maritbet girişmaritbet
Tarlabaşı, yayalaştırma çalışmalarıyla değer kazanacak!

Tarlabaşı, yayalaştırma çalışmalarıyla değer kazanacak!

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi, bölgedeki binaların değerini artırıyor. Yayalaştırma çalışmaları bittiğinde en çok Tarlabaşı Bulvarı ile bulvara açılan iki cadde ve iki sokağın değer kazanması bekleniyor...

 

Taksim Meydanı'nı yayalaştırma çalışmaları geçen hafta başladı. Çevresi levhalarla kapatılan alanlarda iş makineleri ve hafriyat kamyonları çalışıyor. Divan Oteli'nin önünden Taksim Meydanı'na kadar Cumhuriyet Caddesi'nin tamamı trafiğe kapandı. 
 
Meydandan Aksaray yönüne giden Tarlabaşı Bulvarı'nda ise Beyoğlu Emniyet Amirliği'nin önüne kadar yol kısmen kapatılmış durumda. Meydana yapılacak kışlanın maketi belli oldu. Taksim Meydanı Düzenleme Projesi'nin sekiz ay içinde bitirilmesi hedefleniyor. 
 
MEYDAN YAYALARA KALACAK 
Çalışmalar tamamlandığında Taksim Meydanı tamamen yayalara kalacak. Cumhuriyet Caddesi'ndeki Dedeman Oteli'nin önünden yeraltına inecek olan araçlar, Tarlabaşı Bulvarı'nda tünelden çıkacak. Tarlabaşı'ndan gelen araçlar kesintisiz bir şekilde Harbiye, Dolmabahçe ve Taşkışla yönüne gidebilecek. Cumhuriyet Caddesi üzerinde Tarlabaşı-Harbiye yönünde 400 metre, Harbiye-Tarlabaşı yönünde ise 320 metre uzunluğunda tek bir tünel olacak. Taksim Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları tamamlandığında. 14 bin 600 metrekarelik bir alan yayalaştırılmış olacak. Projeyle Taksim Meydanfnın Gezi Parkı'yla bütünleştirilmesi de amaçlanıyor. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün Taksim Meydan Düzenlemesi'yle ilgili temsili resimlerinde, Gezi Parkı'nın yerinde Taksim Topçu Kışlasının yeniden inşa edileceği görülüyor. Gezi Parkı'nın Cumhuriyet Caddesi tarafında bulunan işyerlerine de yıkım için tebligat yapılmış. 
 
TRAFİĞE AÇIK CADDELER 
Gümüşsüyü ve Sıraselviler Caddesindeki ulaşım ise Mete Caddesi üzerinden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve The Marmara Oteli önünden yüzeyden sağlanacak. Yaptığımız araştırmaya göre turizm yatırımcıları trafiğe açık bırakılan Mete Caddesi'ne yönelecek. Cumhuriyet Caddesi ve Tarlabaşı Bulvarı'nda yayalaştırılan caddeler ve sokaklar ise daha çok restoran, kafe yatırımcıları ile alışveriş mekanlarının gözdesi olacak. 
 
Uzmanlara göre özellikle trafiğe kapalı alanda kalan mülkler değerlenecek. Halen Cadde üzerindeki binalarda metrekare fiyatı 3 bin ile 3 bin 500 dolar arasında değişiyor. Bu binaların deniz gören katlarında metrekare fiyatları 5 bin dolara kadar çıkıyor. Ana caddenin bir arka sokağında ise 2 bin dolara düşüyor. 
 
PRİM YAPACAK SOKAKLAR 
Emlakçılar bu süreçte kentsel sil alanı olan Tarlabaşı Bulvarı'ndaki bina fiyatlarının uzun vadede iyi prim yapacağını öngörüyor. Tarlabaşı Bulvarı'na bağlanan Turan ve Sakızağacı caddeleri ile Dereotu ve Çukur sokakları prim yapacak yerler arasında gösteriliyor. GAP İnşaat'ın Tarlabaşı 36 Ofis projesi de bu iki cadde arasında yer alıyor. Taksim Meydanı Düzenleme Projesi'nin başlaması ve yollara kurulan barikatlar piyasada işleri durma noktasına getirmiş durumda. Ancak projenin tamamlanması ile birlikte bu bölgede özellikle turistik hareketin büyük ivme kazanacağı görüşü hakim. Bölgede gelecek dönemde büyük çaplı ticari aktivitelerin hızlanacağı bir gerçek. 
 
Özellikle otel ve yeme-içme türü yatırımlar Tarlabaşı ve yeni projenin yan yollarında öne çıkacak. Tarlabaşı bölgesindeki bakımsız ve metruk binalar prim yapabilir. 
 
Yine bu bölgedeki büyük değişime bağlı olarak Talimhane ve bağlı sokaklar öne çıkacak. Buralarda da yenileme çalışmaları, restorasyonlar başlayacak. Butik otel yatırımları için buradaki binalar öne çıkıyor. 
 
Cihangir benzeri bir dönüşümle burada restoranların da büyük talep göreceği iddiası var. Tarlabaşı civarındaki Çukur, Peşkirci, Tutkalcı, Tekir ve Eski Çeşme gibi sokaklarda profilin değişeceği görüşü hakim. 
 
Kalyoncu Kulluğu Caddesi, Sakız Ağacı Caddesi, Aynalı Çeşme Caddesi ve Aydede Caddesi gibi Tarlabaşı üzerindeki caddelerin büyük bir kabuk değişimine uğrayacağı emlak danışmanlarının konuştukları konular arasında. Bu hat üzerinde yepyeni ofis ve işyerleri devreye girecek. Modern ofis binaları ile çalışan profilinin değişmesi civardaki tüm sokakların çehresinin değişmesini sağlayacak. Hem küçük yatırımcı hem büyük şirketler hatta uluslar arası yatırımcılar için bu hat üzerindeki bina ve diğer yapılar önem kazanacak. 
 
Bölgeyi eski şehre yani sur içine bağlayan hattın tamamı uzun dönemde turizmciler için potansiyel yatırım alanı olarak gösteriliyor. Bu bağlamda Dolapdere ve Kasımpaşa aksına kadar olan bölge de yatırımcıların ilgi alanına girmiş durumda. 
 
Şehir oteli veya butik otel için buralarda bina yatırımı yapanların sayısı bir hayli fazla. Sonuç olarak yeni Taksim ve yeni Tarlabaşı ile ciddi bir ekonomi oluşacak.  
 
Aykut CELEP / RE/MAX Forever Brokeri "Kapanan da prim yapar, açık olan da..." 
Taksim Meydanı'nı yayalaştırma çalışmalarının bölgeyi olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. İstiklal Caddesi zaten çok değerli. Bu çalışmaların ardından Gümüşsüyü ve Cihangir daha çok pirim yapacak. Taksim Meydanı'nı Yayalaştırma Projesi açıklandığında bölgedeki binaların fiyatları yüzde 25 artmıştı. Yayalaştırılan bölgeler kadar trafiğe açık bölgeler de pirim yapacak. Mete Caddesi'nden Gezi Oteli'ne doğru trafik yukarıdan işleyecek. Turizm yatırımcıları da bu caddeye yönelecek. İnönü Caddesi ve Sıraselviler'e de gün doğacak. Tarlabaşı ile Cumhuriyet Caddesi üzerindeki mülkler değerleneceğini düşünüyoruz. 
 
Dinçer KAZANCI / Turyap Beyoğlu Temsilcisi 'Tarlabaşı olumlu etkilenecek" 
Taksim Meydanı'nı Yayalaştırma Projesi'nden Tarlabaşı Bulvarı olumlu etkilenecek. Bulvarın İstiklal Caddesi ile karşı tarafı Amerika-Meksika sınırı gibiydi. Bir tarafta hayat üst sınırdayken diğer yanda profil çok düşüktü. Tarlabaşı Bulvarı'nda yolun karşı tarafındaki binaların da değerleneceğini düşünüyorum. 
 
Yayalaştırılacak Cumhuriyet Caddesi'ni insanlar yürüme yolu olarak tercih ederse cadde üzerindeki binalar biraz daha değerlenir. Tarlabaşı Bulvarı'nda yol GAP İnşaat projesinin çok yakınında yeraltına iniyor. GAP İnşaat, projenin ilk etabını sattı. İkinci etabı daha da değerlenebilir. İstiklal Caddesi'ndeki yoğunluk biraz daha Tarlabaşı Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi'ne doğru kayacak. 
 
Bülent Ekimci/Para
 
 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarlabaşı'nda 278 tarihi bina dönüşüyor!
  • 10.10.2013 13:57

Tarlabaşı'nda 278 tarihi bina dönüşüyor!

30 bin metrekarelik alanda yer alan 278 tarihi binanın dönüşümünü kapsayan Tarla ...

Tarlabaşı, belediyecilik değil gurur meselesi oldu!
  • 10.10.2013 13:55

Tarlabaşı, belediyecilik değil gurur meselesi oldu!

Tarlabaşı'nı hayata döndürebilmek için 5366 sayılı yenileme kanunu çıkarıldı. Bö ...

TARLABAŞI "DÖNÜŞÜYOR"
  • 24.12.2011 12:26

TARLABAŞI "DÖNÜŞÜYOR"

Tarlabaşı'nda ekipler kentsel dönüşüm için yıkıma hazırlanıyor. ...

Taksim'de 2. etap çalışmaları başlıyor
  • 31.03.2016 15:37

Taksim'de 2. etap çalışmaları başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları sürdürülen Taksim Meydanı ...

Halk yayalaştırma projesini sevdi, sıra İzmir'de...
  • 04.08.2014 13:36

Halk yayalaştırma projesini sevdi, sıra İzmir'de...

İzmir “yayalaştırma projesiyle” daha yaşanır olacak ...

Tarlabaşı Projesi ile bölge 40 kat değerlendi
  • 07.03.2014 12:29

Tarlabaşı Projesi ile bölge 40 kat değerlendi

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu’nun Tarlabaşı’na değer ka ...