maritbet girişmaritbet
'Belediyelerimize düşen birinci iş kentsel dönüşüm'

'Belediyelerimize düşen birinci iş kentsel dönüşüm'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Belediyelerimize düşen birinci iş, bir an önce şehirlerimizi yenilemektir" dedi.

Kemalpaşa Belediyesi Kültür Sanat ve Spor Merkezi'nin açılışına katılan Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, belediye başkanlığının kolay bir iş olmadığını, kendisinin de bu görevi yaptığını, Büyükşehir Belediye Başkanıyla aynı partide olunmaması durumunda zorluk çekileceğini söyledi.

Özhaseki, belediye başkanı olan kişinin iyi niyetli olması, bu işi sevmesi ve çalışması gerektiğini aktararak, "Hamdolsun biz belediyeciliğimizde hiç mazeretler üretmedik, şundan dolayı yapamıyoruz demedik. Sonra hiç kimseyi ayırmadık, A partili B partili demedik, filan mezhepten, filan mezhepten demedik. Madem aynı yerde yaşıyoruz  aynı toprağın insanıyız herkese eşit hizmet etmek isteyen bir inancımız vardı ve belediye başkanlığını da senelerce böyle yapıyorduk. Başarının da sırrı bu." dedi. 

Belediye başkanlığı döneminde yaşadıkları sıkıntılardan bahseden Özhaseki, kentteki hizmetlerinin ardından seçmenlerin kendisine destek verdiğini ve ikinci döneminde büyük bir oy aldığını anımsattı. 

İzmir'deki belediye çalışmalarını eleştirdi

Bakan Özhaseki, kentteki belediye çalışmalarını eleştirerek İzmir'in AK Partili belediyecilikle tanışması gerektiğini vurguladı.

Allah'ın İzmir'e binbir güzellikleri içerisinde bir doğa, tabiat verdiğini ancak üzerine yapılanlara bakıldığı zaman aynı güzellikleri söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Özhaseki, "Adeta güzel bir kumaş parçasını alıp param parça eden acemi terzilerin kullandığı bir kumaş gibi görünüyor." dedi.

Türkiye topraklarının yüzde 66'sının deprem bölgesinde yer aldığını aktaran Özhaseki, kentsel dönüşüm yapılarak depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. 

"Birinci iş kentsel dönüşüm"

Özhaseki, belediyelerin birinci işinin kentsel dönüşüm olması gerekli olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

"Birinci işimiz bu olması lazım, ülkemizi hazırlamalıyız. Allah korusun deprem gelirse altından kalkmamız çok zor olur, maddi hasarın altından kalkmak da çok zor olur, manevi tarafından yaraları sarmak da çok zor olur. O yüzden belediyelerimize düşen birinci iş, bir an önce şehirlerimizi yenilemektir. Türkiye için bir hazırlık yapıyoruz. Yakında yasalar çıkacak, ülke çapında yılda 500 bin bağımsız birimi yenileyeceğiz Allah'ın izniyle. 15 yıl devam ettiğimizde 7,5 milyon bağımsız birim eder. Neredeyse Türkiye'nin yarısı, buna bizim gücümüz yeter, aklımız erer, bilgimiz ve birikimimiz var. Allah'ın izniyle yakında da başlayacağız. O yüzden İzmir'de de hangi belediye olursa olsun partisini ayırmıyorum çalışma yaptığında, yenilemek istediğinde, insanlarına hizmet etmek istediğinde kapılar açık." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”
  • 30.01.2026 16:27

Bakan Kurum: “İstanbul’umuzu yenileyeceğiz güçlendireceğiz”

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi Kura Çekim Töreni’nde konuşan Bakan Kurum, İst ...

11 şehir küllerinden doğdu, yüzbinler yuvaya kavuştu
  • 29.12.2025 11:17

11 şehir küllerinden doğdu, yüzbinler yuvaya kavuştu

Asrın Felaketi olarak hatırlarda kalan 6 Şubat depremlerinin ardından bölgenin i ...

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi
  • 29.12.2025 10:04

455 bininci konutun anahtarı teslim edildi

Deprem bölgesinde yürütülen asrın inşa seferberliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E ...

Deprem konutları ‘455 Bin Konut Tamam’ temasıyla teslim ediliyor
  • 24.12.2025 15:29

Deprem konutları ‘455 Bin Konut Tamam’ temasıyla teslim ediliyor

Asrın felaketinin ardından deprem bölgesinde yürütülen ‘asrın inşa seferberliği’ ...

İstanbul Küçükçekmece’deki Doğuş Sitesi dönüşüyor
  • 09.12.2025 17:47

İstanbul Küçükçekmece’deki Doğuş Sitesi dönüşüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkan ...

Deprem bölgesinde son anahtar 27 Aralık'ta teslim ediliyor
  • 08.12.2025 10:58

Deprem bölgesinde son anahtar 27 Aralık'ta teslim ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, deprem bölgesinde son anaht ...