maritbet girişmaritbet
Erol Altan'dan çarpıcı kentsel dönüşüm yorumu

Erol Altan'dan çarpıcı kentsel dönüşüm yorumu

Yeşildağ İnşaat'ın genel müdürü kentsel dönüşümü masaya yatırdı

Son zamanlarda şiddetli yağan yağmur, birçok bölgede sel baskınlarına neden oluyor. Özellikle dere yataklarına yapılan evlerde maddi zararların fazla olması, inşaat sektöründe yeterince araştırma yapılmadan evlerin yapıldığı izlenimi bırakıyor.  Kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden yapılan konutlar, insanlar tarafından daha güvenli bulunuyor.

Şiddetli sağanak yağış,birçok bölgede hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış sonrasında Üsküdar'da deniz seviyesinin yükselmesiyle maddi ve manevi kayıplar meydana gelmişti. Doğal afet olarak adlandıracağımız şiddetli yağışlar evlerde su baskınlarına da yol açıyor ve inşaat firmalarının bu konudan ne kadar sorumlu olduğunu gözler önüne seriyor.

Birçok inşaat firmasının dere yataklarına yakın yerlerde yaptığı evler sel felaketinden en fazla etkilenen yerler arasında gösteriliyor. Şiddetli yağış sonrasında ev sahipleri ve esnaf zor durumda kalırken, inşaat firmalarının yer seçiminde ve yapılaşmada nasıl bir yol izlediği tartışılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yeşildağ İnşaat Genel Müdürü Erol Altan; “Yaşanan sel felaketleri insanların maddi manevi birçok kaybına yol açıyor. Bunların başında tabii ki bilinçsiz yapılan evler ve gecekondular geliyor. Artık birçok yerde kentsel dönüşüm başladı. Bizlerde Kağıthane bölgesinde kentsel dönüşüm başlattık. Kağıthane bölgesinde yüzde 75 oranında kentsel dönüşümden faydalanılacak alan var. Ancak Kentsel Dönüşüm eski binayı yık yerine yeni binayı yap demek değildir. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yeşildağ İnşaat olarak biz eski ve risk altındaki binaları yıkılarak yerine ada bazlı, blok nizamlı yeni projeler üretiyoruz. Ancak bu süreçte de vatandaşın bilgilendirilmesi bununla birlikte söz konusu mevcut binanın incelenerek uygunluğunun denetlenmesi büyük önem taşıyor. Kağıthane bölgesinde 40-50 yıl öncesine dayanan çarpık yapılaşma hakim. Bu süreçte bizim en önemli amacımız Kentsel Dönüşüm Birimimizle kentsel dönüşüm gerektiren konutları bilirkişiler ile denetleyerek yeniden yapılandırmak olacak. Vatandaşı bilgilendirmek ve bu iş birliğine dahil etmek oldukça önemli. Bu hususta da denetim hizmetinde en önemli ve en faydalı hizmeti sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Kentsel DönüşümUygulamalarının Denetlenmesi Büyük Önem Taşıyor

Sürdürülebilir projeler, konutlar, yeni şehirler-kırsal ve kentsel yerleşmelerin mekânsal dönüşümleri için kentsel dönüşüm birimleri; İstanbul'un yeni bir çehre kazanması ve konut kalitesi ile dünya metropolleri ile yarışır hale gelebilmesi açısından büyük önem taşıyor. ‘Kentsel Dönüşüm' uygulamalarının denetlenmesinde de büyük önem taşıyor. Bu amaçla yola çıkarak İstanbul'un en önemli merkezi lokasyonlarından biri olan Kağıthane bölgesinde bilirkişileri bir araya getiren Yeşildağ İnşaat, bölge gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, “2011 yılı Haziran ayından bu yana yaptığımız çalışmalarla kentsel dönüşüm sürecine katkı sağlıyoruz. Özellikle Yeşildağ İnşaat bünyesinde kurduğumuz Kentsel Dönüşüm Birimimiz, dönüşüm çalışmalarında hızla yol almak için büyük katkı sağlayacak. Devlet kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda firmalara gereken tüm desteği ve kolaylığı sağlıyor. Ancak bu konuda önemli olan husus vatandaşın kentsel dönüşümün gerekliliği konusunda bilinçlendirilmesi. Bu noktada da görev Kentsel Dönüşüm Birimine düşüyor. Kentsel Dönüşüm Birimi devreye girerek vatandaşa dönüşüm gerekliliğini en ince ayrıntısına kadar anlatıyor ve firma bazında konut sahibinden daha hızlı geri dönüş almamızı sağlıyor.” diyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

4401 Residence Kağıthane fiyat listesi açıklandı!
  • 28.03.2017 15:48

4401 Residence Kağıthane fiyat listesi açıklandı!

Kağıthane'de hayata geçirilen 4401 Residence projesinde teslimler 2019 yılında y ...

Yeşildağ Sıra Evler'de 235 bin TL'ye
  • 02.02.2016 14:18

Yeşildağ Sıra Evler'de 235 bin TL'ye

Yeşildağ İnşaat tarafından hayata geçirilen Sıra Evler projesinde fiyatlar 235 b ...

Mari Rezidans'ta 2+1 satışları tamamlandı
  • 17.11.2014 14:23

Mari Rezidans'ta 2+1 satışları tamamlandı

2 blokta 137 daireden meydana gelen Mari Rezidans'ta 2 oda 1 salon evlerin tamam ...

Yine yeniden bir kentsel dönüşüm projesiyle geliyor
  • 30.10.2014 17:04

Yine yeniden bir kentsel dönüşüm projesiyle geliyor

Yeşildağ İnşaat'ın en yeni kentsel dönüşüm projesi: Mihenk Rezidans! ...

Erol Altan'dan çarpıcı kentsel dönüşüm yorumu
  • 17.07.2014 10:31

Erol Altan'dan çarpıcı kentsel dönüşüm yorumu

Yeşildağ İnşaat'ın genel müdürü kentsel dönüşümü masaya yatırdı ...

Erol Altan 'Konut sektöründe canlılık dönemi başlıyor'
  • 17.04.2014 13:48

Erol Altan 'Konut sektöründe canlılık dönemi başlıyor'

Yeşildağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altan, önümüzdeki dönemler için konu ...