maritbet girişmaritbet
TOKİ’nin Antalya’ya stad yapımı yılan hikayesine döndü!

TOKİ’nin Antalya’ya stad yapımı yılan hikayesine döndü!

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak olan Antalya Stadı yılan hikayesine döndü.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu; "Siyasetçilerimiz Antalya kentinin bir dünya kenti niteliğinde olduğunu sık sık ifade etseler de uluslararası platformda sportif karşılaşmalara ev sahipliği yapması düşünülen böylesi bir kentin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan stadyum konusu kısır bir döngüye dönmüştür" dedi.
 
TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi Yönetim Kurulu tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Yıllardır kent gündeminde yerini koruyan 100. Yıl Spor Tesislerine ilişkin 2005 yılından bugüne kadar çeşitli plan çalışmaları yapılmış, ancak şahıslar, resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarınca açılan davalar sonucu alana ilişkin çeşitli plan iptal kararları getirilmiştir. Son olarak 2011 yılında "bölgesel kentsel spor alanı" olarak planlanmıştır. Siyasetçilerimiz Antalya kentinin bir dünya kenti niteliğinde olduğunu sık sık ifade etseler de uluslararası platformda sportif karşılaşmalara ev sahipliği yapması düşünülen böylesi bir kentin en önemli ihtiyaçlarından birisi olan stadyum konusu kısır bir döngüye dönmüştür. Yerel Yönetimler, Tüm sivil toplum örgütleri ve kent halkı en kısa zamanda bir stadyum yapılması beklentisi ve çabası içerisindeyken 23.02.2012 tarihinde TOKİ ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalanmıştır. Merkezi Yönetim ve TOKİ arasında imzalanan bu protokol konu ile ilgili tüm bu aktörlerin hiçe sayıldığının göstergesidir. İmzalanan protokole ilişkin TOKİ tarafından yazılan yazılarında "Genel Müdürlük tarafından belirlenecek alanlarda idaremizce yapılacak spor tesisleri karşılığında Antalya ili Merkez ilçesi Bahçelievler Mahallesi 12581 ada 6 parselde kayıtlı 40.000 m2 yüzölçümlü taşınmazın idaremize devrine ilişkin protokol imzalanmıştır" denilmektedir. Ayrıntılı hiçbir bilgi konu ile ilgili yerel ilgililere verilmemiştir. Bu ifadeden anlaşılacağı üzere imar planlarında "bölgesel kentsel spor alanı" olarak planlı sahanın tamamının TOKİ'ye verilmesi ve bunun karşılığında belirlenecek yeni bir alanda stadyumun yapılacağı ifadesini içermektedir. Bu durumda Bahçelievler 12581 ada 6 parselde TOKİ tarafından ne yapılacağı bilinmemektedir. Ayrıca TOKİ'nin mevzuatlar uyarınca imar planı yapıp onaylama ve uygulama yetkisine sahip olması son derece değerli bu alanın hangi amaçla kullanılacağı konusunda Meslek Odamızda endişelere yol açmaktadır. İdare tarafından belirlenecek alanlarda yapılacak spor tesisi ifadesi ise TOKİ tarafından stadyumun nerede yapılacağı bilgisini muallakta bırakmaktadır. İmzalanan bu protokol ile yerel yönetim, kent halkı ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri hiçe sayılarak asıl konunun muhatabı olan taraflardan saklı olarak bir kez daha merkezi yönetim tarafından alman kararlar yaptırım halinde uygulanmaya çalışılmaktadır.
 
Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi bugüne kadar konunun takipçisi olmuş, konuya ilişkin olarak yanlış gördüğü uygulamalarda yargıya başvurmuştur. Bundan sonra da yapılacak olan her türlü planlama esasları, Kamu yararı ve ilgili mevzuatlara aykırı uygulamalarda konunun yine takipçisi olacağımız kamuoyu tarafından bilinmelidir."
Antalya Son Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya Stadı’nın güneş panelleri kenti de aydınlatacak
  • 13.08.2014 14:50

Antalya Stadı’nın güneş panelleri kenti de aydınlatacak

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş 96 dönümlük arazide yer alan 33 bin ...

Antalya Stadı'nın açılması ile organizasyonlar artacak
  • 09.01.2014 10:16

Antalya Stadı'nın açılması ile organizasyonlar artacak

THY Antalya Cup'ın tanıtım kokteylinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurra ...

TOKİ, Batman’da kapalı yüzme havuzu ve stat inşa edecek
  • 27.11.2013 11:44

TOKİ, Batman’da kapalı yüzme havuzu ve stat inşa edecek

TOKİ, Batman’da 15 bin seyirci kapasiteli stat ile kapalı yüzme havuzu inşa edec ...

Antalya Stadı'nın ihalesi Ekim ayında yapılacak!
  • 16.09.2012 15:27

Antalya Stadı'nın ihalesi Ekim ayında yapılacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, stat için tarihli müjde verdi. Bakan kılıç, i ...

TOKİ’nin Antalya’ya stad yapımı yılan hikayesine döndü!
  • 26.04.2012 13:16

TOKİ’nin Antalya’ya stad yapımı yılan hikayesine döndü!

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılacak olan Antalya Stadı yılan hikayesine dön ...