maritbet girişmaritbet
Tevfik Göksu: Kentsel dönüşümü milli bir mesele olarak düşünmeliyiz!

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşümü milli bir mesele olarak düşünmeliyiz!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye Deprem Vakfı tarafından düzenlenen “İstanbul depreme hazırlanıyor mu?” konulu panelde, “Kentsel dönüşümü siyaset üstü görerek, milli bir mesele olarak düşünmeliyiz” dedi

Türkiye Deprem Vakfı, Cevahir Otel Kongre Merkezi'nde “İstanbul depreme hazırlanıyor mu?”  konulu panel düzenledi.  Depremden korunma kültürünün ve bilincinin oluşturulmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen panelin panelistleri arasında Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da yer aldı. Panelin ikinci oturumunda, İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleriyle adından sıkça söz ettiren Esenler Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Göksu, kentsel dönüşümün uygulanabileceği en zor ilçelerden birisinin Esenler olduğunu belirtti. Göksu, bütün zorluklara rağmen azimle çalışarak Esenler'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının başarı ile devam ettiğini kaydetti.

İKİNCİ ETAP KONUTLARI TESLİM EDİYORUZ

 İstanbul'da bir kilometre kareye 13 bin insan düştüğünü belirten Göksu, “Esenler'de bir kilometrekareye 68 bin kişi düşüyor. İstanbul nüfus ortalamasının 5 katı nüfusa sahibiz.  Esenler,  146 bin bağımsız bölümü olan, yaklaşık 27 bin binanın olduğu ve 21 bin binanın imar dosyasının bulunmadığı bir ilçe. 1980 sonrası bir göç dalgasıyla beraber Esenler, kontrolsüz bir yapılaşmayla birlikte bu duruma gelmiş. İstanbul'da kentsel dönüşüm en zor nerede yapılır dersiniz, en zor Esenler'de yapılır. Neden dersiniz binalarımızın çoğu 6 ve 7 katlı. Ancak deprem konusunda en çok hazırlık yapmış ilçelerden birisiyiz. Okullar da dahil ilçedeki bütün kamu binalarımız yeniden yapılıyor.  Esenler'de 6 ayrı bölgede 4 bin dönümlük kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Birinci etap konutlar bitti. İkinci etap konutlar da Ramazan sonrasında tamamlamayı ve hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MİLLİ MESELEDİR

“Kentsel dönüşüm konusunda bir toplumsal seferberliğe ihtiyacımız var” diyen Göksu konuşmasına şöyle devam etti: “Riskli yapılar ile ilgili yasalar, çok ciddi fırsatlar sunuyor. Kentsel dönüşümde 3 önemli husus var o da; devlet aklı, siyasal akıl ve toplumsal akıl. Devlet aklında sorun yok. Devlet ciddi bir şekilde dönüşüme katkı sunuyor.  Ancak siyasal akılda bir sorun var. Burada ‘rantsal dönüşüm var' diyenler, Esenler Havaalanı Mahallesi'ni bir görsünler. 6 katlı binalarda temel yok, demir yok. Şu anda açık hava müzesi gibi, isteyen herkes görebilir. Kentsel dönüşümü siyaset üstü görerek, milli bir mesele olarak düşünmeliyiz. Biz Esenler'de kentsel dönüşüm kararlarımızı meclisteki tüm siyasi parti meclis üyelerinin oylarıyla aldık. Bu konsensüsün tüm ülkeye yayılmasını temenni ediyorum” .

Beklenen Marmara Depreminin minimum zayiatla atlatılmasını temenni ettiğini belirten Göksu, “ Bu toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Dönüşümü rant için değil can için yapıyoruz'
  • 24.03.2016 11:33

'Dönüşümü rant için değil can için yapıyoruz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşümün rant için deği ...

Esenler Belediyesi’nden çocuklar için 14 proje!
  • 14.06.2014 17:23

Esenler Belediyesi’nden çocuklar için 14 proje!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Çocuk ve Şehir” konusunda bir kon ...

Tevfik Göksu, ‘Turgutreis Mahallesi'nde kültür merkezi açılacak’
  • 14.06.2014 10:29

Tevfik Göksu, ‘Turgutreis Mahallesi'nde kültür merkezi açılacak’

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Turgutreis Mahallesi’nde bir kültür ve ...

Mehmet Tevfik Göksu ‘Depremi insanlara hatırlatmalıyız’
  • 27.05.2014 16:26

Mehmet Tevfik Göksu ‘Depremi insanlara hatırlatmalıyız’

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşümün önemine dikkat çeker ...

Bağcılar Akşemsettin, camisine kavuştu
  • 03.05.2014 08:45

Bağcılar Akşemsettin, camisine kavuştu

Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii, düzenlenen bir törenle açı ...