maritbet girişmaritbet
Antakya’da kaçak yapılaşmaya izin yok

Antakya’da kaçak yapılaşmaya izin yok

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kaçak yapılaşmaya asla izin verilmeyeceğini söyledi.

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce kentin muhtelif noktalarında tespit edilen kaçak yapıların yıkımlarının sürdüğünü ifade eden Savaş, son olarak Aksaray ve Saraykent Mahallelerinde ruhsatsız kaçak yapıları yıktıklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Göreve geldikleri günden bu yana kentte tespit edilen kaçak yapıları yıktıklarını dile getiren Savaş, kaçak yapılara ve kaçak yapı yapmak isteyenlere göz açtırılmadığını görevde bulundukları yaklaşık 3 yıllık süre içerisinde hiçbir kaçak yapıya izin verilmediğini söyledi.

Bu taleplerle gelen vatandaşlarla görüşme dahi yapmadığını anlatan Belediye Başkanı Savaş, "Belediyemizin ilgili ekipleri ve ilgili birimleri de bu konuda belediyenin çizdiği hassas çizgiyi bilirler. Bu çizginin dışına hiç kimse çıkamaz. Çıkanı tespit ettiğimiz anda gereken yapılır. Antakya'nın geleceğine dair olan hiçbir konuda taviz vermeyiz" ifadesinde bulundu. “Bir yandan kaçak yapılaşmaya karşı kararlı mücadelemiz sürerken diğer yandan ise vatandaşlarımıza uygun ödeme koşulları bulunan modern ve çağdaş konut alternatifleri sunabilmek için toplu konut hamlesine tüm hızıyla devam ediyoruz. TOKİ'de yapılan binalar hem her bütçeye uygun hem de modern ve insan ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılıyor. Bugün Antakya'da 950 adet konut yapılıyor. Bu konutların yüzde 80'ninden fazlası dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik yapılıyor" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz