maritbet girişmaritbet
İlk evini alacaklara uygun faizli kredi kampanyası geliyor!

İlk evini alacaklara uygun faizli kredi kampanyası geliyor!

Maliyetleri düşürmek ve konut fiyatlarını indirmek için hazine arazilerini konut yapımına açan hükümet, bu kez de düşük faizli kredi kampanyası için kolları sıvadı.

Hükümet konut fiyatlarının çok yüksek rakamlarda olduğu bu dönemde vatandaşların ilk konutlarını alabilmesi için harekete geçti. İlk evini alacak olan dar ve orta gelir grubu aileler 120 ay vadeyle yüzde 1,20’lik faiz oranıyla kredi kullanarak ev sahibi olabilecek. Kredi kullanarak ev sahibi olacaklara belli standartlarda ve uygun fiyat aralığındaki, yeni başlayan projeler tesis edilecek.

Kira öder gibi ev sahibi olunabilecek

Bu dönemde özellikle kira fiyatlarındaki artış göz önüne alındığında, 1,20 faiz oranı ve 180 aylık vade fırsatıyla aylık taksitler kiralarla eşdeğer olacak. Yani bu kampanya sayesinde kira öder gibi ev sahibi olunabilecek.

Yeni kampanyada faiz koşulları nasıl?

İlk konutunu alacaklar için hayata geçirilen kampanyada yüzde 1,20 faiz ve 180 ay vade seçeceği bulunuyor. Bu tabloya göre faiz yükü yüzde 70 azalacak.

Mevcut durumda bankalar konut kredilerinde aylık ortalama yüzde 3,23 faiz oranı uyguluyor. Bu orana göre 180 ay vadeyle 2 milyon TL kredi çekildiğinde, aylık ödemesi 64 bin 812 TL, toplam ödeme ise 11 milyon 666 bin TL oluyor. Yani 9 milyon 666 bin TL faiz ödeniyor. 

Yeni uygulanacak olan kampanyada aynı vadede faiz oranı yüzde 1,20 olunca, 2 milyon TL’nin aylık ödemesi 27 bin 174 TL, toplam ödemesi 4 milyon 891 bin TL oluyor. Buna göre de 2 milyon 891 TL faiz ödeniyor.

Krediyi kamu bankaları verecek

Kampanyanın bir diğer güzel yanı ise kredilerin kamu bankaları tarafından verilecek olması. Yani ilk konutunu alacak dar ve orta gelirli aileler devletin sağladığı fırsatlarla, devlet güvencesi altında ev sahibi olabilecek. Aynı zamanda başvuruların Ekim ayında alınmaya başlanacağı tahmin ediliyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz