maritbet girişmaritbet
Kredide artış endişesi satışları arttırdı

Kredide artış endişesi satışları arttırdı

Hem zam, hem de konut kredisi faiz oranlarındaki yükseliş beklentisi seçim öncesi satışları hızlandırdı

2 Haziran'daki seçimler sonrasında konutta yüzde 5 ila 20 arasında değişen fiyat artışı yaşanacak. İnşaat şirketlerinin temsilcileri zam beklentisinin satışları daha da hızlandırdığını belirtiyor.

Demir ve beton fiyatlarındaki artışı seçimlerden önce maliyetlerine yansıtmayan inşaat şirketleri seçimden sonraki üç aylık periyotta fiyatları artırmaya hazırlanıyor. İnşaat sektörünün önde gelen isimleri, projelerin satış hızlarına göre bu artışın yüzde 5 ila 20 arasında değişebileceği sinyali verdi.

Ağaoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "My Towerland projemizde yüzde 7 zam açıkladık" derken, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, hazirandan sonra yüzde 10-15 arası bir fiyat artışı yapacaklarını söyledi. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ilanlarında "zamdan önceki son günler" mesajı verdiklerini söylerken, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya ise "Biz fiyat artışlarını seçimlerin hemen sonrasında değil Ramazan sonrasında yansıtacağız" diye konuştu.

Bu arada seçimlerin ardından yaz tatiliyle emlakta durgunluğun başlaması beklenirken, patronlar "Hem zam, hem de konut kredisi faiz oranlarındaki yükseliş beklentisi seçim öncesi satışları hızlandırdı"diyor.
 
Nazmi Durbakayım- Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:
Zamsız Son Günler
Seçimlerden sonra herkes bir fiyat artışına gideceğimi deklare etti. Yüzde 10 ila 20 arasında zam bekleniyor. Bu sektör canlı bir sektör. Seçim döneminde de piyasa devam ediyor. Bu bakımdan seçimden sonra bir beklenti sürecine girecek, Ramazan'a kadar ise bu artışlar hayata geçirilecek.
 
Ali Dumankaya: Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi:
Zamlar Ramazan Sonrasına Yansır

Seçimlerin hemen sonrasında değil ama eylül ayına doğru projelerde bir fiyat artışı yaşanacak. Proje bazlı satış grafiğine göre daha öncesinde de birtakım artışlar olabilir. İstikrarlı bir dönem gelirse bununla beraber eylülden sonra ufak bir hareketlilik yaşanabilir. Yüzde 5-10 arasında artışlar bekliyoruz. Biz de Dumankaya Cadde, Flex, Modern ve Vizyon ofis projelerinde eylül aylarında aynı oranda artışlar yapacağız.
 
Altan Elmas- Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı:
Haziran Sonrasında Artış Var

Haziran sonuna kadar fiyatlarımızı değiştirmeyeceğiz. Bunun en temel nedenlerinden biri demir fiyatları. Yüzde 3-4 oranında bir maliyet artışı getirdi. Beton fiyatları da aynı şekilde arttı. Onun dışında iyi bir sezon geçirdik. Seçim olmasına rağmen seçim yokmuş gibi ev sattık. Belli yüzdeleri gerçekleştiğimiz için bir artış yapacağız. Bu artış yüzde 10 civarında olur.
 
Kaynak: Sabah
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz