacak kredi tutarı krediye konu gayrimenkulün ekspertiz değerinin en fazla yüzde 75'ine kadar olacaktır. Ödemelerin vade başından itibaren 4-6 ay arası ertelenmesi durumunda ise kullandırılacak kredi tutarı krediye konu gayrimenkule ilişkin ekspertiz değerinin en fazla yüzde 70'ine kadar olabiliyor. Benzer bir ürün Taksit Ertelemeli Kredi adıyla TEB'de de bulunuyor.
 
+ Sık Öde Az Öde:

DD Mortgage şirketinin bir ürünü. Sadece ekspertiz ücreti ödeyerek kullanabilir, konut alımında karşılaşabileceğiniz diğer ihtiyaçlarınızı ve masraflarınızı daha rahat ödeyebilirsiniz. Üstelik aylık taksit tutarınızın yarısını 14 günde 1 eşit taksitler halinde ödeyerek hem kredinizin vadesini kısaltabilir hem de toplam geri ödeme tutarınızı azaltabilirsiniz. Örneğin, 15 yıllık bir krediyi 11 yıla, 10 yıllık krediyi 8 yıla düşürebilir, toplam geri ödemenizi yüzde 25'e varan oranlarda azaltabilirsiniz.


+ Molalı  Konut Kredisi:

TEB'de her sene 2 ay kredi taksitlerim de tatile çıksa diyenler için üretilmiş bir ürün. Yılda dilediğiniz zaman 2 ay taksit ödemiyorsunuz, bu nedenle gecikme faizi de ödemeniz gerekmiyor. TEB'den kullanmış olduğunuz;  eşit taksitli, TL üzerinden hesaplanan, kullandırım tarihinden itibaren en az 6 ay geçmiş, ödemelerini düzenli yaptığınız her konut kredisi için bankaya başvurarak bu hizmetten yararlanabiliyorsunuz.

+ Taksiti Düşük Mortgage:
Taksiti Düşük Mortgage ürünü ile 500 TL'den başlayan taksitlerle konut kredisi kullandıran Finansbank, Peşinatsız Mortgage ile peşinat biriktirmeden satın alacakları konutun yüzde 95'ine kadar kredi kullandırıyor.

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz