maritbet girişmaritbet
Adana Tufanbeyli'de ev kiraları İstanbul ile yarışıyor!

Adana Tufanbeyli'de ev kiraları İstanbul ile yarışıyor!

Adana'nın 5 bin nüfuslu Tufanbeyli ilçesinde daha önce en fazla 150 lira olan aylık ev kiraları, termik santral inşaatı başladıktan sonra bin liraya kadar çıktı

Zengin kömür yatakları ve bereketli akarsuları ile öne çıkan Adana'nın Tufanbeyli ilçesi, yeni yatırımlarla bölgenin yeni enerji üssü olma yolunda ilerliyor. İlçede, Sabancı Holding'e ait EnerjiSA (Enerji Üretim A.Ş.), yılda 3 milyon kilovatsaat elektrik üretecek olan bir termik santral ve iki hidroelektrik santralin inşaatına başlaması, ilçedeki ekonomiyi de canlandırdı. Sabancıların yanı sıra Çinli Teyo Yatırım ve Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin de, Tufanbeyli'de ikinci termik santrali ihalesini alması ve bu termik santralde de yılda 3 milyar 600 milyon kilovatsaat elektrik üretimi yapılacak olması ilçenin önemini daha da artırdı.

1958 yılında ilçe olan, 5 bin kişilik nüfusu da sürekli göç veren Tufanbeyli, söz konusu enerji yatırımlarının başlaması ile adeta cazibe merkezi oldu. Bugüne kadar sürekli göç veren ilçe, artık yatırımların ve iş olanaklarının etkisiyle hızla göç almaya başladı. EnerjiSa tarafından inşaatı süren santralde çok sayıda Tufanbeylili istihdam imkanı buldu. Çinliler tarafından yapılacak olan ve fizibilite çalışmaları süren termik santral de yakında işçi alımına başlayacak.

İlçedeki enerji yatırımları, artan göç ve ekonomik canlanma en çok ev sahibi olanları sevindirdi. Daha önce en çok aylık ev kirası 150 lirayken termikten sonra bu rakamlar bin liraya kadar çıktı. 5 bin nüfuslu ilçede 500-600 liradan aşağıya ev kiralamak mümkün olmazken bazı yeni yapılan evleri ev sahipleri aylık bin liraya kadar kiraya vermeye başladı. Bu durum 5 bin nüfuslu ilçenin ev kiraları oranıyla yaklaşık 15 milyon nüfusu olan İstanbul ile yarışmaya başladı. İstanbul'da bile çoğu semtlerde kiralar 500 ile bin lira arasında değişirken Tufanbeyli'de de aynı fiyatlarda olması ilçeye tayin olan memurları şaşkına çeviriyor.

Ev kiralarının artmasının en büyük nedeni ise, termik santralde çalışmaya gelen yüzlerce Koreli mühendisin istenilen fiyatı itiraz etmeden vermesi. Ayrıca Koreli mühendisler arsa sahiplerine ev yaptırıp 10-15 yıllığına kiralayıp oturma imkanı da sunuyor. Bu nedenle şimdi Tufanbeyli'de arsası olan herkes 3-4 katlı ev yaptırma yarışında. Sürekli evlerin yapıldığı ilçede ev kiraları her geçen gün artıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Üniversite öğrencilerinin kiralık ev telaşı başladı!
  • 07.09.2018 12:20

Üniversite öğrencilerinin kiralık ev telaşı başladı!

Türkiye’de bir üniversite öğrencisi eğitim süresi boyunca 20 bin TL civarında ko ...

Yüksek ev kiraları öğrencileri ev sahibi yapıyor
  • 22.08.2015 15:16

Yüksek ev kiraları öğrencileri ev sahibi yapıyor

Yüksek yurt aidatları ve rekor kıran ev kiraları İstanbul’daki öğrencileri ev sa ...

Adana Tufanbeyli'de ev kiraları İstanbul ile yarışıyor!
  • 24.08.2013 09:03

Adana Tufanbeyli'de ev kiraları İstanbul ile yarışıyor!

Adana'nın 5 bin nüfuslu Tufanbeyli ilçesinde daha önce en fazla 150 lira olan ay ...

İstanbul'da ev kiraları yüzde 5 geriledi!
  • 29.11.2012 15:24

İstanbul'da ev kiraları yüzde 5 geriledi!

İstanbul’da ev arayanın alternatifi çoğalınca, kiralar yaklaşık yüzde 5 geriledi ...