maritbet girişmaritbet
Fikirtepe’de top İBB’ye geçti, patronlar ne dedi?

Fikirtepe’de top İBB’ye geçti, patronlar ne dedi?

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geçti

İstanbul'da kentsel dönüşüm diyince akla ilk gelen bölge olan Fikirtepe'de hareketli günler yaşanıyor. Daha önce tıkanan süreci açmak için tüm yetkileri eline alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu yetkileri tekrar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde devredecek. Bu kararın alınmasında İBB'nin bölgeyi çok iyi bilmesi etkili oldu. Konuyla ilgili bölgedeki patronların emlaktasondakika.com'a verdiği açıklama şu yönde;

Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Şemsettin Aydın

Yetkinin İBB'ye geçmesi işleri hızlandırır

Baysaş İnşaat olarak tüm bilgilere hakim değiliz iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü İBB kentsel dünüşüm konusunda Fikirtepe7nin tüm detaylarına hakim ve işi biliyor. Deneyimli kadrolara sahip. İBB ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordineli çalışacaklar. Yetki bakanlıkta olacak ama işleri İBB yürütecek. Böylece bakanlığın iş yüküde azalacak. Şu anda biz başta olmak üzere en az 7-8 firma ruhsat alabilecek düzeyde. Nuhoğlu, Teknik Yapı, Emay İnşaat'ın planlarının hazır olduğun biliyorum.

Vartaş Genel Müdürü Hasan Can Yavuz

Bizim için önemli olan sorunun çözülmesidir

Bu karar Fikirtepe için yeni bir sayfanın açılmasına neden oluşturacaktır. Böyle bir güç birliğinin iyi olacağını düşünüyoruz. Bu durumda bakanlığın konudan uzaklaşacağı düşünülmemeli. Bakanlık koordinasyonu sağlamak üzere yine devrede olacaktır. Bu tür büyük ve uzun soluklu projelerde yerel yönetimlerin katkısı çok büyüktür, bizim için çözüm önemli, kim veya hangi kurum çözüm üretebiliyorsa bizim için değer üretiyor anlamına gelmektedir..
Biz ilgilendiğimiz adalarda hak sahiplerine iki senedir kira ödüyoruz. Süre uzayıp inşaatın başlayamıyor olması her ay ödenen kiraların boşa veriliyor izleniminin oluşmasına neden oluyor. Mali anlamda kolay karşılanabilir bir durum olmadığı takdir edilmelidir. Bu sorunun çözülmesi için devletin fikir ve eylem üretmesi bizim için önemlidir. Çünkü bir an önce harekete geçilmesini bekliyoruz. Firma olarak yaşadığımız sorunların yanı sıra vatandaşlar da çeşitli zorluklar yaşıyor ve bunu artık her ortamda dile getiriyorlar. Yerel yönetime veya basına açıklamalarda bulunuyorlar. Proje alanı içindeki boşaltılmış binalar çevre sakinlerini rahatsız edecek bir yaşam tarzı oluşmasına neden oluyor, etrafa tehlike saçıyorlar, ahlaki çöküntü yaşanıyor ve henüz orada yaşayan aileleri zor durumda bırakıyorlar.

Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan

Bölgedeki sorun bir an önce çözülmeli

'Fikirtepe bölgesinde başlangıcı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapmıştı. Çalışmalar devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgeyi kendi kontrolüne aldı. Bunun en büyük avantajı bizim açımızdan bölgenin Afet Yasası kapsamına alınması oldu. Bu sayede her bina için tutanak zorunluluğu ortadan kalktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgeyle ilgili bir tasarım hazırladı. Biz o süreçte ruhsat alamadık, son aldığımız duyuma göre ise ruhsatları İBB verecek. Şuanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ruhsat başvurularını almıyor. Bunun sebebini, çalışmaların İBB'ye geçecek olması olarak düşünüyoruz. Eğer çalışmalar İBB'ye geçerse ruhsat alımları daha seri olur. Babacan Yapı olarak isteğimiz vatandaşların ve biz dahil müteahhit firmaların mağduriyetinin giderilmesi. Yeni yasa kapsamında ruhsat alınmadan satışa çıkılmıyor, biz de satış yapmıyoruz ancak vatandaşa hak kayıplarını ödemeye devam ediyoruz. En büyük temennimiz sorunun bir an önce çözüme kavuşması'

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 12.04.2022 17:56

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, basın ...

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor
  • 12.04.2022 17:45

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor

Kentsel dönüşümün devlet eliyle yürütülmesine karar verilen Fikirtepe'de hızlı ş ...

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!
  • 11.04.2022 12:12

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm noktalarından Kadıköy Fikirtepe'de düğüm çözülüyor ...

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!
  • 09.04.2022 10:39

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!

Bakan Murat Kurum, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm şantiyesi çalışanları ve Fikir ...

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!
  • 08.03.2022 09:50

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son olarak Ilgın İnşaat ile s ...

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!
  • 08.01.2022 10:32

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 3472 ada 1 parselin inşasını Maks ...