maritbet girişmaritbet
Van'da binaların sadece 3'te biri ruhsatlı!

Van'da binaların sadece 3'te biri ruhsatlı!

Van Belediyesi tarafından kentteki son durum ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirildi. "Uygulama imar planı", "İlave Nazım Planı" ve "Koruma amaçlı imar revize planı" ile ilgili yapılan toplantıda konuşan Van Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Selma Aslan, Van'da yapıların sadece üçte birinin ruhsatlı olduğunu söyledi

 

Van Belediyesi tarafından kentteki son durum ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirildi. "Uygulama imar planı", "İlave Nazım Planı" ve "Koruma amaçlı imar revize planı" ile ilgili yapılan toplantıda konuşan Van Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Selma Aslan, Van'da yapıların sadece üçte birinin ruhsatlı olduğunu söyledi. Van'da toplamda 51 bin 412 yapıda çalışma yaptıklarını belirten Aslan, bu yapıların 10 bin 732'sinin ruhsatlı olduğunu söyledi.
 
Van Belediyesi, "Uygulama imar planı", "İlave Nazım Planı" ve "Koruma amaçlı imar revize planı" uygulamaları ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirdi. 
 
YAPILARIN 3'TE BİRİ RUHSATLI
 
Van Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Selma Aslan, kentte yaşanan iki deprem, sonrası ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kentte yaşanan bu olumsuzlukların ardından Van Belediyesi'nin bir dizi çalışmalar başlattığını aktaran Aslan, öncelikli olarak imar planı ile ilgili değişikliklerin yapılması için çaba harcadıklarını aktardı.
 
Aslan, "Bilindiği gibi 2009 yılında imar planı ihale edilmişti. Ancak hala hazır haritaların ve jeoloji raporlarının olmamasından dolayı ihale iptal edildi ve mahkeme sürece hala devam etmektedir. Depremden sonra imar revize çalışmalarının devam etmesi gerekiyordu ancak mahkeme sürecinin devam etmesinden kaynaklı sıkıntılar yaşandı. Bundan dolayı ilgili bakanlıkla bir protokol imzaladık.Bu protokolden sonra imar ve şehircilik çalışmaları başladı. Şimdi devam eden çalışmalara belediye ve sivil toplum örgütleri olarak katkı sunmamamız gerekiyor. Şuan yaptığımız çalıştay bununla ilgilidir.Kent genellinde tespit ettiğimiz sorunları harita üzerinden tespit ederek, değerlendireceğiz. Van'da toplamda 51 bin 412 yapı da çalışma yaptık. Bu yapıların 10 bin 732'si ruhsatlıdır. Buda yapıların ancak üçte birinin ruhsatlı olduğunu gösteriyor" dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra Van Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yapmış olduğu kent genelindeki çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı. Yapılan sinevizyon gösteriminden sonra toplantıya katılan tüm sivil toplum örgütleri ve katılımcıların görüş ve önerileri alındı.
Cemal Aşan / Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

"Van yeniden inşa edildi"
  • 14.10.2018 14:20

"Van yeniden inşa edildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar TOKİ ile yaklaşık 3 milyar ...

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı
  • 01.02.2012 16:42

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı

Çelik üreticisi ve çelik yapı sistemleriyle konut üreticisi olan Akşan Yapı Kent ...