maritbet girişmaritbet
İkinci El Konut Kredisi Ne Zaman Açıklanacak?

İkinci El Konut Kredisi Ne Zaman Açıklanacak?

İkinci el konut kredisi ne zaman açıklanacak, ikinci el konut kredisi kampanyası, 2. el konut kredisi kampanyası başvuru ve en uygun konut kredisi veren bankalar vatandaşlar tarafından merak edilen sorular arasında yer alıyor.

İkinci el konut kredisi kampanyası, başvuru şartları ve detayları hakkında çalışmalar sürüyor. Güncel konut kredisi kampanyaları kapsamında başvurular sürerken 2. el konut kredisi kampanyası kapsamında ayrıntılar yakında belli olacak. Yeni Evim konut kredisi kampanyası kapsamında oran 0,69 olarak açıklandı. Sıfır konutlar için geçerli olan kampanyada 5 milyon TL’ye kadar konut kredisi kullanma imkanı sunuluyor. Bu krediyi kullanabilmek için de minimum yüzde 10 peşinat ödenmesi gerekiyor. 1. Bölge, 2. Bölge ve 3. Bölge illeri olarak detaylandırılan konut kredisi kampanyasında oranlar 0,69, 0,79 ve 0,99 olarak değişiklik gösteriyor.

Emlak Konut Mimar Sinan Evleri

Emlak Konut Mimar Sinan Evleri projesi, konut alıcıları tarafından detayları merak edilen yatırımların başında geliyor. 18 bin 58 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilen projede 286 konut yer alıyor. Mimar Sinan Emlak Konut Evleri’nde daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Ayrıca 4 bin 900 metrekarelik yeşil alana sahip projede 2 ticari birim yer alıyor. Proje, Millet Bahçesi’nin yanı başında yükseliyor. Emlak Konut Mimar Sinan Evleri Nerede sorusunun cevabı ise Sultanbeyli olarak yanıt buluyor.

En Uygun Konut Kredisi Veren Bankalar

En uygun konut kredisi veren bankalar listesinin başında kamu bankaları yer alıyor. Yeni Evim Konut Kredisi kampanyası kapsamında Emlak Katılım Bankası, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank en uygun konut kredisi veren bankalar olarak öne çıkıyor. Ayrıca Emlak Konut GYO kapsamında da cazip ödeme seçenekleriyle ev almak mümkün. Özel bankalar yeni evim konut kredisi kampanyasına dahil değil. Bu açıdan değerlendirildiğinde ev almak isteyenler için en uygun konut kredisini devlet bankaları sağlıyor.

Konut Kredisi Yeni Evim 0,69 Hesaplama

Konut kredisi yeni evim 0,69 hesaplama kapsamında kullanılacak kredi miktarına göre taksit rakamları değişiyor. Ayrıca ilk 3 yıl Hazine desteğiyle birlikte taksitler düşük seviyede başlıyor. 0,69 kredi hesaplama tablosuna göre 1 milyon TL’lik kredi kullanımında aylık taksitler 9 bin 719 TL oluyor. Ancak devlet desteğiyle birlikte ilk yıl taksit tutarı 4 bin 410 TL, ikinci yıl taksit tutarı 5 bin 400 TL ve üçüncü yıl taksit tutarı 6 bin 480 TL olarak ödeniyor. Sonraki 4 yıl boyunca taksit tutarı sabit 9 bin 719 olarak ödeniyor. Son 8 yılda ise, devletin ilk 3 yıl sağladığı desteğin geri ödemesi oluyor. Bu kapsamda kalan yıllarda taksit tutarı 11 bin 896 TL şeklinde ödeniyor.

Orta Gelirli Konut Kredisi Şartlar Neler

Orta gelirli konut kredisi kampanyası yani Yeni Evim kampanyasıyla birlikte ev almak isteyenlere büyük bir kolaylık sağlanıyor. Kampanya kapsamında İstanbul’da azami konut satış değeri 9 milyon TL olan konut için azami kredi tutarı 5 milyon TL. Bu seçenekte aylık hane gelirinin üst sınırı 80 bin TL olarak belirlendi. 2. Bölge illeri olan Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla’da azami konut satış değeri 5 milyon TL, azami kredi tutarı ise 3 milyon TL oldu. Bu illerde aylık hane geliri üst sınırı 65 bin TL olarak açıklandı. 3. Bölge olarak değerlendirilen kalan tüm şehirlerde azami konut satış rakamı 3 milyon TL, azami kredi tutarı 2 milyon TL ve aylık hane gelir üst sınırı 45 bin TL oldu.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz