maritbet girişmaritbet
Gaziosmanpaşa İstanbul'un en modern bölgesi olacak

Gaziosmanpaşa İstanbul'un en modern bölgesi olacak

İstanbul’un kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük bir adım atılarak Gaziosmanpaşa’da 1 milyon metrekarelik alanın dönüşümü için düğmeye basıldı

Türkiye'nin en büyük projesi olacak bu dönüşüm, İhlas Yapı A.Ş. tarafından hayata geçirilecek. İnşaat sektörünün köklü firması İhlas Yapı A.Ş., Gaziosmanpaşa'da başlattığı kentsel dönüşüm projesiyle Türkiye'nin en büyük projesini hayata geçiriyor. Dev bir yatırımla hayata geçirilen proje için çalışmalar hızla başlatıldı. Bugüne dek 15 bin konutun teslimini tamamlayan, Marmara Evleri, Bizim Evler ve KristalŞehir gibi markalı konut projelerinin mimari İhlas Yapı A.Ş. büyük bir yatırıma imza atıyor. İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli bir girişim yapan İhlas Yapı A.Ş., şehrin en yoğun bölgelerinden Gaziosmanpaşa'da 1 milyon metrekarelik alanın dönüşümünü yapacak.

İSTANBUL EN NİTELİKLİ İLÇESİ OLACAK

Gaziosmanpaşa'daki yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan İhlas Holding İcra Kurulu Başkanı Kani Bozbay; “Bugüne kadarki bilgi, kalite ve tecrübemizi bu projemize yansıtacağız. Bölgede gerçekleştirilecek çalışmalarla Türkiye'nin en büyük özel sektör projesine imzamızı atıyoruz. Bunun ötesinde, İstanbul'un kentsel dönüşüm tarihinde örnek teşkil edecek en geniş ölçekli dönüşümü de hayata geçiriyoruz. Bu proje; caddeleri, sokakları, sosyal ve kültürel alanlarıyla bambaşka bir şehir olacak. Bir diğer anlamda bu bölge Maslak, Nişantaşı ve Büyükdere gibi şehrin merkezi noktalarının alternatifi olacak. Son derece kapsamlı bir şekilde geliştirilen bu projenin ilk etabından 1 milyar 860 milyon Dolar ciro hedeflemekteyiz ” dedi.

BEŞ BÜYÜK MİMARİ GRUP ÇALIŞIYOR

Gaziosmanpaşa dönüşüm projesinin, örnek niteliği taşıdığını ve sonraki kentsel dönüşüm projelerine yön göstereceğini belirten Bozbay şunları söyledi; “Gaziosmanpaşa dönüşüm projesine büyük önem veriyoruz. Her safhasında sağlam adımlar atarak projeyi geliştiriyoruz. Bu anlamda yerli ve yabancı beş büyük mimari gruba proje çizdiriyoruz. Yabancı gruplar arasında dünyaca ünlü SOM Architects ve Foster bulunuyor. Dönüşüme tabi tutulan alan 1 milyon metrekareye ulaşıyor. 3 veya 4 etaptan oluşacak bu projeyi her detayını tasarlayarak hayata geçirmek için master plan dahilinde geliştiriyoruz.” dedi.

BELEDİYENİN GİRİŞİMLERİYLE GÜÇLÜ ADIMLAR ATILIYOR

Dönüşüme tabi tutulacak bölgedeki hak sahipleriyle Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin görüştüğünü belirten Bozbay; “Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin iştiraki GOPAŞ, uzun zamandır bölgedeki hak sahipleriyle anlaşmaya varıyordu. GOPAŞ, projenin hayata sokulması için birçok firmadan talep topladı. Bu bir ihale değildi. Başvuran firmaların yeterliliklerine ve geçmişte gerçekleştirdiği projelerine bakılıyordu. Gaziosmanpaşa Belediyesi onca firma arasından İhlas Yapı A.Ş.'yi yeterli buldu. İhlas Yapı A.Ş.'nin sektördeki deneyimi ve başarılı geçmişi bu projenin yürütülmesindeki en büyük göstergedir. İstanbul için böylesine önemli bir projede yer almak gurur duyuyoruz.” dedi.

NİSANDA SATIŞA ÇIKMASI HEDEFLENİYOR

Gaziosmanpaşa dönüşüm projesinin tüm donatılarıyla İstanbul'a yeni bir yaşam alanı kazandıracağının altını çizen Bozbay; “İlk etabında 4.500 konutun yer alacağı proje A, B ve C sosyo ekonomik gruplara hitap edecek. Çalışmalarımız hızla ilerlerken, projenin ilk etabını nisanda satışa çıkarmayı hedefliyoruz. ” dedi.

Necmi Çiçekci

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması yaşanan bölge havadan görüntülendi!
  • 22.04.2024 17:27

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması yaşanan bölge havadan görüntülendi!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak'ta yaşanan toprak kaymasının a ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm yapmayanlardan hesap sorun"
  • 10.07.2023 17:45

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm yapmayanlardan hesap sorun"

  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosm ...

Sezayi Köse Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümü anlatıyor!
  • 27.12.2022 11:00

Sezayi Köse Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşümü anlatıyor!

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, Gazios ...

TOKİ Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm konutları görüntülendi!
  • 27.12.2022 10:34

TOKİ Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm konutları görüntülendi!

Gaziosmanpaşa'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Ken ...

Bakan Kurum: "İstanbul'da 65 riskli alanımız var"
  • 10.10.2020 09:46

Bakan Kurum: "İstanbul'da 65 riskli alanımız var"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 1739 ...

Hasan Tahsin Usta 'Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı
  • 23.02.2018 17:33

Hasan Tahsin Usta 'Kentsel Dönüşüm Kongresi'ne katıldı

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, 5. Ulusal Her Yönüyle Kentsel ...