maritbet girişmaritbet
25 bin 'mortgage broker'ına ihtiyaç var

25 bin 'mortgage broker'ına ihtiyaç var

25-45 yaş arasındakilere yeni bir kariyer alanı doğdu: Mortgage broker'lığı ve kişisel kredi danışmanlığı. 5 yıllık süreçte 25 bin mortgage broker'ına ihtiyaç bulunuyor

Ekonomik krizde işsiz kalan ya da kariyerinde ilerleme sağlayamayan eğitimli 25-45 yaş arasındakilere yeni iş ve kariyer fırsatı doğdu. Türkiye, 2007 yılında yürürlüğe giren Mortgage Yasası'yla mortgage broker'ları üe tanıştı. Uzmanlar önümüzdeki 5 yıllık süreçte 25 bin mortgage broker'ına ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Mortgage broker sayısı şu anda çok az fakat bu mesleğe olan talep artıyor. Çok az sayıda olan mortgage broker'ları, müşterilerden gelen yoğun talebi karşılamak için kişisel kredi danışmanlığı servisi de vermeye başladı.
 

MMI Mortgage Group Genel Müdürü ve Uluslararası Mortgage Broker Alp Demirler bu yeni kariyer fırsatı ile ilgili şunları söyledi:

"Son aylarda tüketicilerden mortgage'm yanı sıra ihtiyaç ve araç kredileri ile ilgili de başvurular olmaya başladı. İlk zamanlarda bunun dönemsel bir talep olduğunu zannettik fakat daha sonrasında tüketici alışkanlığının süratle değişmiş olduğunu keşfettik. Türk tüketicisi, finans dünyasındaki bütün gelişmelerden hızlı haberdar olmak ve kendisi için en uygun kredi imkanım öğrenmek için bu uzmanlarla çalışmayı tercih ediyor. Talepler Türkiye'nin her yerinden geliyor. Günlük olarak bir mortgage broker ve kişisel kredi danışmanı ortalama 100 kredi başvurusu ile karşılaşıyor.
Bu yoğunluktaki talebi karşılamak mümkün değil. Bu nedenle acilen bu taleplere cevap verecek insan gücünü yetiştirmeliyiz." Özellikle üniversite mezunu birçok kişi alacakları eğitimlerle kısa zamanda bir iş fırsatı yakalayabilecek. Her iki uzmanlık alanında çalışacak kişilerde aranan en önemli özellikler:

¦ İyi iletişimci olmak.
¦ Hızlı ve seri çalışabilmek.
¦ Temel finans ve kredi bilgisine sahip olmak


Nerelerde iş bulabilirler?
Her iki iş alam için girişimci olarak kariyere başlanabiliyor. Özellikle müşteri taleplerine ulaşmak için iyi bir internet sitesi kurmak şart.
Başlangıç olarak tek başınıza bu işi yapabilir, ilerleyen zamanlarda personel alımı yaparak işinizi büyütebilirsiniz. Kariyere çalışan olarak devam etmek isteyenler ise mortgage broker şirketleri, bankalar, emlak şirketleri, sigorta şüketleri ve büyük inşaat şirketlerinde çalışabilir.
MMI Mortgage Group ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, buradan hareketle 45 saatlik bir eğitim programı hazırladı. Mortgage Broker Sertifika Programı, kişisel kredi danışmanlığı ile ilgili bilgileri de içeriyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz