maritbet girişmaritbet
Üçüncü İzmir için vize çıktı

Üçüncü İzmir için vize çıktı

İzmir'de yeni kent merkezi oluşturmak için Alsancak- Turan arasında hazırlanan imar planları için vize çıktı. Bayraklı Belediye meclisinde kentin geleceğine ışık tutacak Turan- Salhane Bölgesi Yeni Kent Merkezi İmar Planı görüşüldü

 

Kaynak: Milliyet Ege

 

İzmir'de yeni kent merkezi oluşturmak için Alsancak- Turan arasında hazırlanan imar planları için vize çıktı. Bayraklı Belediye meclisinde kentin geleceğine ışık tutacak Turan- Salhane Bölgesi Yeni Kent Merkezi İmar Planı görüşüldü.

AK Parti Grup Sözcüsü Ali Kökoğuz, planlar komisyonda görüşülürken birkaç noktada itiraz ettiklerini ancak mecliste olumlu yönde oy vereceklerini söyledi. Kökoğuz, "Yeni imar planın İzmir ve Bayraklı halkı için çok önemli. Ülke ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlayacak projenin, İzmir ve Bayraklı halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
CHP Grup Başkan Vekili Hatice Tatlı ise 1990'dan bu yana üzerinde konuşulan ve birçok kez mahkeme kararı ile iptal edilen plan yürürlüğü gireceği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Tatlı, planın 1/5 binlik üst planlarının Büyükşehir meclisinde kabul edildiğini hatırlatarak, "Biz de 1/binlik uygulama imar planını kabul ettik. Yıllardır Bayraklı halkının beklediği bu planları hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Plan, AK Partili ve CHP'li üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.

Süreç nasıl işledi?

İzmir Büyükşehir, Karşıyaka ve Konak belediyelerinin ortaklaşa çalışmaları sonucunda, Alsancak- Turan arasındaki bölgenin ABD'nin gökdelenleriyle meşhur Manhattan kenti gibi olması planlandı. "3'üncü İzmir" ya da "Yeni Kent Merkezi" gibi isimlerle adlandırılan İzmir Limanı ile Karşıyaka Turan arasında kalan 500 hektarlık alanla ilgili, Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ahmet Piriştina döneminde "Uluslararası Tasarım Fikir Yarışması" açıldı. Ortaya çıkan proje doğrultusunda nazım imar planları hazırlandı. Büyükşehir Belediye meclisi, planlarda bazı değişiklikler yapınca, Valilik buna itiraz etti. Belediye de revizyon yaptı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Yüksel Çakmur, jeolojik etütleri yapılmadığını belirterek planın iptalini ve yürütmenin durdurulmasını talep etti. Mahkeme, önce yürütmeyi durdurma kararı verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, zemin etütlerini yapıp revize ettiği 5 binlik planları Temmuz ayında meclisinde onayladı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz