maritbet girişmaritbet
Seçim fırsatçısı gecekonduculara sıkı takip!

Seçim fırsatçısı gecekonduculara sıkı takip!

Her seçim döneminde artan kaçak yapılaşmaya karşı belediyeler kolları sıvadı. İstanbul’da denizden teknelerle, karadan zabıta ekipleri ve helikopterle denetimler yapılıyor

Genel seçimler nedeniyle kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için denetimler sıklaştırıldı.
Belediyeler de özel çalışmalarla kaçağa göz açtırmıyor. Fırsatçıları takibe alan belediyeler, kaçağa karşı seferber oldu. Büyükşehir, kaçak yapıyı uydu fotoğraflarıyla tespit ederken, Boğaziçi imar Müdürlüğü de Boğaz'da kaçak yapı denetimlerini artırdı. Denizden tekneyle gerçekleştirilen denetimlere, karadan zabıta ekipleri ve helikopterlerle destekleniyor. Öte yandan İSKİ de olası havzalarda yapılması düşünülen kaçak yapılaşma için denetimlerini sıklaştırdı.
Boğaz sahili 31 kilometre. Boğaziçi alanı toplam 11 bin 500 hektardan, ön görünüm ve sahil şeridi 4 bin 634 hektardan oluşuyor. Bölgede ise 15 insan yasıyor.

Sloganımız sıfır kaçak yapı

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu: Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, görev dönemi içerisinde hiç kaçak yapı yaptırmadığını ve bu konuda çok iddialı olduğunu belirterek "Sloganımız sıfır kaçak yapı. Biz bunu Esenler'de başardık. En başarılı olduğumuz konulardan birisi bu" dedi.
Haftanın 7 günü ilçede kontrollerin sürdüğünü kaydeden Göksu "Periyodik olarak her mahalleye bez afişler asıyor, kaçak yapıya tevessül etmemeleri konusunda uyarıyoruz. Seçimi fırsat bilerek kimsenin kaçağa meyletmemesi, kimsenin gözünün yaşma bakılmayacağı konusunda bütün Esenler'e bez afişler asacağız" dedi.


Uydu görüntüleri ile belgeledik

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can: Belediye olarak kaçak yapılanma konusundaki kontrollerimizi sürdürüyoruz. Kaçak yapılara izin vermiyoruz. Yalnızca seçimle ilgili bir uygulama değil. Özellikle 2004'te yaptığımız ilk çalışmalardan biri de, Ümraniye'nin mevcut duruma ait uydu görüntülerini kaydetmekti. O tarihten itibaren aldığımız önlemlerle, ileriki tarihlerde kaçak yapılanmanın söz konusu olmayacağını bu verilerle belgelemek istedik. Geldiğimiz şu aşamada, ilçede kaçağa izin vermediğimiz görülecektir.
Bundan sonra da kaçağa izin vermeyeceğiz.


22 mahalle her gün denetimde

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağına: 750 bine yakın nüfusuyla İstanbul'un en büyük ilçesi olan Bagcılar'da kaçak yapılaşmaya izin verilmiyor. Yapı Denetim Müdürlüğü mühendisleri her gün 22 mahallede denetlemelerde bulunarak kaçak yapıya müsaade etmiyor. Aynca Zabıta Müdürlüğü de bölgede her gün denetlemelerde bulunarak yasa dışı uygulamalara izin vermiyor. Bu denetimlerin yanısıra Beyaz Masa'nın da görev başında olduğunu belirten Belediye Başkanı Lokman Çağma "Beyaz Masa'ya (444 00 92) gelen şikâyetler de değerlendirilerek kaçağın önüne geçiyoruz" dedi.


 

Ne siz yapın ne de biz yıkalım

Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin: Kaçak yapıların milli servet kaybı olduğunu belirten Başkan "Ne siz kaçak yapıya başlayın ne de biz yıkıma" dedi. Şahin, kaçak yapılaşmayla etkin müdahale için 'İnceleme Komisyonu' oluşturduklarını söyledi. Kaçakla mücadelede emniyet ve jandarmadan da destek gördüklerini belirten Şahin, hem vatandaşın ihbarı hem de zabıtanın arazi taramaları sonucunda bir kaçak yapının başlanılmasının ardından 72 saatte tespit edildiğini belirtti. Kaçak yapı sahiplerine 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasının da uygulandığını belirtti.
 

Yedi yılda bin 500 yıkım yapıldı

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 2004'ten itibaren kaçak yapı konusunda kontrollerine sıkı bir şekilde devam ediyor. Geçmişte yapılan kaçak binalar tek tek yıküıyor. İlçede 7 yıldan bu yana bin 500 yıkım gerçekleştirildi. Seçim öncesi veya sonrası kaçağa asla müsama gösterilmiyor. Ayrıca duyarlı vatandaşları belediyeyi arayarak ihbarlarda bulunuyor. Belediye Başkanı Aziz Yeniay "Kaçak yapıya müsade etmedik. Bizler ruhsatlı yapılar yaptırıyoruz. Mevzuatın dışına çıkmıyoruz" dedi.
 

Denetimler 365 gün sürüyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir: Fatih'te kaçağı önlemek için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yürüttüğü denetimler 365 gün sürüyor.
Meydanlara belediyenin beyaz masasının da içerisinde yer aldığı İletişim Merkezi 444 o 176 telefonları ve internet adresi verilerek vatandaşın da ihbarda bulunması sağlanıyor. Aynca Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı gece ekiplerinin de kontrolleri var. Tescilli yapılardaki çalışmaları ise Koruma Uygulama Bürosu tarafından kontrolleri yapılıyor. Belediye Başkanı Mustafa Demir "Fatih'te kimse seçimi bahane ederek kaçak yapüaşmaya kalkmasın. Kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.

Kaynak: Star

  • Etiketler:

Yorum Yaz