maritbet girişmaritbet
"Faizlerin düşmesiyle, ikinci yarıda satışlar artar"

"Faizlerin düşmesiyle, ikinci yarıda satışlar artar"

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar konut kredisi faiz oranlarının yüzde 0,99'a inmesini değerlendirdi.

Invest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Uçar, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın konut kredisi faiz oranlarını 180 ayda yüzde 0,99'a indirmesi hakkında şunları şöyledi:

"2019 yılının ilk 6 ayında konut kredi faiz oranlarının yüksek olması sektörümüzü olumsuz etkilerken yatırım yapacak alıcıları da bekleme sürecine itti. Aslında yapılan bu faiz indirimi uzun zamandır konut alıcılarının ve biz sektör temsilcilerinin beklediği bir karardı. Bu noktada Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın attığı bu adımlar son derece önem arz ediyor. Devlet bankalarımız Vakıfbank ve Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar olan 180 ay konut kredi faizlerini yüzde 0,99 olarak belirledi. İnşaat sektörü açısından konut kredi faizlerinin yüzde 1 bandının altına inmesi çok önemli. 

Faiz indiriminin başta inşaat sektörüne ve devamında ülke ekonomisine katkıları olacaktır. 15 yıl gibi uzun vadede sağlanan yüzde 0,99 oran, konut satın alma kararını erteleyen alıcılar üzerinde olumlu yönde bir etki sağlayacaktır. Tüketicimizin daha rahat konut sahibi olabilmesi açısından faiz indirimini çok faydalı bir
karar olarak değerlendiriyorum. Yılın ikinci yarısında satışların artacağı, 2020 yılı itibarı ile de sektörün yukarı yönlü büyümesini sürdüreceği kanısındayım."

  • Etiketler:

Yorum Yaz