maritbet girişmaritbet
Garanti Bankası konut kredisi faizleri rekora koşuyor!

Garanti Bankası konut kredisi faizleri rekora koşuyor!

Bankaların güncel konut kredisi faizleri kapsamında Garanti Bankası konut kredisi paketinde 3 milyon TL'lik finansman kullanımında 240 ay vade uygulandığı taktirde toplam geri ödeme 18 milyon 759 bin TL olarak gerçekleşiyor. Bu ödeme seçeneğinde aylık taksit ise tam 78 bin 165 TL.

Garanti Bankası güncel konut kredisi faizleri kapsamında oranlar yüksek seviyelerde seyrediyor. Güncel oranlar kapsamında konut finansmanı kullanmak isteyen vatandaş 3 milyon TL’lik kredi kullanımında toplam geri ödemeyi 18 milyon 759 bin TL olarak gerçekleştiriyor. Bu ödeme seçeneğinde ise aylık taksit 78 bin 165 TL.

Yeni Evim Finansmanı Nasıl?

Yeni Evim Konut Finansmanı kredi kampanyası kapsamında devlet bankaları ve devlet katılım bankaları aracılığıyla konut kredisi faizini yüzde 0,69 seviyelerine kadar çekti. Ev almak isteyen vatandaşlar için büyük bir fırsat olan Yeni Evim modelinin bu noktada devamlılığı büyük önem taşıyor. Yeni dönemde bu finansman modeline ek yeni finansman modellerinin piyasaya sürüleceği ve vatandaşın ev sahibi olma noktasında önünün tamamen açılacağı ifade ediliyor. Türkiye modeli mortgage sistemiyle ev sahipliği oranının artması planlanıyor. Ayrıca Yeni Evim Finansman modelinde ilk 3 yıl devlet tarafından Hazine aracılığıyla taksit desteği sağlanıyor. Bu destek, ev almak isteyenlerin önünü açan en önemli etkenlerin başında geliyor.

Garanti Bankası Konut Kredisi Hesaplama 2023

Garanti Bankası’ndan çekilecek olan 3 milyon TL tutarlı konut kredisinde ödeme detayları şöyle;

240 ay vade, Aylık taksit 78 bin 165 TL, Toplam geri ödeme 18 milyon 759 bin TL
120 ay vade, aylık taksit 66 bin 898 TL, toplam geri ödeme 8 milyon 27 bin TL
60 Ay vade, aylık taksit 86 bin 931 TL, toplam geri ödeme 5 milyon 215 bin TL

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz