maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm zirvesinde son oturum ‘Yatırım Fırsatları’

Kentsel dönüşüm zirvesinde son oturum ‘Yatırım Fırsatları’

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde Yatırım Fırsatları paneli dikkat çekti

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nin bir diğer oturumu Yatırım Fırsatları'ydı. Güngör Uras'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Milliyet&Vatan Ege Temsilcisi Hamdi Türkmen, Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Şehir Plancısı Faruk Göksu katıldı.

Hüseyin Mutlu Akpınar
Karşıyaka Belediye Başkanı

İzmir'in incisi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ‘Karşıyaka İzmir'in değil Türkiye'nin en önemli ilçelerinden birisi. Onlarca kültürü bir arada yaşayan ve yaşatan en önemli kentlerden birisidir. 1980'ten sonra gelişen hızlı çarpık yapılaşma kent estetiğini ortadan kaldırdı. Biz bu estetiği yeniden geri getirmek istiyoruz. Deniz kentleri karadan değil denizden planlanır. Bugün İzmir karadan planlandığı için bu konumda. Alaybey bölgesinde kafamı sokacak evim olsun mantığı nedeniyle ortaya çıkan yapılaşma güneş görmeyen evleri meydana getirdi. Karşıyaka'da 2 bin 400'den fazla bina yıkılabilir dönüşüm kapsamında' yer alıyor.

Muhittin Selvitopu
Karabağlar Başkanı

İzmir'in dikkat çeken semti Karabağlar'ın belediye başkanı Muhittin Selvitopu ‘Karabağlarda 176 bin bağımsız bölüm var. Düzensiz yapılaşma kentte büyük sıkıntı oluşturuyor. Belediyemizin kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Biz kentsel dönüşümde asıl olarak yerinde dönüşüm hedefliyoruz. Biz kentsel dönüşümü destekliyoruz' diye konuştu.

Faruk Göksu
Şehir Plancısı

Türkiye'nin ünlü şehir plancısı Faruk Göksu'da panelde söz aldı. Göksu ‘30 yıldır kentsel dönüşümle ilgileniyorum. Tasarım ve uzlaşma kelimelerini başkanlardan duyduğuma sevindim. Bu iki kelime kentsel dönüşümün temel kavramı. Bu 65 yılda yaptığımız üçüncü dönüşüm. O yüzden bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Geçen yılı tasarım yılı ilan ettik ve tasarım atölyesi kurduk. İlk iki dönüşüm sürecinde kentler için iyi vizyonlar ortaya koyamadık. Bu nedenle geçtiğimiz yıl vizyon atölyesi kurduk. 81 kent 81 vizyon projesiyle vizyonları tamamladık. Bizim kentsel dönüşüm çerçevemiz şu şekilde;

  • Kimlik
  • Kapasite
  • Kaynak
  • Katılım
  • Kaliteli Çevreler
  • Kurgu

Metehan Kavuk
Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı

Point Bornova projesinin yapımcısı Kavuklar Gayrimenkul'ün Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk ‘Kentsel dönüşümü destekliyoruz. Özellikle ulaşım altyapısını doğru kurgulanması çok önemli. Geçen sene 800 bin araç satıldı. Bu rakam bu sene düşmesine rağmen önümüzdeki yıllarda artacak. Bu da yolların yetmemesi anlamına geliyor. İzmir, Ege'nin incisi. Yeni kent merkezi bize yeterli olacaktır. Burada 3,5 yoğunluğun fazla olduğunu düşünüyorum. Otel ve turizm alanlarının ek emsal ve teşviklerle desteklenmesi gerektiğine inanıyorum' dedi.

Hamdi Türkmen
Milliyet&Vatan Ege Temsilcisi

Hamdi Türkmen ‘41 yıldır İzmir'de gazetecilik yapıyorum. İzmir'in çeşitli boyutlarını gördüm. Burada denize girilirkenki zamanı da yaşadım, bozulmayı da. Şuan İzmir 3. aşamasında ve yeniden yapılanma sürecinde. Bu yeni adımlar atılırken İzmir'in 60 ve 70'li yılları baz alınarak ve bu yönde planlanarak yeni sistem yapılmalı' dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm hızlandı!
  • 04.06.2014 15:39

Karşıyaka'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil ...

Mehmet Okay'ın gözüyle İzmir ve dönüşüm!
  • 04.06.2014 11:23

Mehmet Okay'ın gözüyle İzmir ve dönüşüm!

Ant Yapı'nın patronu Mehmet Okay, İzmir Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde konuştu. Oka ...

Emre Çamlıbel'den İzmir'e kentsel dönüşüm önerisi!
  • 04.06.2014 10:58

Emre Çamlıbel'den İzmir'e kentsel dönüşüm önerisi!

Soyak Holding CEO'su, İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde konuştu. ...

Vartaş ‘Fikirtepe’de 12 bin kişiyle tek tek görüştük’
  • 04.06.2014 17:28

Vartaş ‘Fikirtepe’de 12 bin kişiyle tek tek görüştük’

VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Barata, Fikirtepe’de 12 bin kişiyle tek tek g ...

Kentsel dönüşüm zirvesinde son oturum ‘Yatırım Fırsatları’
  • 03.06.2014 14:41

Kentsel dönüşüm zirvesinde son oturum ‘Yatırım Fırsatları’

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde Yatırım Fırsatları paneli dikka ...

Kentsel dönüşümü canlı yayında izleme fırsatı!
  • 02.06.2014 13:38

Kentsel dönüşümü canlı yayında izleme fırsatı!

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi 3 Haziran sabahı saat 10'da emlakta ...