maritbet girişmaritbet
Fikirtepe’de kentsel dönüşümün tarihi yazılıyor

Fikirtepe’de kentsel dönüşümün tarihi yazılıyor

Teknik Yapı, Anka Yapı ve Emay İnşaat projeleri için ruhsat aldı projeler için düğmeye bastı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin açıklamalarıyla birlikte Fikirtepe'de ruhsat süreci hızlandı. Emay İnşaat, Teknik Yapı ve Anka Yapı projeleri için ruhsat alan 3 firma oldu. Uzun süren çalışmalar sonucunda bölgede ilk kazmanın vurulacak olması heyecanı yaşanıyor. Aynı bölge faaliyet gösteren 7-8 firmanın da ruhsat için başvuru yaptığı gelen bilgiler arasında.

Bölgenin kaderi değişiyor

Yaklaşık 3 yıldır yıkık evleri ve boş sokakları ile hayalet şehri andıran Fikirtepe'de artık ruhsat problemi ortadan kalktı. Bölgenin ilk ruhsat alan firmaları arasında yer alan Anka Yapı'nın projesi Evim Kadıköy'de 2500 daire yer alıyor. İlk etabı 550 konuttan oluşan projeyle Fikirtepe farklı bir yüze kavuşacak.

İdris Güllüce'ye teşekkür

Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel konuyla ilgili olarak emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu. Temel ‘Öncelikle sayın bakanımız İdris Güllüce'ye teşekkür ediyoruz. Burada bizimle birlikte Emay İnşaat ve Teknik Yapı 14 Şubat 2014 günü online sistemle ruhsatlarını aldılar' dedi.

Fikirtepe'de artık problem yok

Bölgenin verilen ruhsatlarla birlikte yeniden hareketlendiğini belirten Şaadet Temel ‘Artık Fikirtepe'de bir firma anlaşmalarını yapıp evraklarını tamamladıysa ruhsat problemi yaşamayacak. Bizden sonra 7-8 firma daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni'ne dosyalarını ulaştırıp başvuruda bulundu. Seçimden önce veya hemen sonra 4-5 firma daha ruhsat alır' açıklamalarında bulundu.

Teknik Yapı'nın ilk adımı 650 konut

Sektörün lokomotif firmaları arasında yer alan Teknik Yapı'da Fikirtepe'de ruhsat problemini aşan ilk firmalar arasında yer alıyor. İlk projesiyle 650 konut inşa edecek olan firmada çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projenin tanıtımı 4 Mart'ta yapılacak.

İlk proje karma, ikinci 1 ay sonra

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım 650 konutluk karma projenin satışı için gün saydıklarını açıkladı. Durbakayım ‘E-100 otobanına sıfır konumda yer alan ilk projemiz konut, home ofis ve ticari birimlerden oluşacak' dedi. Durbakayım Fikirtepe'deki ikinci projelerinde ise satışların 1 ay sonra başlayacağı müjdesini verdi.

Bakanlık ve İBB hassas davrandı

Bölgedeki çalışmaların 2 buçuk yıldır devam ettiğini açıklayan Durbakayım '40 yıllık tecrübelerimize dayanarak Fikirtepe'de haklı olduğumuzu herkes gördü' dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konuyla ilgili hassas davrandıklarını belirten Durbakayım ‘Fikirtepe'nin, Türkiye'de kentsel dönüşüme örnek olması için çok hassas davranıldı. Süreç bu yüzden uzadı ancak sonunda mutlu sona ulaşıldı' açıklamasında bulundu.

1700 konutluk Kent Plus geliyor

Ruhsat çalışmalarını tamamlayan firmalar arasında bulunan Emay İnşaat, Kent Plus Kadıköy için start verdi. Satışların 26 Şubat 2014 günü başlayacağı proje Türkiye'nin önemli mimarları arasında yer alan Ömer Çamoğlu tarafından tasarlandı.

16 bin metrekaresi yeşil alan

30 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilen ve 3 bloktan meydana gelmekte olan proje sosyal donatılarıyla dikkat çekiyor. 16 dönümlük yeşil alanıyla bölgeye hak ettiği değeri veren firma 1 buçuk yıllık süreç içerisinde 132 parselde 530 kişi ile sözleşme imzaladı. 

Farklı konut tipleri

Bölgenin önemli projeleri arasında yer alan Kentplus Kadıköy içerisinde 1+0'dan başlayıp 4+1'e kadar yükselen ev seçenekleri yer almakta. Ayrıca proje içerisinde çocuk oyun alanlarından spor salonuna, yürüyüş parkurundan yüzme havuzuna, kuru temizlemeden otoparkına kadar birçok lüks donatı bir arada sunuluyor.

Bakan Güllüce ne demişti

Geçtiğimiz günlerde kentleşme ilgili olarak gömleğin iliklerinin çok uzun süre önce yanlık iliklendiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ‘Fikirtepe'de problem diye bir şey kalmadı. Top müteahhitlerde' açıklamasını yapmıştı.

Evim Kadıköy Künyesi

Toplam 2 bin 500 konuttan meydana gelen ve AE Mimarlık tarafından tasarlanan proje içerisinde 17 bin 400 metrekarelik yeşil alan bulunuyor. Stüdyo ile 5,5+1 arası konutların yer aldığı proje toplamda 3 etaptan oluşmakta.

Teknik Yapı Fikirtepe Künyesi

Teknik Yapı'nın bölgedeki ilk kentsel dönüşüm projesi 650 daireden oluşmakta. Konut, home ofis ve ticari birimlerin yer aldığı proje 11 bin 504 metrekare arsa üzerinde inşa ediliyor.

Kent Plus Kadıköy Künyesi

30 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve 16 dönümü yeşil alana ayrılan projede satışlar 26 Şubat 2014'te başlayacak. Proje içerisinde 1700 konut bulunuyor.

Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 12.04.2022 17:56

Sezayi Köse: "Fikirtepe'de 11 bin bağımsız bölümü 2 yıl sonra teslim etmeyi planlıyoruz"

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse, basın ...

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor
  • 12.04.2022 17:45

Fikirtepe'de çalışmalar hızla sürüyor

Kentsel dönüşümün devlet eliyle yürütülmesine karar verilen Fikirtepe'de hızlı ş ...

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!
  • 11.04.2022 12:12

Fikirtepe'de düğüm çözülüyor! 1134 konut tamamlandı!

İstanbul'daki kentsel dönüşüm noktalarından Kadıköy Fikirtepe'de düğüm çözülüyor ...

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!
  • 09.04.2022 10:39

Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son durum!

Bakan Murat Kurum, Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm şantiyesi çalışanları ve Fikir ...

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!
  • 08.03.2022 09:50

Emlak Konut'tan Fikirtepe kentsel dönüşümü için yeni imza!

Emlak Konut GYO, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde son olarak Ilgın İnşaat ile s ...

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!
  • 08.01.2022 10:32

Maksem Yapı, Fikirtepe'nin kentsel dönüşümünde rol alacak!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 3472 ada 1 parselin inşasını Maks ...