maritbet girişmaritbet
Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey'den kentsel dönüşüm önerisi!

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey'den kentsel dönüşüm önerisi!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den geldi. Bozbey, mahalle bazında bütüncül plan, parçacıklı uygulamayla bu işin çözülebileceğini söyledi.

Bursa'da tartışmalara neden olan 0. 50 emsalin revizyona gidilmesinin planlandığı şu günlerde, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den kentsel dönüşüm için alternatif bir öneri geldi. 
Kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'inden fazlasının gerçekleştiği Nilüfer'de, bu konuda oldukça muzdarip olan Başkan Bozbey, yeni bir çözüm önerisi sundu. Bozbey'e göre çare parsel bazlı çalışma yerine bütüncül planda. 

“Bütüncül plan, parçacıklı uygulama” 

Mahalleleri tek mahalle ya da iki üç mahalle bazında bütüncül plan yapıp parçacıklı uygulamayla, bu işin çözülmesi gerektiğini vurgulayan Bozbey, “Bugüne kadar ne söylediysek bakan da, başbakan da cumhurbaşkanı da aynı şeyi söyledi. Demek ki biz yıllardır doğru söylüyoruz. Ama yöneticileri ikna edemiyoruz. Şu anda 0.50 parsel bazında yapılıyor. Biz plan bazında yapılmasını öneriyoruz. Örneğin, İhsaniye, Karaman ve Esentepe'yi bir plan yapalım. Burada yolları genişletebiliriz, kamuya ait alanlar oluşturabiliriz. Bir plan yapalım ve herkes o plan dahilinde yapacağını bilsin. Ya da Ataevler, Barış, Cumhuriyet, Fethiye, Işıktepe'yi kapsayan bir plan yapalım.

Geçelim karşıya Konak, Beşevler, Çamlıca'da bir bir plan yapalım. Bütüncül plan parçacıklı uygulama. Planı bütüncül uygularsanız, tek tek uygulama imkanına kavuşursunuz. Planda o parsele ne önerilirse o uygulanacak. Bunu sağlamak zorundayız kenti ancak böyle yaşanabilir kıyarız. Aksi takdirde şu anda yaşanamaz kentlerin olmaya aday daha da ilginci kentsel kirlilik de çok fazla Bursa. Biz bu konuda Ataevlerde bir proje yaptık. Önerdik kabul edilmedi. Hala Mecliste bekliyor. Gerekirse 3 ay yada 6 ay durduralım kentsel dönüşüm çalışmalarını ama bu işi sağlıklı bir şekilde kökünden çözelim” diye konuştu. 

“Tüm dinamiklerle ortak karar alalım”

Önerilerinin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş tarafından dikkate alınacağına inandığını kaydeden Bozbey, “Yıkılanlar var, yıkılmakta olanlar var. Ruhsat almamış olup da yıkanlar var. O kadar problem var ki bu konunda. Sadece burada meclisin alacağı karar değil hukukçuların, akademik odaların ve müteahhitlerin de bir araya gelerek ortak bir çözüm noktasında buluşması gerekiyor. Bu kent hepimizin. Bursa'nın neresinde yaşıyorsak yaşayalım ama hepimizin kenti. Onun için koruyup, yaşanabilir bir kent oluşturmamız gerek. Yaşanamayan kentlerde hiç kimse durmaz. Onun için bu konuda hep beraber bir araya gelip yaşanabilir kentten yana ortak bir çözümle bu iş çözülmelidir” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Nilüfer Belediyesi’nden 18.8 milyon liraya satılık arsa!
  • 13.12.2017 09:27

Bursa Nilüfer Belediyesi’nden 18.8 milyon liraya satılık arsa!

Bursa’nın İrfaniye Mahallesi’nde konumlanan arsa, Nilüfer Belediyesi tarafından ...

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey'den kentsel dönüşüm önerisi!
  • 05.12.2017 17:31

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey'den kentsel dönüşüm önerisi!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den geldi. Bozbey, mahalle bazında bütü ...