maritbet girişmaritbet
İşsizlikten sonraki en büyük sorun kentsel dönüşüm

İşsizlikten sonraki en büyük sorun kentsel dönüşüm

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, işsizlikten sonra en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğunu, Türkiye'nin bunu bugünden yarına mutlaka başarması gerektiğini söyledi

Müsiad İnşaat Sektör Kurulu Türkiye İstişare toplantısı Trabzon'da "Kentsel Dönüşüm'' başlığıyla yapıldı.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, işsizlikten sonra en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğunu, Türkiye'nin bunu bugünden yarına mutlaka başarması gerektiğini söyledi. Bayraktar, TOKİ'nin Türkiye'de 81 ilde ve yaklaşık 800 ilçede 2 bine yakın şantiye kurduğunu belirterek, "460 bin konut rakamına ulaştık. Bu rakam 100 bini aşkın 18 şehir demektir" dedi.

Türk inşaat sektörünün Çin'den sonra ikinci sıraya çıktığını anlatan Bayraktar, "Dünyanın her yerinde Türk inşaat sektörünün kule vinçleri çalışıyor. TOKİ'ye de 15 devletten işbirliği talebi var. Bu doğrultuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz'' diye konuştu. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Şaban Önder Kıraç da Türkiye'de müteahhit enflasyonu olduğunu belirterek, "TOKİ gibi kuruluşların önünü açabilmek için yeni bir çalışma başlattık. Müteahhitlik sektörünü denetim altına almak ve izlemek önem verdiğimiz bir konu. Etik kurallara uymayan müteahhitleri sektörden uzaklaştırmak için çalışma başlattık'' dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz