maritbet girişmaritbet
Bağcılar Akşemsettin, camisine kavuştu

Bağcılar Akşemsettin, camisine kavuştu

Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii, düzenlenen bir törenle açıldı

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bir şeyi yapıyorsak en güzeliyle yapmak zorundayız. Çünkü biz, yaratılmışların en şereflisi olan insana hizmet ediyoruz" dedi. 

Esenler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii, düzenlenen bir törenle açıldı. Törene Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, Belediye Başkan Yardımcıları Nihat Karataş, Aydın Polat ve Ömer Çetinkaya, Meclis Üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Program Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Metehan Bölük tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Protokol konuşmalarıyla devam eden törende açılış konuşması yapan Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cavit Coşkun, Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne Uygulama Camii'ni kazandıran Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür etti. 
tören

3 yılda 8 imam hatip okulu

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, 3 yıl öncesine kadar Esenler'de 1 tane imam hatip okulunun olmadığını belirterek, "Allah'a şükürler olsun ki açmış olduğumuz 3 İmam Hatip Lisesi, 5 İmam Hatip ortaokulu ve 7 bine yakın öğrenciyle Esenler imam hatip okullarına kavuşmuştur. Önümüzdeki sene bu sayıyı 10 bine çıkarmak istiyoruz. Belediye Başkanımız her zaman okullara destek verdi. Geçtiğimiz günlerde ilçemizdeki tüm okullara 750 bin TL'lik destekle okulların ihtiyaçları karşılanacak. Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

En güzeliyle yapmak zorundayız

Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerini kendisinden uygulama camii istediklerini belirten Başkan Göksu, "Hocalarımız bizden mescit isterken, ben biliyorum ki bu kadar güzel bir eser olacağını tahmin etmiyorlardı. Onlar ufak bir tatbikat mescidi olsun, çocukların namazını kılabileceği bir mescit istiyordu. Ama biz her şeyin güzelini yapmaya talibiz. Bir şeyi yapıyorsak en güzeliyle yapmak zorundayız. Çünkü biz, yaratılmışların en şereflisi olan insana hizmet ediyoruz. Hele hele ümmeti olmaktan büyük şeref duyduğumuz  Hz. peygamberin emrettiği; 'bir Müslüman bir işi yaparken Allah ondan en iyi yapmasını ister' dediği bir peygamberin ümmeti olarak en iyiyi yapmakla mükellefiz" şeklinde konuştu. 

En önemli güç; bilgi

Konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunan Göksu, "Siz 21. yüzyılın yükünü taşıyacaksınız. Büyük bir medeniyetin değerini taşıyacaksınız. Taşıdığınız diploma bir kağıt parçası olmayacak. Size İmam Hatip mezunu olarak bakacaklar. Size farklı anlam ve misyon yükleyecekler. Lütfen o yükleneceğiniz misyonu taşıyabilecek bilgi gücüne şimdiden sahip olun. Bilin ki hayattaki en önemli güç bilgidir. Bizler üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız" diye konuştu. 

Başkan Göksu'dan müjdeler

Fatih Mahallesi'ne Esenler'in örnek gençlik merkezini yaptıklarını kaydeden Göksu, "Orada takviye derslere alabilecek, sportif ve kültürel çok çeşitli etkinliklere katılabileceksiniz. Yine Fatih Mahallesi'nde Üçbaşaranlar Camii'nin etrafını kamulaştırması bitmek üzere. O noktaya yer altı otoparkı, pazar ve üzerine devasa park yapıyoruz. Türkiye'nin en büyük imam hatip kompleksini Nene Hatun Mahallesi'ne yapacağız. İkincisini de Kemer Mahallesi'ne yapacağız" dedi. 

Ne kadar guru duysanız azdır

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, "Her cuma namazını ilçemizin farklı camilerinde kılıyoruz. Bugün de bu mescitte kılmak beni mutlu etti. Kısa sürede değerli  Belediye Başkanımız size  güzel ve estetik bir camii hediye etti. Ne kadar gurur duysanız azdır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin ettiği duayla Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii'nin kurdelesi kesildi. Törenin ardından katılımcılara Esenler'de gelenekselleşen Cuma Pilavı ikram edildi. 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Levent Camisi inşaatı havadan görüntülendi
  • 27.02.2020 14:41

Levent Camisi inşaatı havadan görüntülendi

İstanbul'da 18 dönümlük araziye inşa edilecek, büyüklüğü 5 bin 744 metrekare, ka ...

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akını
  • 01.08.2020 12:39

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akını

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Bayram Namazı'ndan itibaren Kurban Bayramı süres ...

Doğadaki enerji teknolojinin yardımıyla evlere taşınıyor
  • 07.06.2021 11:56

Doğadaki enerji teknolojinin yardımıyla evlere taşınıyor

Yaşam alanları olan evler için en önemli konuların başında iç mekanların iklimle ...

Ayasofya’da yerli ve yabancı turist yoğunluğu
  • 25.07.2020 11:41

Ayasofya’da yerli ve yabancı turist yoğunluğu

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen turistler ...

Vatandaşlar erken saatte Ayasofya’ya akın etti
  • 24.07.2020 09:06

Vatandaşlar erken saatte Ayasofya’ya akın etti

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılışı için gelen vatandaşlar sabahın erken ...

'Dönüşümü rant için değil can için yapıyoruz'
  • 24.03.2016 11:33

'Dönüşümü rant için değil can için yapıyoruz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşümün rant için deği ...