maritbet girişmaritbet
Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi'nden müzik albümü!

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi'nden müzik albümü!

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi, Sulukule'nin sanat mirasını gelecek nesillere taşıyor. Haftada ortalama 80 çocuğun geldiği sanat atölyesinin kurduğu rap grubu 'Tahribad-ı İsyan'ın albümü, müzik marketlerde yerini almaya hazırlanıyor

 

Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi, Sulukule'nin sanat mirasını gelecek nesillere taşıyor. Haftada ortalama 80 çocuğun geldiği sanat atölyesinin kurduğu rap grubu 'Tahribad-ı İsyan'ın albümü, müzik marketlerde yerini almaya hazırlanıyor.
 
Atölyede hiphop, breakdansın yanı nota bilgisi, gitar, etüt dersleri, drama ve konservatuara hazırlık dersleri veriliyor. Bu yaz ise müzikal dans tiyatrosu çalışmalarına başlanacak. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Araştırma Görevlisi ve Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi Proje Koordinatörü Gonca Girgin Tohumcu, atölyeyi "sanat, insan ilişkileri ve gönül bağı döngüsünün birleşimi" olarak anlatıyor. Atölye Proje Yöneticisi Funda Oral ise, "Romanların dünyasında müzik yeterince var" ifadelerini kullanıyor.
 
Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi önemli bir sosyal sorumluluk projesini yerine getiriyor. Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme Merkezi, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinin katkılarıyla çalışmalarını yürüten sanat atölyesi, Sulukule'deki sanatsal birikimin kuşaktan kuşağa aktarılmasını gerçekleştiriyor. Üç katlı eski bir binada çocukların dans eğitimi aldıkları toplam alan ise 10 metrekareden fazla değil. Sanatsal ve sosyal alanda önemli işlerin yapıldığı merkezin kapısı, haftada ortalama 8 ila 17 yaş grubu 80 çocuk tarafından çalınıyor. Sulukule'nin ilk rap grubu olma özelliği taşıyan 'Tahribad-ı İsyan' Sulukule Sanat Atölyesi'nde doğan bir oluşum. Grup, Sulukule'yi anlattıkları albümlerinin çalışmasını nisan ayında tamamladı.
 
SULUKULE'Yi ANLATIYORLAR
 
Mahallenin yaşadığı yıkım sürecinde kurulan rap grubu, Asil Koç, Burak Kaçar, Veysi Özdemir ve Gönülçelen dizisinde rol alan Hasan Say'dan oluşuyor. Rap'e özentiyle başladıklarını ifade eden Asil Koç, atölyeden sonra kendilerini üretkenliğe doğru adım atarken bulduklarını belirtti. Koç, Sultan Tunç yönetiminde albümleriyle Sulukule'yi anlattıklarını söyledi. Türkiye'de hiphop kültürünün gelişmediğini hatta rap dinleyen çocukların anne ve babalar tarafından eleştirildiğini vurgulayan Burak Kaçar ise "Hem Romanız, hem rapçiyiz bize karşı çift önyargı var. Biraz zor olacak belki zaman gerekecek ama insanlar bizi kabul edecek" şeklinde konuştu.
 
AYBİKE EROĞLU/Yenişafak 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da tarihi sur çöktü
  • 15.10.2018 13:39

İstanbul'da tarihi sur çöktü

İstanbul Fatih'te 10'uncu Yıl Caddesi yanında bulunan surlardaki bir burç çöktü. ...

AKÜ öğrencileri köy okulunun tamir, tadilat ve boyasını yaptı
  • 02.05.2017 14:23

AKÜ öğrencileri köy okulunun tamir, tadilat ve boyasını yaptı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri, İhsaniye ilçesine bağlı Ayazin kö ...

Tarkan, 5 milyon TL'ye okul yaptırıyor
  • 07.05.2016 10:15

Tarkan, 5 milyon TL'ye okul yaptırıyor

Hülya Avşar’ın “Tarkan vergide birinci mi oldu? Okul mu yaptırdı?” dediği megast ...

Aksigorta ve AKUT sosyal sorumluluk projesinin 5. etabını yapıyor
  • 23.05.2014 09:57

Aksigorta ve AKUT sosyal sorumluluk projesinin 5. etabını yapıyor

“Hayata Devam Türkiye” Projesi’nin 5. ve son etabı 28-29-30 Mayıs tarihleri aras ...

Koç Holding’in Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi hedef yükseltti
  • 08.02.2014 09:55

Koç Holding’in Ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi hedef yükseltti

ülkem İçin Engel Tanımıyorum Projesi’nin uygulama süresi bir yıl daha uzatıldı ...

Taşoluk’a taşınan 317 Roman aile, Sulukule’ye geri döndü!
  • 27.07.2013 13:13

Taşoluk’a taşınan 317 Roman aile, Sulukule’ye geri döndü!

Sulukule’den Taşoluk’a taşınan 317 Roman aile, eski mahallelerine geri döndü ...