maritbet girişmaritbet
Fikirtepe'ye 5 milyarlık TOKİ ve Emlak Konut imzası!

Fikirtepe'ye 5 milyarlık TOKİ ve Emlak Konut imzası!

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç, emlaktasondakika.com'a Yeni Fikirtepe Projesi'ni anlattı. Yeni dönüşümde TOKİ ve Emlak Konut imzası olacak

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün düğümü çözülüyor. Yıllardır tıkanan dönüşüm sürecinde net bir adım atıldı. 2012 yılında devreye giren Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası kapsamında Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm süreci, büyük olaylara sahne olarak bugüne kadar gelmişti. Birçok firmanın iflas ettiği Fikirtepe bölgesinde nadir inşaat şirketleri başladıkları projeyi tamamlamıştı.

Yarım kalan inşaat, boşaltılıp yıkımı için beklenen evlerde tatsız görüntüler ortaya çıkmış, kentsel dönüşüm süreci adeta tıkanmıştı. Çoğu kez, ‘'Yeniden Dönüşüm Başlıyor'' sloganıyla yola çıkılan Fikirtepe'de bir yol alınamamıştı.

5 milyar liralık Yeni Fikirtepe Projesi

Uzun süredir bir adım atılmayan bölgenin geleceği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, büyük bir adım attı. Dün gerçekleştirilen toplantılarda Fikirtepe'nin TOKİ ve Emlak Konut GYO eliyle inşa edileceği kararı açıklandı. Toplamda 5 milyar lira büyüklüğe sahip olacak olan Yeni Fikirtepe Projesi için düğmeye basıldı.

Bakan Fikirtepe'deki müteahhitlerle görüştü

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz FİDEM Başkanı Ercüment Oruç ise, gerçekleştirilen toplantılar ve Fikirtepe'nin geleceği için önemli açıklamalarda bulundu. Fikirtepe'nin geleceğinin en net bu toplantı sonrasında ortaya çıktığını ifade eden Oruç ‘'Bakan Kurum, saat 12'de müteahhitleri topladı. STK'ları çağırmadan bölgedeki müteahhitlerle görüştü. Başlamış kabası devam eden inşaatlar var, onlar için siz devam edecek misiniz diye sorduğunu biliyorum. Eğer devam etmeyeceksiniz biz devam edeceğiz dediği söyleniyor. Bunun dışında yıkılan alanların hepsini TOKİ Emlak Konut alıyor'' dedi.

Müteahhitlerden çalışma planı istedi

Fikirtepe bölgesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarında önemli kararlar aldındığını belirten Oruç ‘'Sayın Bakan, bölgede projesine devam edecek firmalardan çalışma planı istedi. Bakan, bölgedeki 40 adayı TOKİ ve Emlak Konut'la yapacağını söyledi'' diye konuştu.

Fikirtepe için müthiş plan

‘'STK'lar olarak elimizde dosyalarla Sayın Bakan Kurum'a çözüm anlamında yardımcı olmaya çalıştık'' diyen Oruç ‘'Bakan bey bizim söyleyeceklerimizden daha güzel detaylar aktardı. O nedenle biz dosyalarımızı dahi sunmadık. Çünkü hakikaten Fikirtepe'nin geleceği için müthiş bir plan hazırlanmış'' ifadelerini kullandı.

Özel sektörle kentsel dönüşüm, rantsal dönüşüm oluyor

Bölge halkının, STK'ların alınan karardan memnun olduğunu dile getiren Oruç ‘'Biz çok mutluyuz, beklediğimiz oldu. Yıllardır bu anı bekliyorduk, mahallede konuştuğumuz olay da buydu. Müteahhitler tıkanmıştı, devlet eli gerekiyordu. Kentsel dönüşümün Türkiye'de bu şekilde hızlanması gerekiyor. Kentsel dönüşüm özel sektörle olmuyor. Özel sektör işin içine girdiği zaman bu iş rantsal dönüşüme dönüyor. Türkiye'nin kentsel dönüşümünde bence devlet eli mutlaka olmalı'' dedi.

emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ercüment Oruç, Fikirtepe'yi değerlendirdi!
  • 15.02.2017 15:21

Ercüment Oruç, Fikirtepe'yi değerlendirdi!

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün son durumunu emlak ...

Ercüment Oruç, Fikirtepe kentsel dönüşümünü anlattı!
  • 21.04.2015 10:48

Ercüment Oruç, Fikirtepe kentsel dönüşümünü anlattı!

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç, Fikirtepe kentsel dönüşümü için çözümleri sıraladı. ...

Ercüment Oruç, Fikirtepe'yi anlattı!
  • 02.03.2015 16:02

Ercüment Oruç, Fikirtepe'yi anlattı!

Ercüment Oruç, Fikirtepe'de çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. ...

Türkiye'de depreme dayanıksız konut sayısı belli oldu!
  • 27.03.2021 08:45

Türkiye'de depreme dayanıksız konut sayısı belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de 6,7 milyon riskli bina olduğu ...

Yeni Fikirtepe kentsel dönüşümünde ilk teslim 2023'te!
  • 06.03.2021 11:17

Yeni Fikirtepe kentsel dönüşümünde ilk teslim 2023'te!

Yeni hazırlanan imar planlarının onaylandığı Fikirtepe bölgesinde kentsel dönüşü ...

Fikirtepe'ye 5 milyarlık TOKİ ve Emlak Konut imzası!
  • 24.11.2020 11:34

Fikirtepe'ye 5 milyarlık TOKİ ve Emlak Konut imzası!

FİDEM Başkanı Ercüment Oruç, emlaktasondakika.com'a Yeni Fikirtepe Projesi'ni an ...