maritbet girişmaritbet
"Faiz indiriminin devam edeceğini düşünüyoruz"

"Faiz indiriminin devam edeceğini düşünüyoruz"

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep, bankaların kredi indirimi yapmasının sektör tarafından olumlu karşılandığını söyledi.

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Celep, Vakıfbank ve Ziraat Bankası'nın başlatmış olduğu kredi faiz indirimi kampanyasını değerlendirdi.

Celep, "Makro ekonomik verilerin olumlu yönde gelişmesi ve buna paralel olarak kredi faiz oranlarının düşmesi ile konut piyasasında ciddi bir hareketlilik yaşanacağını ümit ediyoruz. Kamu ve özel bankaların Mortgage kredi oranlarını aylık bazda yüzde 1'in altına düşürmesi sektör temsilcileri tarafından son derece olumlu karşılanmıştır.

Ülke ekonomisindeki iyileşmeleri göz önüne alarak, 0,99'luk vade oranının önümüzdeki dönemlerde daha da aşağı yönlü seyredeceğini düşünüyoruz. Bu olumlu hava sektöre canlılık, satışlara da yukarı yönlü bir hareketlilik sağlayacaktır.

Yılın ilk yarısında yaşanan seçim süreci, S-400 krizi ve spekülatif piyasa hareketleri nedeniyle, satış rakamlarında düşüş yaşanmış olsa da yılın ikinci yarısında satış rakamlarının toparlanma sürecine gireceği kanaatindeyiz.

İhlas Yapı olarak satışta olan Bizim Evler 8, Bizim Evler Güzelce ve Marmara Evleri 4 projelerimizde 0,98 vade oranlarıyla müşterilerimizi ev sahibi yaparak, sektördeki pozitif havaya olumlu katkı sağlıyoruz" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz