maritbet girişmaritbet
İşte konut kredisi faiz oranını indiren bankalar!

İşte konut kredisi faiz oranını indiren bankalar!

Bankaların konut kredisi faiz oranları özel bankaların indirim atağı sonrasında son bir haftada hızla düştü.

Merkez Bankası'nın faiz indirimleri sonrasında kamu bankaları konut kredilerini hızla yüzde 1'in altına çekerken özel bankalar faiz indirimlerinde kamu bankalarının gerisinde kalmıştı. Kasım ayının ikinci haftasında özel bankaların arka arkaya konut kredisi faiz indirimi uygulamasıyla birçok banka özel bankaların altına faizlere ya da aynı seviyeye indi. 

Bu hafta başı itibariyle Akbank, Kuveyt Türk Bankası, Türkiye Finans Bankası, Garanti BBVA, İNG, Şekerbank, Yapı Kredi Bankası ve ICBC konut kredisi faizlerinde indirim uyguladı. Bir hafta içinde faiz indirimine giden banka sayısı 8 oldu. 

İndirimler sonrasında en düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı yüzde 0.95'e kadar indi. Bankaların tabela konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1.41'e gerilerken kampanyalı konut kredisi faizlerini yüzde 1'in altına indiren banka sayısı üçe yükseldi. 

En uygun konut kredisi faiz oranı üzerinden 100.000 TL tutarda 5 yıl vadeli konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık taksitleri yaklaşık 2.200 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise 131.600 TL' ye denk geliyor. 

KrediPazari.com araştırmalarına göre hafta içinde konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulayan bankalar ve güncel faiz oranları şu şekilde;


Kuveyt Türk Bankası 

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı dahilinde yüzde 0.98 tabela kar payı oranları sunuyor. Banka kredili Hayat, BES ve 3 adet otomatik fatura talimatı ürünlerinin kullanılması durumunda ise kar payı oranlarını yüzde 0.95'e düşüyor.


Türkiye Finans Bankası 

Türkiye Finans Katılım Bankası tabela konut finansmanı oranları dahilinde yüzde 1.07 kar payı oranı sunsa da kampanyalı konut finansmanı için yüzde 0.99 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor. 


ING 

ING tabela konut kredisi faizlerini yüzde 1.01'e düşürürken kampanyalı konut kredisi için yüzde 0.99 faiz oranı ile konut kredisi kullandırmaya başladı. 


Yapı Kredi Bankası 

Yapı Kredi Bankası da konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.07'ye düşürdü.


ICBC Bank

ICBC Bank tabela konut kredisi için %2 faiz oranı sunarken kampanyalı konut kredisi için yüzde 1.16 faizle kredi kullandırıyor.

 

TEB

Türk Ekonomi Bankası konut kredisi faiz oranını 10 yılda yüzde 0,99'a düşürdü.


Akbank

Akbank ise faiz indiriminin ardından 10 yıla kadar tüm vadelerde yüzde 1.11 faizle konut kredisi sunuyor.


Garanti BBVA 

Garanti BBVA güncel olarak 10 yıla kadar tüm vadelerde yüzde 1.15 faiz oranı ile konut kredisi uyguluyor. 10 yıl üzerinde 20 yıl vadeye kadar ise yüzde 1.39 faiz oranı sunuyor.


Şekerbank 

Şekerbank 36 ay vadeye kadar yüzde 1.29, 84 ay vadeye dek yüzde 1.39 ve 120 ay vadeye kadar ise yüzde 1.49 faiz oranı sunuyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz