maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin ilk ve tek çocuk müzesi Ankara’da açıldı

Türkiye’nin ilk ve tek çocuk müzesi Ankara’da açıldı

Ankara Çocuk Müzesi, Türkiye'nin ilk ve tek çocuk müzesi statüsünü aldı

Çocukların eğlenerek, oyun eşliğinde yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştireceği Türkiye'nin ilk ve tek çocuk müzesi Ankara'da açıldı

Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezinde çocuklar eğlenerek, oyun eşliğinde, keşfederek, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirecek. Minikler burada bitkiler, hayvanlar, meslekler, tarih, coğrafya, gezegenler, oyuncaklar ve fosillerden oluşan farklı bir dünyanın kapısını aralayacak.

Merkez, çocukların aileleri ile birlikte bilim, teknoloji, kültür ortamlarında eğlenceli ve etkileşimli deneyimler paylaşmasına da ortam yaratacak. İlgi çekici ve zengin cihazlarla donatılmış bilim merkezi, öğrencilerin küçük birer bilim insanı gibi sorgulayıcı, araştırma etkinliklerine katılma fırsatı sunacak.

Müzedeki sergiler ve eğitim programlarında, çocukların araç-gereç kullanarak aktif olmaları, sorgulamaları sağlanacak. Ayrıca tüm etkinliklerde çocuklar ilgi, yetenek, ihtiyaç gibi çeşitli bireysel farklılıklarına göre yönlendirilecek.

Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanlığının oluru ile Türkiye'nin "ilk ve tek çocuk müzesi" statüsünü aldı.

Müze Kurucusu Kubilay Yalçın, Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, Türkiye'nin, çocuk müzesi açan 23'üncü ülke olduğunu söyledi. 
Çocukların farklı düşünmesi, hayal güçlerini kullanarak kendilerini ifade etmesi için ortam yaratmayı amaçladıklarını dile getiren Yalçın, "Müzedeki uygulamalarla, büyüklerin imalı, baskıcı hayat öğretilerinin ötesinde çocukların hayal güçlerini daha da serbestleştirici, onların yaratıcı, üretici yönlerini ortaya çıkararak daha gelişkin bireyler ve toplum yaratılması hedefleniyor" dedi.

Çocuk ve ailenin beraber kaliteli vakit geçirmesini istediklerini anlatan Yalçın, öğretilerini sanatsal aktivitelerle, drama ve oyunlarla, tiyatroyla verdiklerini dile getirdi. 

Çocukların müzede, okullarda aldıkları eğitim modellerini destekleyici dramalarla, tiyatral, yaratıcı oyunlarla, akademisyenler eşliğinde, öğrendiklerini sahada tecrübe edeceklerini belirten Yalçın, "Çocukların, çevreye duyarlı, dezavantajlı grupların farkında, kamuya karşı haklarını ve sorumluluklarını bilen, çağdaş bireyler olmaları için hazırladığımız özel mekanlarda, çocuklar bunları deneyim ederek öğrenme şansına ulaşacaklar" diye konuştu.

Ücretli gezilecek, süresiz açık olacak

Kültür Bakanlığından müze belgesi aldıklarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği protokolü yaptıklarını söyleyen Yalçın, çocuk müzelerinin sürdürülebilmesi için devlet tarafından desteklenmesi ve sponsorluk gelirinin olması gerektiğini kaydetti. Ücretli olarak gezilecek Ankara Çocuk Müzesi ve Bilim Merkezi, süresiz hizmet verecek.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi
  • 18.10.2022 16:20

Akadia İncek; Ankara'nın En Prestijli ve En Gözde Konut Projesi

Ankara'da, İncek Bulvarı'na çok yakın bir konumda hayata geçirilen Akadia İncek, ...

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!
  • 09.09.2022 13:22

Ankara, Avrupa'da ağustos ayında en ucuz tüketen başkent oldu!

Ankara, ağustosta ilk kademe mesken aboneleri için kilovatsaat başına 1,44 lira ...