maritbet girişmaritbet
Daire fiyatına rezidans kirası olur mu?

Daire fiyatına rezidans kirası olur mu?

Lüks emlakta Avrupa’’nın dev şehirleriyle yarışan İstanbul'da rezidansların aylık kiraları 1+1 daire fiyatlarını buldu. İşte bu yenilenen rezidansındaki daireler 20 bin eurodan kiracı bekliyor

Kaynak: DİLEK TAŞ / Sabah

 

Lüks emlakta Avrupa ile yarışan İstanbul'daki rezidanslarda aylık en pahalı kira fiyatı 1+1 daire fiyatına ulaştı. Maçka'da yer alan ve yenilenen Swissotel'in rezidansı Swiss Living şubat itibariyle yaşamın başladığı projeler arasında kira fiyatının en yüksek proje olacak. Rezidansta 153 ile 164 metrekare arasında değişen 8 adet 3+1 dairenin aylık kira fiyatı 20 bin euro +KDV (yaklaşık 45 bin TL) olarak belirlendi. Bu fiyat şehrin merkezinden uzakta inşa edilen 1+1 daire fiyatına denk geliyor. Halen İstanbul'un bazı bölgelerinde 1+1 daire fiyatları 39 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 63 rezidans dairesinin yer alacağı Swiss Living, Swissotel tarafından işletilecek. 20 bin euro olan dairelerde kiracılar Boğaz manzarasının yanı sıra otele özel kahvaltı, lounge ve otelin havuzundan faydalanabilecek. 20 bin euro kiralık 8 daire bulunurken bu dairelerin henüz tamamında kiralamaların yapılmadığı öğrenildi.

YELKEN OTELİN MİMARI
20 milyon dolara renove edilen Swiss- Living'i Dubai'deki yelken otel olarak bilinen Burj el Arab'ın iç mimarı Japon asıllı Khuan Chew yeniledi. Renovasyon öncesinde rezidanstaki kira fiyatlarının ise 4 bin 800 ile 11 bin euro arasında olduğu öğrenildi. Daha önce 75 rezidans dairesinin bulunduğu rezidansta renovasyon sırasında daire metrekareleri büyütülerek sayı 63'e indirildi. Swissotel arazisinin üst kullanım hakkı 2005 yılında Fina Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin tarafından alınmıştı. 2010 Kasım ayında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin satışa çıkardığı Swissotel arazisini Özyeğin, 422 milyon TL'ye satın almıştı.

Şimdilik en pahalısı 11 bin euro
İSTANBUL'DA kira fiyatı ile en pahalı daire olacak projenin dışında yaşamın başladığı diğer rezidans projelerindeki kiralar ise değişkenlik gösteriyor. Mecidiyeköy'deki Kempinski Astoria Residence'da en büyük daire olan 240 metrekarelik 3+1 daire kiraları 11 bin euro. Levent Loft projesinde 214 metrekarelik en büyük daireler 5 bin dolar, Akmerkez'de 100 metrekarelik 3+1 rezidanslar 8 bin eurodan kiralanıyor. 2011 sonunda teslim edilecek Anadolu Yakası'nın en lüks projelerinden biri olacak Varyap Meridian projesinde ise kira fiyatlarının 2 bin 500 dolardan başlayarak 7 bin 500 dolara kadar çıkacağı açıklandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz